<![CDATA[Attila Nieuws]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/rss Wed, 23 May 2018 14:33:39 +0200 Wed, 23 May 2018 14:33:38 +0200 Zend_Feed en-us http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[Robin van Riel schittert op zonnige T-Meeting]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/topsport/robin-van-riel-schittert-op-zonnige-t-meeting  

Attila’s jaarlijkse baanwedstrijd de T-Meeting, op tweede pinksterdag 21 mei, heeft opnieuw een prachtige atletiekmiddag opgeleverd. Honderden talentvolle atleten uit het hele land waren naar Tilburg gekomen en het publiek kon niet alleen genieten van een lekkere zomerse sfeer maar vooral ook van mooie prestaties.

Bij wijze van uitzondering was dit jaar een 1500 meter aan het programma toegevoegd. En het was Attila’s supertalent Robin van Riel (18) die deze race op grootse wijze benutte om zich te plaatsen voor de WK onder 20 jaar in Tampere (Finland, 10-15 juli). Hiervoor moest hij binnen de 3.46 blijven, geen geringe opgave. Maar met de hulp van ’s werelds beste haas Bram Som, die 59 seconden per ronde moest lopen, snelde Robin naar een tijd van 3.42.60. Een geweldige prestatie voor de jonge atleet, want de laatste 500 meter moest hij helemaal alleen doen, er was niemand meer bij hem in de buurt.

Robin beseft terdege dat hij iets bijzonders heeft gepresteerd. “Pas afgelopen winter heb ik mijn eerste 1500 meter gelopen, voorheen liep ik alleen de 800 meter. Ik heb een hele week naar de race van vandaag uitgekeken. Was zenuwachtig, dacht eigenlijk niet het te gaan halen want de verieste limiettijd was veel sneller dan mijn pr. Het is geweldig om voor eigen publiek toch de limiet te halen en 10 seconden onder mijn pr te lopen! Straks bij de WK voor junioren in Tampere loop ik tussen de besten van de wereld.”

In dezelfde race lukte het Robin’s broer Rick (16) net niet zich te kwalificeren voor de EK onder 18 jaar. Zijn tijd van 3.57,62 is toch een geweldige prestatie voor hem want hij is maandenlang geblesseerd geweest.

Een andere opvallende prestatie werd geleverd op de 100 meter voor mannen, traditioneel het koningsnummer van de T-Meeting, door Christopher Garia van Rotterdam Atletiek. Met zijn tijd van 10.29 (wind +1,9) plaatste hij zich voor de EK voor senioren begin augustus in Berlijn. Dat was tot nu toe alleen weggelegd voor Hensley Paulina.

Op deze afstand voldeed B-junior Keitharo Oosterwolde uit Almere met 10.78 aan de limiet voor de EK onder 18 jaar.

Bij de vrouwen werd de 100 meter gewonnen door Eefje Boons van Daventria in 11.56.

Door de af en toe stevige oostenwind werden op de sprintnummers soms droomtijden gelopen. Met 3,5 m/s rugwind liep Christopher Garia op de 200 meter een tijd van 20.67.

Maar gelukkig konden er ook vele geldige baanrecords en meetingrecords genoteerd worden. Bijvoorbeeld de 5.55 meter van polsstokhoogspringer Rutger Koppelaar en de zeer snelle 12.93 van de Belgische hordensprintster Eline Berings.

Verder twee Nederlandse records voor atleten met een beperking: Nienke Timmer 16.09 op de 100 meter, en Marlène van Gansewinkel 26.85 op de 200 meter. Marlène, die we de afgelopen jaren kenden als lid van Attila, is heel opgetogen over haar prestaties: “Die 26.85 is ruim een seconde sneller dan mijn oude pr! En mijn tijd op de 100 meter was bijna een wereldrecord, jammer van de te sterke rugwind. Mijn trainingen in Amsterdam in combinatie met mijn nieuwe studie pakken goed uit voor me, ik word steeds sneller. Hoogtepunt dit seizoen moet voor mij de EK eind augustus in Berlijn worden. Ik zal daar de 100 en 200 meter en ook het verspringen doen.”

Deze T-Meeting leverde ook een Nederlands record voor vrouwen ouder dan 40 jaar op: Eefje Swinkels – van Maurik liep 1.05.65 op de 400 meter horden.

