<![CDATA[Attila Nieuws]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/rss Wed, 18 Oct 2017 02:01:17 +0200 Wed, 18 Oct 2017 02:01:17 +0200 Zend_Feed en-us http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[HERINNERING: Stem op Attila in de Rabobank Clubkas campagne]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/herinnering-stem-op-attila-in-de-rabobank-clubkas-campagne Van 3 t/m 17 oktober kunnen leden van de Rabobank onze vereniging Attila een extra steuntje in de rug geven. Lees hier alles over deze actie.  

 

]]>
Fri, 06 Oct 2017 21:15:00 +0200 herinnering-stem-op-attila-in-de-rabobank-clubkas-campagne
<![CDATA[Clubkampioenschappen 2017]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/r-clubkampioenschappen-2017 Met zo'n 150 deelnemers was het clubkampioenschap 2017 één van de drukste van afgelopen jaren. Vooral bij de pupillen was de opkomst groot en was het heel gezellig maar ook de groep junioren AB en senioren had veel plezier.  Al dagen was het in die groep onrustig.  Want hoeveel horden zouden er eigenlijk staan bij die gekke 200m horden en hoe hoog zouden ze zijn.  En meters maken, wat was dat nu weer, en dan nog gelijk lopen met de pupillen, onmogelijk.

Maar dat is de charme van de clubkampioenschappen. Alle categorieën zijn tegelijkertijd op de baan; voor sommigen is het nog een serieuze afsluiting van het seizoen en voor anderen staat de gezelligheid voorop.  Voor elk wat wils.

Alle pupillen kregen na de wedstrijd een medaille en de winnaars een beker. De uitslagen voor de pupillen zijn terug te vinden op atletiek.nu.  Net na het afsluitende onderdeel  ‘meters maken' crashte de internetverbinding waardoor we voor de senioren en junioren  geen uitslag meer kon opmaken.

Ben Pennings heeft met een traditioneel Excel-sheet toch een uitslag weten op te maken en tijdens één van de trainingen van komende weken zal alsnog een prijsuitreiking plaats vinden.

Heb je vragen of opmerkingen over de clubkampioenschappen mail die dan naar wedstrijden(at)av-attila.nl

]]>
Thu, 05 Oct 2017 07:55:00 +0200 r-clubkampioenschappen-2017
<![CDATA[We gaan !]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/we-gaan- In de ledenvergadering van Attila op 2 oktober heeft René Korstanje een idee gepresenteerd voor een verhuizing van Attila naar een locatie dichtbij de Oude Warande. Vrijwel alle trainingsgroepen van Attila, van de pupillen tot de Nordic Walkers en van de sprinters tot de wegatleten maken veel gebruik van trainingsmogelijkheden buiten de baan, en zoeken veelal het bos op. Een nieuwe baan nabij het bos, met een eenvoudige indoorhal, een extra werpveldje en een trainingsheuvelgebied zou voor atletiekminnend Tilburg mogelijkheden geven die er nu niet zijn. De huidige baan raakt geheel ingesloten door woningbouw en dat voelt ongemakkelijk.

Belangrijk is de vraag of de gemeente voor een verhuizing van de baan te porren is. Maar omdat onze huidige locatie dan vrij kan komen voor woningbouw is het financieel een haalbaar plan. René heeft contacten met een projectontwikkelaar/bouwer die bereid is om dit plan financieel uit te voeren zonder dat de gemeente daarbij mee hoeft te betalen. Na de presentatie door René en de daarop volgende discussie werd duidelijk dat de aanwezige leden voorstander zijn van een verhuizing van Attila. Er zijn daarbij meerdere locaties denkbaar. Vanzelfsprekend zijn er volop zaken die aandacht vragen, zoals veilige looproutes voor de wegatleten.

Bart Vennix verwoordde het mooi: "Willen we blijven of willen we gaan? We gaan!"

Met deze steun van de ledenvergadering gaat René nu samen met het bestuur het idee verder uitwerken en de concrete mogelijkheden verkennen. Via de Attila website en nieuwsbrief zullen de leden op de hoogte gehouden worden van de verdere ontwikkelingen.

