<![CDATA[Attila Nieuws]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/rss Mon, 24 Sep 2018 00:23:50 +0200 Mon, 24 Sep 2018 00:23:50 +0200 Zend_Feed en-us http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[ Rabobank Clubkas Campagne]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/-rabobank-clubkas-campagne  

AV Attila heeft zich met 317 andere verenigingen en stichtingen uit Tilburg en omstreken ingeschreven voor de Rabobank Clubkas Campagne. 

Stemperiode
Van 2 tot en met 14 oktober kunnen de leden van Rabobank Tilburg en omstreken hun stem uitbrengen. Zij ontvangen maandag 2 oktober een stemkaart in de brievenbus of een stemkaart per mail. Stemmen gaat via deze site: http://preview.clubkascampagne.nl/tilburg. Alleen klanten die vóór 1 september lid van de bank waren, kunnen stemmen.

Uitslag
In de week van 15 oktober wordt de uitslag bekend gemaakt.

]]>
Fri, 21 Sep 2018 22:45:00 +0200 -rabobank-clubkas-campagne
<![CDATA[Attila-Pupillen op Brabants Kampioenschap!]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/attila-pupillen-op-brabants-kampioenschap-

Attila mocht met twee pupillenteams deelnemen aan het Brabants Kampioenschap Athletics Champs voor teams op zondag 16 september 2018. De nummers 1 en 2 van regio 13 waren uitgenodigd. De mini/c-pupillen waren in juli in de regio 13 1egeworden en de pupillen A 2e. Deze twee teams mochten het dus opnemen tegen de nummers 1 en 2 van de andere regio's van Brabant.

We hadden twee mooie ploegen. De ploeg met de mini en C pupillen bestond uit de volgende kanjers: Elin de Koeijer, Gijs Versteden, Hugo de Jong, Ilian Strooper, Isa Laro, Jet Rodenburg, Lynn Timmermans, Tessa van Drunen, Tijn van de Put, Timme Weterings en Toon Zebregs.

De A-pupillen hadden deze kanjers in hun team: Bart Korevaar, Britt van Nieuwburg, Caries Land, Esther van Os, Femke Timmermans, Froukje van Maarschalkerwaard, Jesse van Gestel, Mila Strooper, Niels Kunnen en Veerle de Jong.

De ochtend begon met een echte vlaggenparade, waar alle ploegen zichzelf mochten presenteren. Erg leuk om te zien.

Daarna mochten de ploegen los! De beide ploegen hebben het super goed gedaan: veel records zijn gebroken, iedereen moedigde elkaar aan en er is veel gelachen. We hadden het weer ook mee, dus het was een perfectie atletiek-dag! De jongste pupillen grepen net naast de prijzen met een mooie vierde plaats, de pupillen A werden negende.

Op naar de clubkampioenschappen van 29 september waar alle pupillen samen met alle andere leden van de vereniging er een mooie atletiekmiddag van gaan maken!

]]>
Tue, 18 Sep 2018 22:15:00 +0200 attila-pupillen-op-brabants-kampioenschap-
<![CDATA[Kledingcommissie]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/kledingcommissie Er is weer een nieuwe kledingcommissie bestaande uit drie personen: Wendy van Lieshout, Eef van Holland en Carla Weterings.

Kleding kopen
Wil je kleding kopen, dan zijn wij iedere 1e woensdag van de maand tussen 18.30 en 19.30 uur op de baan aanwezig.

Mocht je op dat moment echt niet kunnen, stuur dan een email naar: kledingcommissie(at)av-attila.nl. Vermeld in de mail je naam, je kledingmaat, de artikelen die je graag wilt kopen en je telefoonnummer. De kledingcommissie neemt dan contact met je op om een afspraak te maken.

Je kunt de kleding met de pin betalen aan de kassa. Liever geen contante betaling.

Verkoop tijdens clubkampioenschappen 2018
Op 29 september 2018, tijdens de clubkampioenschappen 2018, zullen wij met een kraampje met Attila kleding aanwezig zijn. Als je voor het nieuwe seizoen dus nog nieuwe kleding nodig hebt, zien je we graag op die dag bij onze kraam!    

]]>
Fri, 14 Sep 2018 20:40:00 +0200 kledingcommissie
<![CDATA[Veel animo voor pupillenkamp]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/veel-animo-voor-pupillenkamp Op zaterdag 1 september is de inschrijving voor het pupillenkamp geopend. In de eerste week zijn er al veel inschrijvingen binnengekomen hiervoor. Uiteraard zijn wij als organisatie hier erg blij mee.

Wij willen wel iedereen erop wijzen dat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn voor het pupillenkamp. Wil je dus graag mee op kamp, zorg er dan voor dat je jezelf zo snel mogelijk inschrijft om zo teleurstellingen te voorkomen.