Bij het hoogspringen voor mannen was op voorhand Sven van Merode (19) de favoriet. Hij sprong als 17-jarige al 2.16 en werd in 2017 achtste bij de EJK. Nu heeft hij onlangs zijn aanloop gewijzigd en moet daar nog aan schaven. Hij won wel de wedstrijd maar kwam niet hoger dan 2.07, net als Dion van Kessel en Marius Wouters. De vader van Sven sprak zijn waardering voor de organisatie van de T-Meeting uit: “Het is mooi dat het publiek zo dichtbij de springlocaties kan komen. Geweldig geregeld!”

Mede door de geweldige inzet van de juryleden en alle andere vrijwilligers is deze T-Meeting weer een groot succes geworden. Complimenten aan de organisatie !

door Michel van Eijkelenburg, A.V. Attila

Alle uitslagen en foto’s van de T-Meeting kun je vinden op www.t-meeting.nl.

 

]]>
Mon, 21 May 2018 22:20:00 +0200 robin-van-riel-schittert-op-zonnige-t-meeting
<![CDATA[Kledingcommissie stopt per 1 juli.]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/kledingcommissie-stopt-per-1-juli- De kledingcommissie zorgt er voor dat leden wedstrijdkleding kunnen aanschaffen. Ze zorgt voor voorraad, voor het passen en de aanschaf en als er genoeg energie is binnen de kledingcommissie, wordt ook gezorgd voor permanente vernieuwing en verbetering van de collectie. Op dit moment draait de kledingcommissie op 1 persoon die gelukkig veel hulp krijgt van mensen die achter de bar staan. Dit gaat nu stoppen. Na vele enthousiaste oproepen is het niet gelukt om nieuwe mensen te vinden. Dat betekent dat er vanaf 1 juli niemand meer is om te zorgen dat er wedstrijdkleding kan worden aangeschaft.

Zodra zich nieuwe mensen melden, wordt weer gestart.

Er zijn minimaal twee mensen nodig die samen gemiddeld één uur in de week van hun tijd en energie aan de vereniging willen besteden. Het is een leuke klus, je kunt het doen in je eigen tijd en je leert veel mensen van de vereniging kennen. Dus meldt je aan! Aanmelden kan door een mail te sturen naar kledingcommissie(at)av-attila.nl of het bestuur aan te spreken.

]]>
Mon, 21 May 2018 22:00:00 +0200 kledingcommissie-stopt-per-1-juli-
<![CDATA[Tilburgse limiet poging EK en WK tijdens T-Meeting]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/baan/tilburgse-limiet-poging-ek-en-wk-tijdens-t-meeting

Op maandag 21 mei organiseert A.V. Attila de T-Meeting. Dit atletiekevenement wordt voor de 8e keer gehouden op de atletiekbaan in Tilburg. De Atletiekbond heeft dit jaar de T-Meeting een Nationale Status gegeven. Hierdoor is het evenement geschikt om limieten te slechten.

Jaarlijks organiseert atletiekvereniging Attila de T-Meeting. Zoals gebruikelijk is dat op tweede pinksterdag, dit jaar 21 mei 2018. Op het programma staan normaliter enkel sprint -en springonderdelen. Dit jaar is daar de 1500m aan toegevoegd. Waarom?

Tilburgs talent
De wedstrijd is het visiteplaatje van de atletiek vereniging Attila. En wat is dan mooier om twee van je talenten het podium te bieden om te gaan voor het EK en WK. Wat het nog mooier maakt is dat het broers van elkaar zijn. Robin van Riel (18) wil namelijk meedoen aan het WK onder 20 jaar in Tampere. Zijn broer Rick van Riel (16) wil op zijn beurt meedoen aan het EK onder 18 jaar in Györ. Beide op de 1500 meter.

Beide broers trainen al jaar en dag bij de tilburgse atletiek vereniging Attila. Onder leiding van trainer Jack van Avendonk hebben beide atleten zich ontwikkeld tot talenten. Afgelopen jaren hebben beide broers al kunnen ruiken aan nationale en internationale top. Dit jaar wordt het tijd om de lat nog hoger te leggen. Atletiek vereniging Attila wil ze daar graag bij helpen en biedt met de T-Meeting een mooi platform voor deze talenten.