]]>
Wed, 04 Oct 2017 08:10:00 +0200 we-gaan-
<![CDATA[Wie waren in 2017 Attila’s topatleten ?]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/wie-waren-in-2017-attila-s-topatleten- Tijdens de clubkampioenschappen op zaterdag 30 september, waar overigens enkele honderden atleten van jong tot oud en van tobbers tot toppers de hele middag plezier hadden, heeft het bestuur vijf atleten gehuldigd die in 2017 grootse prestaties geleverd hebben. Prestaties waar Attila trots op kan zijn. Meerdere Nederlandse kampioenstitels, deelname aan internationale toernooien en medailles bij die toernooien en nog wat Nederlandse records.

Mattijs Mols
Mattijs presteert al jaren in de top van zijn juniorcategorie met zowel kogel als discus. Hij verbeterde dit jaar zijn persoonlijke records heel ruim: de discus vloog naar ruim 54 meter en de kogel ging ontzettend ver: 18.58! Een superprestatie, waarmee Mattijs op beide onderdelen goud won bij het NK B-junioren. Bij het NK indoor werd Mattijs ook nog eens tweede.

Rick van Riel
Rick is pas C-junior, maar pakte dit jaar bij de B-junioren een bronzen NK-medaille op de 800 meter in 1.58. Hij liep dit jaar zelfs al in de 1.55, een van de beste C-junior prestaties ooit in Nederland. In de winter werd Rick ook al Nederlands crosskampioen bij de C-junioren.

Marlène van Gansewinkel
Marlène behaalde dit jaar bij het WK para-atletiek in Londen de zilveren medaille bij het verspringen met 5.29 meter. Op de 100 meter haalde ze de finale. Marlène is een vaste waarde in het Nederlands paralympische team. Onlangs is ze lid geworden van Phanos in Amsterdam om haar trainer te kunnen behouden. Marlène gaat Attila dus helaas verlaten.

Robin van Riel
B-junior Robin heeft een superseizoen achter de rug. Het hele jaar heeft hij in de A-categorie deelgenomen aan crossen en NK's. Een hoogtepunt was zijn deelname aan het grote EK voor junioren in Italië waar hij in de halve finale kwam. Hij verbeterde zijn persoonlijk record van 1.54 naar 1.50.32 wat de 4e tijd ooit is bij de B-junioren in Nederland (sneller dan Arnoud Okken en Marko Koers). Robin werd dan ook Nederlands kampioen 800 meter bij zowel de A-junioren als B-junioren, werd tweede tijdens het NK cross (ook bij de A-junioren) en derde in het Nationaal crosscircuit bij de A-junioren.

Toine van Beckhoven
Toine (45+) heeft zonder meer een geweldig seizoen gehad. Hij won bij de NK indoor Masters tweemaal goud: 200 meter in 24.18 en 400 meter in 53.50 (ongeveer 10e tijd in de wereld). Bij de NK outdoor Masters won Toine driemaal goud: 400 meter in 51.83, 400 meter horden in 56.21 (Nederlands record en tweede tijd van de wereld in 2017), en 200 meter in 24.00.

Een doel voor volgend jaar is naar het WK outdoor in Malaga te gaan.

Twee atleten die ook nog in dit rijtje thuishoren konden helaas niet aanwezig zijn, maar verdienen wel hier vermeld te worden: Annie van Anholt en Sander Hage.

Annie van Anholt
Annie heeft dit jaar geweldig gepresteerd bij het EK Masters in het Deense Aarhus. Zij behaalde maar liefst drie Europese titels: kogelslingeren, gewichtwerpen en werpvijfkamp.

Sander Hage
Hinkstapspringer Sander is dit jaar gestopt na vele jaren op het hoogste Nederlandse niveau gepresteerd te hebben. In dit laatste jaar haalde hij nog eenmaal een gouden medaille bij het NK Indoor. Wat Sander in al die jaren heeft gepresteerd is niet gering. Op NK's won hij 3x goud, 8x zilver en 2x brons, hij nam tweemaal deel aan de Europacup, en hij was meervoudig Nederlands juniorenkampioen. Zijn PR is 15.49m.

Sander blijft wel bij Attila actief als ver- en hinkstap trainer en is ook op andere manieren sterk betrokken bij Attila.

]]>
Mon, 02 Oct 2017 23:50:00 +0200 wie-waren-in-2017-attila-s-topatleten-
<![CDATA[Vesten uit de mottenballen]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/vesten-uit-de-mottenballen Het wordt weer kouder. De handschoenen en mutsen komen langzamerhand tevoorschijn. En dan is het ook weer tijd om de Attila vesten aan te trekken. Attila leent de fleecevesten uit aan de jeugd. Dit doet de vereniging al bijna tien jaar.