Inschrijven voor het kamp kan nog tot 30 september of tot het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt. Als er meer inschrijvingen binnenkomen zullen wij selecteren op volgorde van inschrijving.

Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan.    

]]>
Mon, 10 Sep 2018 18:00:00 +0200 veel-animo-voor-pupillenkamp
<![CDATA[Algemene ledenvergadering: Attila maakt zich klaar voor de toekomst]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/algemene-ledenvergadering-attila-maakt-zich-klaar-voor-de-toekomst Op maandag 1 oktober 2018 vindt om 21.00 uur de algemene ledenvergadering plaats. Een belangrijk thema van deze vergadering is de visie van de vereniging richting 2025.

Visie "Attila 2025"
De afgelopen maanden is een werkgroep binnen de vereniging actief aan de slag gegaan omeen concept visie op te stellen voor Attila. Dit n.a.v. het volgen van de cursus "Verenigingsleiders van de toekomst". Samen met het bestuur is een concept visie opgestelden die wordt deze maanden besproken met alle commissies van de vereniging. Tijdens de algemene ledenvergadering op 1 oktober wil de werkgroep de dialoog openen met alle leden over deze concept visie. In aanloop naar de ledenvergadering zal er in de kantine informatie komen te liggen over dit concept. Een presentatie en de dialoog met de leden zal plaatsvinden tijdens de ledenvergadering. Wil je weten welke richting Attila inslaat? Waarom Attila een visie nodig heeft? Of wat Attila wil bereiken? Zorg dan dat je er bij bent!

Agenda Ledenvergadering AV Attila maandag 1 oktober 2018
Aanvang 21.00 uur in het clubhuis van AV Attila

1. Opening.
Vaststellen verslag ledenvergadering maandag 12 februari 2018.
Mededelingen.
2. Zoektocht voorzitter en facilitair
3. Jaarrekening 2017 goedkeuren en decharge penningmeester.
Verslag kascontrole commissie.Kiezen van een nieuwe kascontrole commissie.
4. Presentatie Visie "Attila 2025".
5. Dialoog met leden over "Attila 2025"
6. Rondvraag.
7. Sluiting.    

]]>
Mon, 10 Sep 2018 17:50:00 +0200 algemene-ledenvergadering-attila-maakt-zich-klaar-voor-de-toekomst
<![CDATA[Gijs Versteden wint zilver bij Brabantse kampioenschappen]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/gijs-versteden-wint-zilver-bij-brabantse-kampioenschappen Bij de Brabantse kampioenschappen Athletics Champs individueel heeft onze c-pupil Gijs Versteden een prachtige zilveren medaille gewonnen. Bij deze meerkamp verbeterde Gijs zijn pr, wat leidde tot een tweede plek.

Ook onze andere deelnemers hebben het heel goed gedaan bij deze wedstrijd die op 8 september werd gehouden bij O.S.S. VOLO in de Den Bosch. We feliciteren Josje van Straalen, Mila Strooper, Ilian Strooper, Elin de Koeijer, Julian Smulders, Niels Kunnen, Veerle de Jong, Hugo de Jong en Paul van Gorp met hun behaalde diploma.    

]]>
Mon, 10 Sep 2018 17:00:00 +0200 gijs-versteden-wint-zilver-bij-brabantse-kampioenschappen
<![CDATA[WK-goud voor Toine van Beckhoven]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/baan/wk-goud-voor-toine-van-beckhoven Bij de WK voor masters in Malaga (Spanje) is Toine van Beckhoven van Attila wereldkampioen geworden op de 400 meter horden in zijn leeftijdscategorie 45+.

Wij feliciteren Toine van harte met deze prachtige prestatie !

Klik hier voor de uitslag.

https://www.atletiek.nl/nieuws/wk-masters-malaga-dag-4-goud-voor-toine-van-beckhoven


]]>
Fri, 07 Sep 2018 12:25:00 +0200 wk-goud-voor-toine-van-beckhoven
<![CDATA[Clubkampioenschappen]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/clubkampioenschappen-18n Op zaterdag 29 september organiseren we weer de jaarlijkse clubkampioenschappen. Een ontspannen wedstrijdje, waarbij meedoen belangrijker is dan winnen ... Hoewel, een jaar lang de titel clubkampioen mogen dragen is natuurlijk wel heel eervol.

Aan het eind van de middag huldigen we de atleten die dit zomerseizoen uitzonderlijk gepresteerd hebben en we sluiten af met onze traditionele barbecue!

De inschrijving is nu geopend!!!
Je kunt je via www.atletiek.nu inschrijven. Hier vind je ook alle onderdelen en het voorlopige tijdschema.