Snelste haas ter wereld
Voor de atleten is het altijd lastig om een goede tijd te lopen zonder tegenstand. Beide zijn nu eenmaal de snelste van Nederland in hun categorie. Daarom heeft de organisatie de snelste haas ter wereld weten vast te leggen om de talenten te brengen tot de limieten die nodig zijn. Niemand minder dan Bram Som (Europees Kampioen 800m in 2006) zal de heren hazen. Hij doet dit normaliter voor de internationale top tijdens de Diamond league wedstrijden op de 800m.

Bram Som is nationaal en internationaal een vaak gevraagde tempomaker voor middellange afstanden. De oud Europees Kampioen 800 meter vindt het nog te leuk om te trainen en te lopen dat hij graag zichzelf inzet als tempomaker. Vooral het tempogevoel maakt Bram Som de ideale haas. Voor de T-Meeting heeft hij inmiddels persoonlijk contact gehad met de broers Van Riel. Het plan, de limiet te slechten, ligt klaar voor uitvoering.

T-Meeting 2018
Naast de 1500 meter zijn er genoeg andere onderdelen waar hoge verwachting van zijn. Afgelopen jaren heeft de T-Meeting bewezen dat het een goed deelnemersveld bij elkaar weet te krijgen waarbij atleten elkaar tot hogere prestaties weten te krijgen. De organisatie kijkt daarom uit naar een mooie race op de 100m met enkel buitenlanders. Of zal Nick Smidt de limiet voor de EK in Berlijn weten te slechten op de 400m horden? En anders Rutger Koppelaars bij het polsstokspringen mannen.

Het evenement vindt plaats op de atletiekbaan in Tilburg aan de Bernhard Leenestraat. Dit is de thuisbasis van atletiekvereniging Attila. Ook dit jaar wordt het knallen op 2e pinksterdag, maandag 21 mei bij de T-Meeting. Toegang tot dit evenement is gratis. De limietpoging op de 1500m is om 16:00 uur.

]]>
Wed, 02 May 2018 12:25:00 +0200 tilburgse-limiet-poging-ek-en-wk-tijdens-t-meeting
<![CDATA[Tessenderlo]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/g-team/tessenderlo

Ook dit jaar waren we aanwezig bij deze leuke G-meeting in Tessenderlo België. Acht atleten hadden zich aangemeld voor deze wedstrijd en natuurlijk waren er ook diverse ouders aanwezig voor de support en ondersteuning.

Bij een lekkere temperatuur was het fijn sporten. Iedereen heeft goede tot zeer goede prestaties geleverd. Ik wil er graag twee noemen: Ymke met kogel (4kg) een dik PR. 5.38 mtr en Jos op de 100 mtr. 14.40 sec., ook een dik PR. Geweldig !

In de pauze konden we, zoals gebruikelijk daar, genieten van diverse snacks/drinken, aangeboden door de plaatselijke Rotary-club. Na afloop van de wedstrijd werden alle atleten nog in het zonnetje gezet en kregen ze nog allerlei cadeaus.

Het was weer een zeer geslaagde dag, volgend jaar weer.

Dank aan alle ouders voor het rijden, begeleiden en supporteren.

Marianne (trainster G-team)

]]>
Mon, 30 Apr 2018 17:55:00 +0200 tessenderlo
<![CDATA[Op zoek naar een nieuwe trainer/trainster voor het G-team van atletiek vereniging Attila]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/g-team/op-zoek-naar-een-nieuwe-trainer-trainster-voor-het-g-team-van-atletiek-vereniging-attila

Het g-team (gezelligste team) van AV Attila bestaat uit een kleine twintig enthousiaste atleten met een verstandelijke beperking. Deze atleten hebben tijdens de training soms wat extra aandacht nodig, daarom worden de trainingen steeds verzorgd door twee trainsters.

We trainen 2 maal per week, een training op maandag en een training op donderdag beide keren van 18.30 tot 19.30 uur. Een van de trainsters van de maandagavond heeft helaas aangegeven te willen stoppen. Daarom zijn we dringend op zoek naar vervanging.

Ben je iemand, of ken je iemand die graag mede training zou willen verzorgen aan deze doelgroep dan zijn we blij met je.