Het aantal jeugdleden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Een mooie ontwikkeling die hopelijk doorzet! Hiermee is er wel wat meer druk op de uitleen van de vesten gekomen. Er worden geen vesten meer bijgekocht. De bedoeling is om een keer met het systeem met deze vesten te stoppen en over te gaan op een andere werkwijze. Maar zo lang de vesten nog goed zijn en nog redelijk voldoende aanwezig zijn, zetten we deze werkwijze nog even door.

Dat betekent dat kinderen soms moeten wachten tot er een vest in hun maat is. De maten 128 en 164 zijn er voldoende maar de maten 140 en 152 (146 en 158 bestaan niet in deze serie) zijn schaars.

Daarom ook deze oproep: heeft u thuis een vest in de kast of aan de kapstok en wordt deze niet meer gebruikt: lever het schoon en heel in of kom het omruilen voor een grotere maat. Hiermee kunt u een ander kind weer blij maken!

Als u een vest wilt inleveren of omruilen voor een grotere maat stuur dan een mail naar kledingcommissie(at)av-attila.nl.

Versterking gezocht voor de kledingcommissie.
Tijd voor vernieuwing! De kledingcommissie bestaat uit twee mensen, Patricia de Graauw en Phira Otten, die dit werk nu al ruim 7 jaar doen. Wij willen onze kennis en ervaring graag overdragen aan nieuwe mensen. Het zou dan ook mooi zijn als zich een paar nieuwe vaders en / of moeders aanmelden. Het dagelijkse werk bestaan uit het uitgeven en bestellen van de wedstrijdkleding. Daarnaast liggen er een paar leuke projecten op de plank waaronder in ieder geval het nadenken over de vesten voor de jeugd. Het huidige systeem met de uitleen met een borg is niet meer optimaal en ook de vesten zelf raken een beetje op. Er zijn al vaker ideeën geopperd over hoodies met naam, niet alleen voor de jeugd maar ook voor andere leden. Iemand moet dit soort ideeën een keer oppakken en verder brengen. Het werk voor de kledingcommissie is de ideale vrijwilligersklus: het kost soms 1 uur in de week en soms een paar uur en er zijn ook weken dat het geen tijd vraagt. Als je een project oppakt, kost het wat meer tijd maar daar ga je vooral zelf over. Je kunt het werk doen als het jou uitkomt. De samenwerking met het bestuur verloopt soepel en je hoeft niet tot nauwelijks te vergaderen. Leuke bijkomstigheid: door de verkoop van de kleding heb je veel contact met de leden van Attila, de huidige kledingcommissie heeft nu wel zo'n beetje alle blote basten van onze leden kunnen bewonderen!

Wil je meer weten of wil je je aanmelden: stuur een mail aan kledingcommissie(at)av-attila.nl

]]>
Mon, 02 Oct 2017 23:30:00 +0200 vesten-uit-de-mottenballen
<![CDATA[Ledenvergadering 2 oktober: kom meepraten over Attila !]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/ledenvergadering-2-oktober-kom-meepraten-over-attila- Alle leden zijn op maandagavond 2 oktober om 21.00 uur welkom bij de Algemene Ledenvergadering in de kantine. Wil je op de hoogte blijven van, en meepraten over, alles wat bij Attila speelt, dan moet je hier bij zijn.
Het gaat niet alleen over de financiën maar ook over wie onze nieuwe voorzitter moet worden en hoe we een goed draaiende club kunnen blijven. En … er worden ideeën gepresenteerd voor een nieuwe baan op een andere locatie. Dit gaat alle leden aan !
Dus: blijf na je training nog even en kom erbij zitten. Want wat is Attila? Dat zijn wij allemaal samen.


Agenda

 

Aanvang 21.00 uur in het clubhuis

1. Opening

    a. Vaststellen verslag ledenvergadering 30 januari 2017.

    b. herkiesbaar als bestuurslid (secretaris) Tini Rasenberg.
2. Zoektocht voorzitter en facilitair.

3. Jaarrekening 2016 goedkeuren en decharge penningmeester. Verslag kascontrole  kommissie.
4. Kiezen van een nieuwe kas controle commissie.
5. Eventuele verplaatsing van de baan. (presentatie René).

