30 sep: Clubkampioenschappen

Algemene info

Laatst gewijzigd op: 01 mrt 2016

Attila wil de talenten en topsporters binnen de vereniging de kansen en mogelijkheden bieden hun sportieve kwaliteiten zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. De talenten en topsporters zijn “het uithangbord” van de vereniging, ze versterken het imago van de vereniging en hebben een aantrekkingskracht op de breedtesport. Om de talenten en topsporters van Attila te ondersteunen in hun topsportcarrière heeft Attila een topsportplan opgezet. Geselecteerde atleten kunnen rekenen op financiële en facilitaire ondersteuning vanuit de vereniging.

Uitgangspunt om in aanmerking te komen voor ondersteuning is dat de atleet zich kan kwalificeren voor een internationaal toernooi (OS, WK (junioren/senioren), EK (junioren/senioren/EYOF)) of potentie heeft in de nabije toekomst de limiet voor een dergelijk toernooi te halen.

Het selecteren van het talent gebeurd op basis van de statussen die door de Atletiekunie en het NOC-NSF worden toegekend (A-status, B-status, Internationaal Talent, Nationaal Talent, Belofte). Senioren en A/B Junioren die nog niet in het bezit zijn van een dergelijke status kunnen geselecteerd worden op basis van hun positie op de nationale ranglijsten (gepubliceerd door de Atletiekunie), hun inzet en hun potentieel. Selectie vindt plaats op voordracht van de trainer in overleg met de topsportcoördinator en het bestuurslid Atletiekzaken.

Voor meer informatie over het topsportplan kunt u contact opnemen met de topsportcoördinator via topsport(at)av-attila.nl.