Neem in dat geval contact op met Marianne Vennix (van.vennix@home.nl, Ans van Erve (janvanerve@gmail.com) of Henri Kruitwagen (h.kruitwagen@live.nl).

Affiniteit met de doelgroep of een opleiding in die richting is een pré, maar zeker niet noodzakelijk. Enthousiasme is het belangrijkst. Een achtergrond in de atletiek of sporttraining is een pre.

 

]]>
Wed, 25 Apr 2018 22:30:00 +0200 op-zoek-naar-een-nieuwe-trainer-trainster-voor-het-g-team-van-atletiek-vereniging-attila
<![CDATA[Eerste Athletics Champs 2018]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/eerste-athletics-champs-2018

Zo'n vijftig pupillen van AV Attila hebben op zaterdag 14 april deelgenomen aan de eerste Athletics Champs van dit seizoen. De wedstrijd werd georganiseerd door AV Sprint in Breda. Onze vereniging was met vijf teams vertegenwoordigd: twee teams bij de A-pupillen en drie teams bij de mini-, B- en C-pupillen. 

Met veel enthousiasme hebben onze jonge atleten zich in het zweet gewerkt tijdens een meerkamp die om 10.15 uur begon met een teamestafette en om 13.30 eindigde met het onderdeel 'meters maken'. Vele persoonlijke records zijn in Breda gesneuveld, maar het draaide toch vooral om de teamspirit: samen proberen zo goed mogelijk te presteren. Omdat het ook nog eens prachtig weer was, werd het niet alleen voor de atleten maar ook voor de ouders en begeleiders een zeer geslaagde dag. Op naar de volgende Athletics Champs op zaterdag 19 mei in Oosterhout!

Jeugdcommissie AV Attila

 

]]>
Tue, 17 Apr 2018 11:40:00 +0200 eerste-athletics-champs-2018
<![CDATA[Openingswedstrijd Attila voor junioren, senioren en masters]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/baan/openingswedstrijd-attila-voor-junioren-senioren-en-masters De sneeuw ligt nog op straat en de koude oostenwind maakt het buiten echt geen pretje, maar de organisatie van de Openingswedstrijd is in volle gang. Een trainingswedstrijdje met heel veel verschillende onderdelen voor zowel beginnende als ervaren atleten. Een echte trainingswedstrijd met supporters en trainers op de baan, wel officieel aangemeld bij de Atletiekunie.  Elektronische Tijdwaarneming en windmeting bij de looponderdelen, geen windmeting bij het verspringen.

Inschrijven etc
Het programma en het voorlopige tijdschema staan op Atletiek.nu. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kan het programma en het tijdschema nog enigszins gewijzigd worden. Inschrijven kan tot woensdag-avond 28 maart.  Vanaf dat moment wordt het definitieve tijdschema gemaakt, de series worden ingedeeld, jurylijsten geprint en startnummers toebedeeld.  De kosten voor de inschrijving bedragen € 2 voor het eerste onderdeel en € 1 voor ieder volgend onderdeel.

Voor de serie-indeling en voor de groepsindeling is het heel prettig als iedereen een PR opgeeft in Atletiek.nu.  Let daar svp op en maak het ons makkelijk!

Iedereen die zich via Atletiek.nu heeft ingeschreven krijgt op de vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd een persoonlijke mail met het tijdschema en op Atletiek.nu zijn het tijdschema, serie-indelingen en de startlijsten terug te vinden.  De serie-indelingen en startvolgorde kunnen nog tot op het laatst wijzigen, hou de website in de gaten.

Het tijdschema wordt zo gemaakt dat iedereen meerdere onderdelen kan doen. Het basistijdschema is erop gericht dat alle categorieën de volgende onderdelen zonder overlap kunnen doen;  150m, ver, kogel, speer, horden en 600m. Polsstok, hoog, 1500m en 300m overlappen deels met andere onderdelen.  Mocht je tijdens een onderdeel gelijktijdig een ander onderdeel willen doen meld dit dan bij de jury, die zullen proberen daar coulant mee om te gaan.