 

8. Rondvraag

]]>
Mon, 02 Oct 2017 08:05:00 +0200 ledenvergadering-2-oktober-kom-meepraten-over-attila-
<![CDATA[Barbecue bij de clubkampioenschappen]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/barbecue-bij-de-clubkampioenschappen Zaterdag as worden, aan het eind van de clubkampioenschappen, om ongeveer 17.00, de top-atleten van Attila gehuldigd voor hun prestaties dit jaar. Daarna begint de barbecue. Deelnemers aan de clubkampioenschappen kunnen zich voor de barbecue opgeven via Atltetiek.nu.

Ben je zelf geen deelnemer aan de wedstrijd maar wil je wel komen barbecueën dan kan dat vanzelfsprekend ook.  Stuur een mailtje naar Angelique van Beurden, nap.vanbeurden(at)home.nl. De kosten bedragen € 11,00 per persoon en je kunt ter plekke betalen.

]]>
Wed, 27 Sep 2017 21:20:00 +0200 barbecue-bij-de-clubkampioenschappen
<![CDATA[Interview met onze topsporter Eva Bastmeijer]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/topsport/interview-met-onze-topsporter-eva-bastmeijer Bij Attila hebben we een groep atleten die behoren tot een topsport groep. Deze atleten onderscheiden zich door hun bijzondere prestaties op nationaal en soms zelfs internationaal niveau. Het zijn allemaal junioren A/B of senioren. De huidige leden van deze groep staan op onze website onder http://www.av-attila.nl/topsport/topsporters. De topsporters krijgen van de vereniging extra ondersteuning en zorgen voor publiciteit. Daar waar mogelijk zal de sporters gevraagd worden een bijdrage te leveren aan de vereniging in de vorm van workshops, demonstraties, deelname aan de competitie en houden ze ons op de hoogte van hun trainingen en prestaties.

Als coördinator van de topsporters wil ik ze allemaal graag aan jullie voorstellen en daarom wil ik de komende tijd regelmatig een interview met één van onze topsporters plaatsen op de website. We beginnen deze reeks met Eva Bastmeijer, die momenteel voor langere tijd in Engeland woont en traint!

Hoe lang doe je aan atletiek en sinds wanneer ben je lid van Attila?
Al sinds 2007 ben ik lid van a.v. Attila, waar ik als pupilletje, als junior en mijn eerste jaren als senior met veel plezier getraind heb.

Bij wie trainde je en waarvoor trainde je vooral?
De laatste jaren trainde ik in de sprintgroep van Coen Huyding en Tijs van Erve, en in de springgroep van Sander Hage. Krachttraining kreeg ik van Arno Klaassen. Zes dagen in de week, mijn allergrootste passie. Zij hebben mij geholpen techniek, snelheid en kracht te verbeteren en ik heb enorm veel geleerd in die jaren. Ik heb medailles op de NK junioren gehaald, en ik heb mogen meetrainen met het estafetteteam voor het EK onder 23 jaar. Het werd me steeds duidelijker dat dit alles is wat ik wil; atletiek, alles uit mezelf halen en uiteindelijk op de grote toernooien staan.

Je woont en traint nu in Engeland. Hoe ben je hiertoe gekomen en hoe gaat het?
Marjan Olyslager (trainster in Rotterdam en onze Nationaal recordhoudster 100 meter horden) besloot met een klein groepje, waaronder Joris van Gool, mijn trainingsmaatje, een kijkje te gaan nemen in Londen en ik mocht mee. Jonas Dodoo, een van de beste atletiekcoaches ter wereld, coacht hier een groep geweldige atleten, waaronder olympische atleten als CJ Ujah en Daryll Neita. Die week was geweldig. De coaching, faciliteiten en professionaliteit trok me zo aan, hier zag ik mezelf wel trainen. Aan het einde van de week grapte Jonas dat ik volgend seizoen gewoon naar Engeland moest komen. Dit bleef bij mij hangen en zodra ik thuis kwam ben ik alles gaan regelen. Een tussenjaar voor mijn studie, (deze timing was perfect, net na mijn bachelor), geld sparen en huizen zoeken.

Een half jaar later, september 2016, verhuisde ik naar Engeland. Naast training, begon ik te werken als nanny, na mijn trainingen en op mijn rustdag.