Voor de masters, senioren en junioren A/B is er een ZEVENKAMP, waarvan de beste VIJF onderdelen tellen. Je moet je wel even voor ALLE onderdelen (die je mee wilt doen) LOS inschrijven. 

Voor de C/D junioren is er een VIJFKAMP. Je moet je voor het onderdeel Duur wel even LOS inschrijven. In tegenstelling tot vorige jaren is er geen hoogspringen bij maar speerwerpen!

Voor de pupillen is er weer een vrolijke ATHLETICS CHAMPS wedstrijd!

En voor ons G-team is er ook weer een leuke MEERKAMP!

Polsstokhoogspringen is een los onderdeel en is alleen voor de trainingsgroep. Anderen kunnen met Andre Faessen overleggen a.faesen(at)gmail.com.

En voor de gezelligheid doen we dit jaar met zijn allen het onderdeel meters maken aan het eind van de dag!

]]>
Thu, 06 Sep 2018 18:30:00 +0200 clubkampioenschappen-18n
<![CDATA[Laatste training van Ad Weijtmans als vaste zaterdagochtendtrainer]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/weg/laatste-training-van-ad-weijtmans-als-vaste-zaterdagochtendtrainer Als ik 70 wordt stop ik er mee, zei Ad Weijtmans toen hij bijna 9 jaar geleden begon met het geven van looptraining op zaterdagochtend in de Warande. Ad heeft zich aan zijn woord gehouden. Deze week werd hij 70 en zaterdag 1 september was het zo ver. Het werd een feestelijke training, compleet met koffie, thee, appelflappen en leuke presentjes van de trouwe groep. Het weer werkte perfect mee. De groep wordt gevoegd bij de groep van Conny Pijnenburg en Ad kunnen we zeker nog tegenkomen als loper, maar ook als invaltrainer bij Attila. Ad bedankt voor 9 jaar training in weer en wind, zon en regen!

]]>
Mon, 03 Sep 2018 22:05:00 +0200 laatste-training-van-ad-weijtmans-als-vaste-zaterdagochtendtrainer
<![CDATA[Pupillenkamp 2018]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/pupillenkamp-2018 De zomervakantie is weer voorbij en we zijn weer volop aan het sporten. Komende tijd komen er leuke momenten aan. Waaronder de wissel naar een hogere groep, maar ook het pupillenkamp komt er weer aan! Dat valt dit jaar op 12, 13 en 14 oktober.

Dit jaar onder een nieuwe organisatie, die al een paar jaar meedraait en zelf ook mee geweest is vroeger. Wij hebben er al super veel zin in en we hopen jullie ook! 
We zijn al druk bezig met de voorbereidingen van het kamp om er net zo'n leuk kamp van te maken als de vorige jaren. Toen waren we zelf al leiding en genoten we van elk moment.

Zoals je merkt kijken wij al uit naar het kamp. Alleen is een kamp niks zonder jullie, de kinderen. Jullie maken het kamp elk jaar weer gezellig, grappig, soms een beetje gek en altijd erg leuk.

Ben jij net nieuw bij Attila of zit je er nu al vijf jaar bij? Kom gerust gezellig mee, vanaf de mini-pupillen tot en met de A-pupillen kan iedereen mee! Ook als het je laatste kans is om op pupillenkamp te gaan, zeker meegaan! 

We hebben weer een leuk thema in petto, maar die houden we nog even voor onszelf.

Het is net als alle andere keren bij 'Het Sparrenhof' in Tilburg.

Schrijf je hieronder in voor het pupillenkamp. De kosten hiervoor zijn €40,- per kind. We willen je vragen om dit bedrag zelf over te maken op de rekening van Attila: 
NL97 RABO 0129 2635 16, t.n.v. A.V. Attila. 
Vermeld hierbij duidelijk: Pupillenkamp en de voor- en achternaam van het deel te nemen kind. 

 

Groetjes van de organisatie,
Koen van Veen
Natasja van Beurden

]]>
Fri, 31 Aug 2018 12:10:00 +0200 pupillenkamp-2018
<![CDATA[Succes Attila bij de nationale C-spelen in Amsterdam]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/succes-attila-bij-de-nationale-c-spelen-in-amsterdam

In het weekend van 25-26 augustus vonden bij AAC in Amsterdam weer de jaarlijkse C-spelen plaats, het officieuze nationale outdoor kampioenschap voor C-junioren. Attila werd dit weekend vertegenwoordigd door de dames Floor Alessie en Hanna van Baast. Helaas waren enkele andere Tilburgse atleten geblesseerd of te laat aangemeld voor deze perfect georganiseerde wedstrijd, hopelijk volgend jaar meer deelname vanuit het Zuiden.

Op de zaterdag was er alleen de kwalificatie voor het hoogspringen van Hanna, zij kon dan ook na 4 sprongen weer huiswaarts keren nadat ze de kwalificatiehoogte van 1.55 gehaald had.

