30 sep: Clubkampioenschappen

Lopers van Attila brachten bevrijdingsvuur naar Tilburg

08 mei 2017

Net als vorig jaar heeft een loopgroep van Attila in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Tilburg overgebracht. De afstand van 80 km is in estafettevorm hardlopend afgelegd. Wie even niet hardliep fietste mee.

Onder de bezielende leiding van Gerrit Heij en Ad Kouwenberg hebben de volgende lopers deze prestatie geleverd: Conny Pijnenburg, Ad Weijtmans, Deseré Tokatlioglu, Bénédicte Enneking, Lion Smitsmans, Elly de Charro, Gerrit Heij, Jo Cox, Mieke Limpens en Ewoud Riegman. Ad Kouwenberg fietste de gehele tocht mee. Een diepe buiging voor al deze kanjers !

Op 4 mei werd in Wageningen om middernacht het nationale bevrijdingsvuur ontstoken, waarna lopersgroepen uit alle windstreken met brandende fakkels dat vuur over heel Nederland gingen verspreiden. Voor Tilburg dus een groep van A.V. Attila. De groep is 's ochtends rond 9 uur in Tilburg aangekomen. Lisette van Dooren heeft in het clubhuis voor het hele team en het Tilburgs oranjecomité een ontbijt verzorgd.

Op 5 mei 's avonds vond aan de Piushaven het drukbezochte Tilburgse bevrijdingsconcert plaats, waarmee onze even waardevolle als kwetsbare vrijheid wordt gevierd. Na een toespraak door burgemeester Noordanus kwamen de tien Attila-lopers, aangevuld met vier jeugdlopers, vanuit de duisternis met brandende fakkels over de Hopliedenkade naar voren. Het was een indrukwekkend tafereel en er klonk een spontaan applaus uit het duizendkoppig publiek aan de overkant van het water. Martijn Smitsmans was de gelukkige die het vuur aan de burgemeester mocht geven. Voor het grote podium stak hij het Tilburgse bevrijdingsvuur aan.

Het is mooi dat de lopers van Attila hiermee hebben bijgedragen aan het bevrijdingsvuur, symbool voor de vrijheid die we moeten koesteren.

door Michel van Eijkelenburg