Hoe zag de training eruit daar?
In training lag de focus op het verspringen en de 200m. Qua training betekende dit in de winter veel inhoud werk voor mijn 200m; veel 300tjes, veel heuveltraining, heel veel stuk gaan. Tegelijkertijd was er veel aandacht voor techniek en werden "simpele" oefeningen in mijn warming-up tot in detail bekeken. Ik had de luxe om in de indoorhal van Lee valley mijn springtrainingen te doen met Julie Dodoo, die zelf 6.50m heeft gesprongen en in de top 10 ranglijst van de UK staat op de 7kamp.

Wat waren de wedstrijdplannen?
We hebben ervoor gekozen geen indoorseizoen te doen. Voor wedstrijden moet je altijd rustiger aandoen qua training de week ervoor en dit wilden we niet. Alle focus lag op het outdoor seizoen en vooral het EK onder 23 jaar (Neo-senioren): hier zou en moest ik staan. Het werd voorjaar, mooier weer, trainingen werden scherper; meer blokstartjes en "max velocity runs". En het ging goed! Ik liep tijden die we wilden lopen in training, en sprongen waren veelbelovend voor wedstrijden die eraan kwamen. Aan de over het algemeen heel geslaagde trainingsstage op Tenerife die volgde, hield ik alleen vlak voor de start van het outdoor seizoen wat last van mijn voet over. Een peesje of een spier wat overbelast dachten we. Even goed rust houden dan kunnen we gauw weer door. Een MRI wees echter uit dat het om een stressfractuur in mijn vierde middenvoetsbeentje ging!. Er werd me verteld dat het een gunstig botje was dus het "maar" zo'n 6 tot 8 weken zou duren.  Het enige waar ik aan dacht was seizoen over, en géén EK onder 23. Na twee dagen huilend in bed besloot ik dan moest zorgen dat ik al mijn zwakke plekken zo hard aan zou pakken, dat ik sterker dan ooit terug zou komen. Voor alles wat ik niet kon, werd een alternatief bedacht en heb ik keihard gewerkt.

En hoe gaat het nu?
Nu, ruim 3 maanden later ben ik weer terug! Ik sprint weer vol en ook het springen zijn we weer voorzichtig aan het opbouwen. Ik ben sterker dan ooit, en trainingen gaan ontzettend goed. Volgend jaar gaat de focus meer op het verspringen liggen, omdat we denken dat hier mooie dingen mogelijk zijn. Mijn coach gaat met een groepje atleten verder op Jersey (het eiland naast Frankrijk) en ik wil met hem blijven trainen. Dus Jersey is waar ik volgend jaar te vinden zal zijn. Om dit financieel te kunnen verantwoorden heb ik Wout van Wengerden, ex topsporter en eigenaar van het platform ‘kwetsbare held' gevraagd mij te helpen met sponsoring. Dit heeft de laatste weken veel van mijn tijd opgeëist. In de volgende video kunnen jullie zien hoe we het hebben aangepakt: https://www.youtube.com/watch?v=WPbJv-VeBtA . Het begin is gemaakt, maar ik ben er nog lang niet. Dus als het in het attila publiek nog ondernemers zitten die zin hebben in een uitdaging, ik hoor het graag! ;-)

Ik heb heel erg veel zin om volgend jaar echt te laten zien wat ik kan, en ga er voor de volle 100% voor! Tot ziens bij Attila (want ook daar ben ik stiekem toch nog wel af en toe te vinden!

Eva, dank je wel en heel veel succes komende winter!

door Toine van Beckhoven

]]>
Wed, 20 Sep 2017 22:35:00 +0200 interview-met-onze-topsporter-eva-bastmeijer
<![CDATA[Pupillen A naar Brabants kampioenschap!]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/pupillen-a-naar-brabants-kampioenschap- Op zondag 17 september mochten onze pupillen A meedoen aan het Brabants Kampioenschap Athletic Champs voor teams. Alle pupillen A mochten zich aanmelden. Uiteindelijk zijn 12 pupillen afgereisd naar Someren: Amber van Gurp, Bart Korevaar, Mila Strooper, Froukje van Maarschalkerwaard Thijs van den Boom Miles Harahap als Pupillen A1. Daarnaast nog Madelief Ruijters, Tim Versteijnen, Mathijs van Os, Floor Verhoeven, Russel Huijbregts en Ifelunwa Igwala als Pupillen A2. Samen vertegenwoordigen zij Attila.