Parkeren
Door de bouwwerkzaamheden is het rondom onze baan nogal rommelig en lijken er niet veel parkeerplaatsen te zijn. Maar die zijn er wel want iedereen kan gewoon op het parkeerterrein achter het Willem II-stadion gaan staan. Je komt daar door via de Stappegoorweg, aan het eind van de Prof. Goossenslaan, rechtsaf via een bouwweg naar onze baan te rijden.  Zijn de parkeerplaatsen langs de baan vol rij dan 50m door want daar zijn nog eens 500 parkeerplaatsen. Dus rij vooral door. Het ziet er gek uit, maar rij door!

Technische aspecten
Bij de technische onderdelen krijgt iedereen minimaal 3 pogingen. Als het tijdschema dat toelaat wordt vlak voor de wedstrijd het aantal pogingen verhoogd naar 4.  Dit is erg afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Bij het polsstokhoogspringen is de aanvangshoogte 2.00 meter en gaat de lat vervolgens in stappen van 10cm omhoog. Er kunnen maximaal 12 atleten deelnemen aan het polsstokken.

Bij het hoogspringen wordt in twee groepen gesprongen met verschillende aanvangshoogte, een groep die wat lager begint en een groep die wat hoger begint.  Vul je PR in want dat helpt ons met de indeling.  We gaan in stapjes van 5cm omhoog en er kunnen maximaal 32 atleten meedoen.

Ook het speerwerpen voor de masters, senioren en junioren AB gaat in 2 groepen van maximaal 18 atleten.

Informatie
Vragen of opmerkingen kunnen het best gesteld worden via de mail: openingswedstrijd@av-attila.nl.

Wil je na woensdag 28 maart nog inschrijven? Vragen staat vrij, nee heb je, ja kun je misschien krijgen.  Heb je opmerkingen over de serie-indeling, meld ze tijdig, dan kijken we wat we kunnen doen. Is je programma door de verschuivingen van het tijdschema in de war geraakt, aarzel niet om ons te mailen, wie weet kunnen we wat regelen. Maar reageer svp op ons email-adres! Voor de  wedstrijdorganisatie is het technisch niet mogelijk om snel te reageren op reacties die op de site geplaatst worden of naar andere email-adressen verstuurd worden. 

]]>
Mon, 19 Mar 2018 23:15:00 +0100 openingswedstrijd-attila-voor-junioren-senioren-en-masters
<![CDATA[Voorstel verplaatsing baan]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/voorstel-verplaatsing-baan Afgelopen woensdag presenteerde Attila de plannen voor het verplaatsen van de atletiekbaan naar Stadsbos013, het bosgebied rondom de Warande. Tijdens de ledenvergadering afgelopen oktober hebben veel mensen de plannen al bekeken en naar de presentatie geluisterd. Inmiddels is het voorstel weer wat verder uitgewerkt en de presentatie aangevuld.  In de kantine ligt het boekje met ons plan ter inzage. Ook is het voorstel en de presentatie via onderstaande links in te zien. Voor vragen of opmerkingen kun je altijd terecht bij Rene Korstanje. Rene is het makkelijkst bereikbaar via de email; r.korstanje(at)deloodsman.nl.

]]>
Fri, 16 Mar 2018 21:40:00 +0100 voorstel-verplaatsing-baan
<![CDATA[Raadsleden enthousiast over verhuisplan Attila]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/raadsleden-enthousiast-over-verhuisplan-attila Op 14 maart waren drie gemeenteraadsleden te gast bij Attila: Jan Stoop van D66, Jeroen van Dijk van de VVD en Yusuf Celik van de PvdA. Zij kregen een uiteenzetting over ons plan voor een verplaatsing van baan en clubhuis naar een plek bij de Oude Warande. Ook enkele tientallen leden van Attila en bewoners van Willemsbuiten kwamen op deze avond af.

Attila wil graag verhuizen naar een locatie aan de rand van het bos. Bijna alle leden van Attila trainen regelmatig in de Oude Warande. Het zou geweldig zijn als onze baan met kleedkamers en kantine ook bij dat bos lag zodat de baan en het bos gezamenlijk als trainingsaccommodatie kunnen fungeren. De gemeente heeft een project, Stadsbos013, dat erop gericht is het grote bos- en natuurgebied aan de westkant van Tilburg beter te benutten voor sport en recreatie. Daar zouden onze hardlopers, Nordic Walkers en al die andere atleten die regelmatig in het bos trainen prima bij passen.

