21 mei: T-Meeting

Goud en zilver voor Mattijs en Robin tijdens NK indoor junioren

12 feb 2018

De afgelopen weekend gehouden Nederlandse kampioenschappen atletiek voor junioren hebben voor Mattijs Mols en Robin van Riel mooie medailles opgeleverd. Mattijs, die elk jaar weer sterker wordt, mocht na afloop van de kogelstoot-wedstrijd de gouden medaille ophalen. Hij was een klasse apart in de wedstrijd waarin hij als eerstejaars A-junior aan de slag moest met de zes kilo zware kogel. Hij sloot vorig jaar zijn B-juniorentijd af met een stoot ruim over 18 meter, maar dat was nog met de 5 kilogram kogel. Afgelopen weekend landde de zes kilogram zware kogel tweemaal over 17.40 meter met 17.43 als verste. Dat is een prachtige afstand waarmee Mattijs wel tweeënhalve meter verder stootte dan de uiteindelijke nummer twee en overduidelijk liet zien de overgang naar de oudste junioren categorie soepel te maken. Dat gold nog niet helemaal voor de eveneens eerstejaars concurrent die het hem moeilijk had kunnen maken maar liefst drie ongeldige pogingen liet opmeten en dus geen afstand achter zijn naam kreeg.

Op de 1500 meter voor A-junioren kwam Robin aan de start. Vorige jaren zagen we Robin met name op de 800 meter waarop hij het afgelopen jaar zelfs in actie kwam tijdens het EK junioren en de vierde beste tijd ooit voor B-junioren liet optekenen, maar hij koos ditmaal tijdens het NK voor de 1500 meter. "Met mijn snelheid van de 800 meter en mijn kracht en uithouding van de cross zie ik mezelf uiteindelijk vooral ver komen op de 1500 meter, dus dit was eens een mooie eerste echte ervaring", aldus Robin. Met een hele snelle 3 minuut 52,38 seconden en een tweede plaats was Robin enorm tevreden. De nummer 1, Bram Anderiessen van atletiekvereniging AKU Uithoorn, was in deze wedstrijd nog een maatje te groot en is net als Robin een groot Middellange afstandstalent en ook een jaar ouder. Bram liep de tweede snelste tijd ooit gelopen met 3.47,83. En daar zit Robin krap 4,5 seconde achter!

Op de 800 meter voor jongens A kwam Jorg Schellekens in actie. Met een persoonlijk record van 2.06,27 en een veertiende plek was dat voor hem een prima NK.

Alle drie erg mooi gepresteerd. Gefeliciteerd!

Volgend weekend sluit de NK indoor reeks met het kampioenschap voor senioren. Zo te zien vinden we daar vanuit Attila alleen Tanita Hofmans (hoogspringen) en wederom Robin van Riel (1500 meter) op de startlijst terug. Eva Bastmeijer en Glenn van Hamond zijn voor verspringen beide helaas afgewezen.

Toine van Beckhoven