Het werd een leuke, gezellige en zonnige wedstrijd. Het was echt een mooi team waar iedereen elkaar aanmoedigde en ieder zo op zijn eigen onderdeel kon uitblinken. Aan het einde van de dag werden de prestaties beloond met een mooie zevende plaats. Zevende van Brabant! Gefeliciteerd pupillen!

Met dank aan Richard (vader van Froukje) en Arnaud (vader van Amber) die het team enthousiast hebben begeleid vanuit hun rol als teambegeleider.

]]>
Mon, 18 Sep 2017 21:30:00 +0200 pupillen-a-naar-brabants-kampioenschap-
<![CDATA[Natuurduurloop oktober]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/weg/natuurduurloop-okt-2017 Zondag 8 oktober is het weer de tweede zondag van de maand, dus tijd voor de "Natuurduurloop".

Deze keer zoeken we weer eens de bossen op ten zuiden van de Bredaseweg. We verzamelen op de parkeerplaats van de Universiteit om 09.30. De afstand is deze keer ca. 10 km. Lopers die er nog een paar kilometer bij willen plakken, kunnen na afloop nog een rondje door de Warande maken.

Voorloper deze keer is Jack van Broekhoven. Jack is niet voor iedereen een bekende, maar geeft al meer dan 15 jaar looptraining bij Attila, de laatste jaren voornamelijk bij de clinics.

]]>
Mon, 18 Sep 2017 21:25:00 +0200 natuurduurloop-okt-2017
<![CDATA[Cinics junioren CD]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/lidmaatschap/cinics-junioren-cd Afgelopen zaterdag hebben zo’n 26 junioren een clinic mogen volgen bij een van de specialisatietrainers die onze eigen club rijk is. Voor de zomer hadden de junioren middels een vragenlijst kunnen laten blijken wat ze graag een keer georganiseerd zouden zien door de club: zomerspelen, duintraining, clinics, etc. De meeste animo was er voor het organiseren van een clinic en een duintraining. Die duintraining komt er nog aan en de clinics waren dus afgelopen zaterdag.

De junioren lieten blijken graag een clinic te volgen waarin ze konden sprinten, hordenlopen, verspringen, hoogspringen, hinkstapspringen, polsstokhoogspringen of  speerwerpen. 
Het werd een leuke en leerzame ochtend met veel enthousiasme bij de atleten, de trainers en de ouders. Het smaakte bij alle partijen naar meer. We zijn voornemens om een dergelijke clinic vaker aan te bieden voor de junioren. 

Voor nu dank aan de volgende trainers: Coen Huyding (sprinten), Jeroen Alessi (hordenlopen), Glenn van Hamond (verspringen), Philippe Scheepers (hinkstapspringen), Marloes Strooper (hoogspringen), Barry Driessen, (polsstokhoogspringen) en Koen van Veen (speerwerpen).

De jeugdcommissie

]]>
Mon, 11 Sep 2017 09:40:00 +0200 cinics-junioren-cd
<![CDATA[Twee derde plaatsen Attila bij D-spelen]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/twee-derde-plaatsen-attila-bij-d-spelen Afgelopen zondag 3 september werden in in het Olympisch stadion in Amsterdam de nationale D-spelen voor de D junioren gehouden. Hoewel bij dit jaarlijkse evenement met ruim 700 D-junioren uit het hele land, Attila slechts met 1 junior vertegenwoordigd was wist Hanna van Baast 2 bronzen plakken mee naar Tilburg te nemen. Hanna stond in het speerwerpen tot 2 worpen voor het einde aan de leiding met een worp van 33 meter 30 cm, maar moest in de laatste 2 worpen Isa Hartjes van Ciko ‘66 met 34,16 voor zich dulden. In de laatste worp werd ze met 1 centimeter verschil ook nog gepasseerd door Moos van Gendt van Eindhoven atletiek met 33 meter en 31 centimeter. Veel kleiner kon het verschil niet zijn, leuke en sportieve wedstrijd spannend tot het einde.