Met het ontwerp voor de nieuwe baan wordt ingespeeld op de voortdurende groei van de baanatletiek.  Steeds meer jeugd wil in de voetsporen treden van Dafne Schippers of Churandy Martina en lekker rennen, springen en werpen.  De aanwas van jeugd maar ook de toegenomen aandacht voor speelse vormen van atletiek vraagt om ruimte. Vroeger was er direct buiten de baan, toen we nog midden in de sportvelden lagen, volop ruimte om te sporten. Nu de baan midden in een woonwijk is komen te liggen raken we opgesloten. We hebben behoefte aan een extra werpveldje, aan een trainingsheuvelgebied en aan polsstokhoogspringmatten en verspringbakken die aan de buitenkant van de baan liggen. Ook zou een baan met 10 banen op het rechte stuk de mogelijkheden om te trainen sterk vergroten.

Verder kan een grote vereniging niet zonder een indoor-trainingshal. Atletiek is een zomersport en kogelstoten of verspringen terwijl het vriest is geen pretje, laat staan sprinten of hoogspringen. Dafne Schippers traint niet voor niets de halve winter in Zuid-Afrika of Florida. En als ze in Nederland is traint ze in een hal. Attila hoeft geen hele gelikte sporthal, maar het voorbeeld in Naaldwijk waar een kas over een stuk baan gezet is zou ons enorm vooruit helpen.

Een belangrijk element van het plan is dat de aanleg van een nieuwe baan aan de bosrand bekostigd wordt door de opbrengst van het huidige terrein dat vrijkomt voor woningbouw. Daardoor is het een financieel sluitend plan. Een vertegenwoordiger van bouwbedrijf Van Kessel Sport en Cultuurtechniek  liet voorbeelden zien van hoogwaardige atletiekaccommodaties die zij in de afgelopen jaren elders aangelegd hebben. Als er een geschikte nieuwe locatie voor Attila wordt gevonden wil de firma Van Kessel ons plan voor eigen rekening en risico uitvoeren.

Vervolgens gaven de drie raadsleden hun reacties. D66 prees het uitgewerkte voorstel van Attila en heeft verplaatsing van de baan in het verkiezingsprogramma opgenomen. Zij willen zich hier echt hard voor maken. Ook de andere partijen willen dat doen. De VVD benadrukte het belang van topsport naast breedtesport en gaf als tip mee om in Stappegoor ruimte te creëren voor de omwonenden om een potje te voetballen of anderszins te sporten. Tenslotte vroeg de PvdA aandacht voor landschappelijke inpassing van de nieuwe accommodatie in een bosrijke omgeving. Dat zou kunnen door duurzaam en ecologisch te bouwen. Tevens wil zij dat ook de bewoners van de wijk Wandelbos gaan profiteren van de nieuwe sportvoorziening. De drie partijen zijn uitgesproken positief over ons plan en willen de voorgestelde verplaatsing van Attila na de komende raadsverkiezingen graag in een nieuw coalitie-accoord opnemen.

Daarop sloot René de avond af met de wens dat de volgende wethouder van sportzaken nog in de komende collegeperiode de nieuwe atletiekaccommodatie zal kunnen openen !

door Michel van Eijkelenburg

]]>
Fri, 16 Mar 2018 21:30:00 +0100 raadsleden-enthousiast-over-verhuisplan-attila
<![CDATA[TTM clinics: samen trainen voor de Tilburg Ten Miles TTM clinics: samen trainen voor de Tilburg Ten Miles]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/weg/ttm-clinics-samen-trainen-voor-de-tilburg-ten-miles-ttm-clinics-samen-trainen-voor-de-tilburg-ten-miles Heb jij altijd al willen deelnemen aan de CZ Tilburg Ten Miles? Of zou je eindelijk je persoonlijke toptijd bij dit evenement weer eens willen oppoetsen? Dan zijn de TTM clinics ideaal voor jou. Of je nou beginner bent of gevorderde, samen met anderen bereid jij je optimaal voor op een mooie prestatie tijdens Tilburgs grootste hardloopevenement.