Op zondag mochten de beide dames wat steviger aan het werk. Floor haalde met een afstand van 35.14 de kwalificatie voor de finale van het speerwerpen, Hanna zat met haar worp van 32.42 onder de kwalificatie eis van 34.50 en moest uiteindelijk genoegen nemen met de 13-e plaats. Ze kwam 13 centimeter tekort voor de finale.

Floor was daarna gedwongen om te schakelen tussen de speerwerp- en de Hink Stap Sprong finales. Bij het Hink Stap Springen noteerde zij in haar derde poging een mooie afstand van 10.59 waarmee ze een schitterende derde plek behaalde, achter Sica Verwasch en Nina Borger, beiden van AV Unitas. Bij het speerwerpen ging het helaas wat minder en behaalde ze uiteindelijk een nette tiende plaats.

Hanna had zich intussen met een makkelijke overwinning in de series geplaatst voor de halve finales horden, waarna ze aan de finale van het hoogspringen begon. In een zinderende finale haalde zij samen met Isa Hartjes van Ciko'66 uit Arnhem  een hoogte van 1.63, voor Hanna een PR. Beide dames misten de drie pogingen op 1.66 waarna Isa op basis van het aantal foutpogingen het goud behaalde. De derde plek was voor Eva van Mook van THOR uit Roosendaal.

Vervolgens haalde Hanna in de halve finale horden met een tijd van 12.46 de finale. Met een behoorlijke tegenwind wist ze zich daarna in de finale nogmaals te verbeteren tot een tijd van 12.31 waarmee ze een mooie vijfde plek behaalde in een superspannende finale. Deze werd gewonnen door Ruth Vogels van Rotterdam Atletiek voor Britt de Blauw van PAC Rotterdam en Mette van der Meer van AV Flevo Delta.

Een mooie bonus voor Hanna was dat de eerste twee van elk onderdeel uitgenodigd zijn voor de Nederlandse ploeg om op zaterdag 1 september deel te nemen aan de interland U16 tegen een team van de Duitse deelstaat Nordrhein/Westfalen.

Mooi weekend voor Atilla met dank ook aan de trainer/coach Jeroen Alessie.

door Robert van Baast

 

]]>
Wed, 29 Aug 2018 20:25:00 +0200 succes-attila-bij-de-nationale-c-spelen-in-amsterdam
<![CDATA[Juniorenkamp]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/juniorenkamp2018  

Ook dit jaar organiseren wij weer een juniorenkamp. Bovendien gaan we dit jaar naar een hele mooie nieuwe locatie: ‘t Kraanven in Loon op Zand. Nieuwe plek, nieuwe avonturen.

Het kamp zal plaatsvinden in het weekeinde van 12, 13 en 14 oktober en de inschrijving is vanaf nu geopend!

Wil je graag mee, dan kan je je inschrijven via het inschrijfformulier. De inschrijving loopt tot 30 september.

Hopelijk tot op het kamp!

Groetjes van de kamp organisatie,

Yuri Engels, Niek Vermeer en Nathalie Bettonviel

]]>
Mon, 20 Aug 2018 22:30:00 +0200 juniorenkamp2018
<![CDATA[Vrijwilligersmiddag]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/vrijwilligersmiddag-2018 Het is weer tijd om de vrijwilligers van Attila in het zonnetje te zetten! Daarom organiseert Attila op 21 oktober een vrijwilligersmiddag voor alle vrijwilligers van de vereniging. Er staat een leuke interactieve middag gepland met ook een verzorgd hapje, drankje en bedankje!

Wij horen graag of jij er ook bij bent via onderstaand formulier    

]]>
Wed, 15 Aug 2018 22:05:00 +0200 vrijwilligersmiddag-2018
<![CDATA[Clubkampioenschappen 2018]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/lidmaatschap/clubkampioenschappen-2018 Zaterdag 29 september gaan we weer met alle leden van Attila de baan voor een gezellige wedstrijd.
Jij komt toch ook? Houd deze dag vrij en zet 'm alvast in je agenda...

Meer info volgt!
]]>
Sun, 29 Jul 2018 10:00:00 +0200 clubkampioenschappen-2018
<![CDATA[Rick en Robin van Riel gaan internationaal]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/topsport/rick-en-robin-van-riel-gaan-internationaal De Atletiekunie besteedt op haar website aandacht aan de deelname van onze clubgenoten aan de EK en de WK deze maand. Lees meer op:

https://www.atletiek.nl/nieuws/ek-u18-rick-van-riel-veel-leren-en-een-finaleplek

]]>
Tue, 03 Jul 2018 20:30:00 +0200 rick-en-robin-van-riel-gaan-internationaal