Spannend was het ook zeker in de finale 60 meter horden waar Hanna en haar grootste concurrentes Fenna Achterberg van VAV en Trijntje van Elzakker van Spado zich via de series en halve finales relatief makkelijk hadden weten te plaatsen. Hanna lag na een goede start tot aan de vierde horde op kop van het veld maar moest uiteindelijk met een tijd van 9,69 toch nog Fenna met 9,57 en winnares Trijntje met 9,53 voor laten gaan. Jammer maar uiteraard kon Hanna trots weer terug naar Tilburg na een vermoeiende en enerverende dag.

Hopelijk volgend jaar wat meer Tilburgse atleten op dit mooie evenement.

]]>
Tue, 05 Sep 2017 23:25:00 +0200 twee-derde-plaatsen-attila-bij-d-spelen
<![CDATA[Zondagse duurloopjes september editie]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/weg/zondagse-duurloopjes-september-editie Op zondag 10 september wordt er gelopen over De Regte heide en het landgoed het Ooievaarsnest in Goirle . Afstand ca. 10 km, vind je dat niet genoeg dan is het mogelijk om er 5 km aan te plakken.

Vertrek 09.30, verzamelen op de parkeerplaats van het Klooster Nieuwkerk Adres: Nieuwkerk 2, 5051 PN Goirle.

Dit is te bereiken via de Turnhoutsebaan (de weg Goirle – Poppel) Bij Natuurpoort de Roovertse Leij rechtsaf het Nieuwkerksbaantje op en dan 1,6 km doorrijden.

Voorloper: Gerrit Heij.

]]>
Tue, 05 Sep 2017 23:20:00 +0200 zondagse-duurloopjes-september-editie
<![CDATA[Veel Attila-jeugd gespot bij de Tilburg Ten Miles]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/veel-attila-jeugd-gespot-bij-de-tilburg-ten-miles
Afgelopen weekend hebben veel jeugdleden meegelopen bij het evenement van de Tilburg Ten Miles. Zowel bij de mile (1.6 km) als de langere 5 km-loop is veel jeugd gezien. Het is altijd leuk om atleten in het geel-blauw voorbij te zien flitsen! Alle jeugdatleten van Attila: goed gedaan! We zijn trots op jullie!

]]>
Mon, 04 Sep 2017 08:15:00 +0200 veel-attila-jeugd-gespot-bij-de-tilburg-ten-miles
<![CDATA[Records en podiumplaats voor pupillen Brabants kampioenschap]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/records-en-podiumplaats-voor-pupillen-brabants-kampioenschap Op zaterdag 2 september werden de individuele Brabantse kampioenschappen gehouden in Roosendaal. Alle pupillen uit heel Brabant konden zich individueel inschrijven voor deze wedstrijd. De pupillen gingen nu niet voor een teamoverwinning, maar voor een eigen plek. De pupillen hadden zich zelf dus opgegeven via atletiek.nu, maar ze werden door de organisatie wel gezellig per atletiekverenging bij elkaar in een team gezet. Om de teams op te vullen tot 12 atleten, werd het team van de pupillen mini/C/B van Attila opgevuld met pupillen uit Oss. Het team van de pupillen A van Attila werd opgevuld met 3 pupillen uit Valkenswaard. De ploegleiders werden ter plekke bepaald en dat verliep probleemloos. De wedstrijd verliep zoals de meeste pupillen gewend waren. Voor een enkeling was het nog nieuw, maar iedereen, pupillen en ouders, hielp elkaar, dus samen kwamen ze er wel uit. Het was een gezellige dag, waar iedereen zich weer flink in het zweet heeft kunnen werken. Aan het einde van de wedstrijd was een heuse prijsuitreiking waarbij de beste tien atleten per categorie werden genoemd en de beste drie pupillen per categorie mochten op het podium. Tristen Strooper werd bij de pupillen A derde en kreeg een mooie beker mee naar huis. Iedereen kreeg verder een ijsje en voor iedereen is een diploma gemaakt. Dit diploma wordt komende training uitgedeeld. De helden die mee hadden gedaan waren als volgt:

Jongens pupillen C Simon Coomans en minipupil Gijs Versteden

Meisjes pupillen B: Pukk Korsten en Britt van Nieuwburg

Jongens pupillen B: Savan Loilargosain

Jongens pupillen A tweedejaars Tristen Strooper Mathijs van Os Milan van Rooij

Meisjes pupillen A eerstejaars: Mila Strooper Amber van Gurp

]]>
Mon, 04 Sep 2017 08:05:00 +0200 records-en-podiumplaats-voor-pupillen-brabants-kampioenschap