In het weekend van 2 september zindert het in Tilburg weer van de hardloopactiviteiten. De Tilburg Ten Miles, het gezelligste en grootste sportevenement van Tilburg, vindt dan plaats. Ook jij kunt daar goed voorbereid van start gaan, zelfs als je nog nooit hebt hardgelopen.

TTM clinics
Bij de TTM clinics train je samen voor de CZ Tilburg Ten Miles. Samen lopen is leuk en een goede stimulans omdat je elkaar motiveert. Daarnaast heb je een vast trainingsmoment en krijg je professionele begeleiding en advies van ervaren, gediplomeerde trainers. Er zijn clinics op elk niveau die je voorbereiden op de 5 of 10 kilometer, of op de 10 Engelse mijlen (16,1 km).

Meedoen
Iedereen die gezond is kan meedoen. Je kunt kiezen tussen twee trainingsdagen en -locaties: op dinsdagavond trainen we in de prachtige Oude Warande, op woensdagavond starten we vanaf hockeyclub Were Di aan de IJsclubweg in Tilburg Zuid. De clinics starten op dinsdag 15 en woensdag 16 mei.

Pakket met veel voordelen
Voor slechts €47,50 kom je goed voorbereid aan de start van de Tilburg Ten Miles. Hiervoor krijg je een uitgebreid pakket aan faciliteiten: 17 wekelijkse trainingsbijeenkomsten, professionele begeleiding en advies, een trainingslogboek, een speciaal TTM clinics-trainingsshirt, 10% korting op aankopen bij RUNSHOP Greg van Hest (vanaf je inschrijving tot 1 oktober) en gratis deelname aan een testloop in augustus.

Aanmelden
Kom je meetrainen vanaf dinsdag 15 mei of woensdag 16 mei? Schrijf je dan nu in via www.ttmclinics.nl. Hier vind je ook alle informatie over de clinics.

De TTM clinics is een initiatief van de atletiekverenigingen Tilburg Road Runners en Attila, in samenwerking met RUNSHOP Greg van Hest.

]]>
Wed, 14 Mar 2018 22:45:00 +0100 ttm-clinics-samen-trainen-voor-de-tilburg-ten-miles-ttm-clinics-samen-trainen-voor-de-tilburg-ten-miles
<![CDATA[Onze Ieneminies!]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/onze-ieneminies-

Met dit stukje tekst wil ik toch even de aandacht vestigen op onze Kanjers de Ieneminies!

Iedere zaterdag hebben wij training op de baan en dat gaat echt heel erg goed. De Ieneminies zijn geboren in 2012, 2013 en zelfs 2014, maar de leeftijd doet er eigenlijk niet toe, want zij rennen als echte grote atleten!

 

Tijdens de training rennen we een heel rondje op de baan en dat gaat nog snel ook. Maar behalve rennen doen we nog veel meer…

Verspringen kunnen we al bijna tot aan de verste band en dat is echt ver, maar ook hoogspringen gaat heel goed. De Ieneminies springen al bijna tot aan de maan! Wat een enthousiasme iedere week weer, ze gaan er echt voor.

Natuurlijk doen we tussendoor een spelletje, want dat vinden we ook erg leuk, en iedereen wint altijd, want we doen het gezellig samen.

Deze week gingen we de discus werpen, dat was best wel moeilijk maar de Ieneminies snapten al snel dat je deze rubberen discus kon slingeren en dat gaf resultaat. Sommigen kwamen al wel 3m ver!

 

Echt, wat een kanjers hebben we bij Attila!

Daarbij moet ik natuurlijk niet vergeten dat ik iedere week hulp krijg van enthousiaste D-Junioren. Dankzij deze geweldige atleten kunnen we iedere week een boel doen en zij kunnen vaak ook iets voordoen aan de Ieneminies, hoe leuk is dat!

Wat boffen wij (en bof ik zeker!) met zulke geweldige atleten bij Attila.

 

Nou Ieneminies, zaterdag zie ik jullie weer met natuurlijk iemand van de D-junioren erbij!

 

Tot dan,

Petra Winkes.

