Algemene info

Laatst gewijzigd op: 26 mrt 2019

In de afgelopen jaren heeft Nordic Walking zich ontwikkeld tot een nieuw revolutionair bewegingsconcept in de wereld van buitensportactiviteiten. Bij Nordic Walking gebruikt men tijdens het wandelen het bovenlichaam en de armen op een soepele en gezonde manier, waardoor er een hoger energieverbruik ontstaat dan bij gewoon wandelen of joggen. Toch wordt het lichaam minder zwaar belast, waardoor de kans op blessures gering is. Bij Nordic Walking zit de crux in het gebruik van de poles (de stokken) Hierdoor doet het bovenlichaam, anders dan bij gewoon wandelen, volop mee tijdens de activiteit. Tijdens de juist uitgevoerde Nordic Walking techniek wordt 90% van de spieren gebruikt.

Ten opzichte van actief wandelen zonder stokken stijgt het energie-en zuurstof-verbruik met 20 tot 40%. In dezelfde tijdseenheid worden bij het Nordic Walken meer calorieën verbrand dan tijdens het stevig wandelen zonder poles. Nordic Walking is ook een zeer geschikte activiteit om van blessures af te komen. Maar niet alleen het lichaam wordt getraind, er ontstaat tijdens het Nordic Walken ook een balans tussen lichaam en geest. Tevens krijgt de Nordic Walker het unieke Langlauf gevoel: om in eigen tempo te genieten van de buitenlucht en eén te zijn met de natuur.

AV Attila beschikt over meerdere (trainings)groepen voor Nordic Walking. Ook verzorgen wij onder deskundige leiding kennismakingscursussen.

AV Attila is dé atletiekvereniging van Tilburg waar zo'n 850 leden alle facetten van de atletieksport bedrijven. Bij ons komen breedtesport en topsport samen in een gezonde vereniging met goed opgeleide trainers.