 

]]>
Fri, 23 Feb 2018 12:15:00 +0100 onze-ieneminies-
<![CDATA[Tanita Hofmans is terug: brons NK indoor]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/topsport/tanita-hofmans-is-terug-brons-nk-indoor Het NK indoor voor de senioren bracht Tanita Hofmans terug op het podium. Na een jaar van blessure problemen stond ze er afgelopen zondag weer helemaal. Met 1.76 stond ze op het podium en sprong even hoog als nummer twee en maar drie centimeter lager dan nummer 1. En die hoogte van 1.79 lukte ook bijna. Tanita was dan ook terecht heel erg tevreden. Een prachtige prestatie, zeker na zo'n lange periode zonder wedstrijden. Ze begon de wedstrijd foutloos op 1.63, ging eveneens in de eerste poging over 1.68 en 1.73 en had drie pogingen nodig voor de 1.76. De sprongen op 1.79 waren ook nog hoopgevend maar driemaal kwam de lat naar beneden. Nummer 2 had minder foutsprongen op 1.76 en dus werd de bronzen medaille voor Tanita. Gefeliciteerd!

Voor Attila kwam verder alleen Robin van Riel nog in actie. Na zijn zilveren medaille van vorige week bij het NK junioren werd de eerstejaars A-junior nu ook nog vijfde bij de senioren in een race die zo te zien tactischer was dan vorige week, want toen werd er sneller gelopen. Ook ditmaal zat de winnaar van vorige week, Bram Anderiessen, voor Robin maar vijfde is een knappe prestatie in het seniorenveld. Mooie opstekers voor Robin tijdens deze twee NK's. Voor hem is het NK cross nog een belangrijke wedstrijd deze winter.

Het indoorseizoen zit er op wat de NK's betreft en Attila heeft van elk kleurtje een medaille behaald!

Toine van Beckhoven


Fotograaf: Odile Verzantvoort Photography
]]>
Wed, 21 Feb 2018 22:30:00 +0100 tanita-hofmans-is-terug-brons-nk-indoor
<![CDATA[Eerste indoor Athletics Champs in regio13 een succes!]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/eerste-indoor-athletics-champs-in-regio13-een-succes- Afgelopen zondag 18 februari was dan de eerste Athletics Champs indoor van regio13. AV Sprint en AV Attila hadden de handen ineen geslagen en namen de organisatie op zich van deze wedstrijd onder leiding van de regiocoördinator Mike Stout. Het was een succes: 150 pupillen werkten binnen 2 uur 5 onderdelen af. Attila was aanwezig met maar liefst 31 pupillen verdeeld over 4 teams. Een record in aantal Attila-atleten wat deelname aan indoorwedstrijd betreft super!

De jongste pupillen mochten sprinten, hordenlopen, medicinebal stoten, hurkhoogspringen en estafette lopen. De oudste pupillen mochten ook sprinten en hordenlopen, maar de medicinebal werd vervangend door een kogel en de hurkhooginstallatie werd vervangen door een hoogspringmat. Ook liepen de oudste pupillen nog een estafette. Alle pupillen waren super fanatiek en er werden ook nog persoonlijke records gevestigd. Alle uitslagen zijn te vinden op www.atletiek.nu. Aan het einde van de ochtend kregen een alle pupillen een mooie medaille als aandenken.

Het was een gezellige en sportieve wedstrijd. We kregen veel leuke reacties van de kinderen en de ouders. Uiteraard zijn er nog een paar verbeterpunten en die nemen we mee naar volgend jaar. Want die was zeker niet de laatste keer dat een indoor-AC werd georganiseerd in regio13.

De eerste outdoor-AC staat gepland tijdens de openingswedstrijd op 31 maart, waar we met alle (en alleen Attila) pupillen-trainingsgroepen aan deel zullen nemen. Verder zullen we met de Attila-pupillengeleding deelnemen op zaterdag 14 april, 19 mei, 2 juni en 30 juni aan de regio13 Athletics Champs.

]]>
Mon, 19 Feb 2018 22:35:00 +0100 eerste-indoor-athletics-champs-in-regio13-een-succes-
<![CDATA[Twee uurtjes van je tijd op 11 maart voor de Urban Run Stappegoor]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/attilarun/twee-uurtjes-van-je-tijd-op-11-maart-voor-de-urban-run-stappegoor Op 11 maart 2018 organiseert AV Attila de AttilaRun over afstanden van 10, 20 en 30 km. Nieuw op het programma is dit jaar de UrbanRunStappegoor. De UrbanRunStappegoor is geen wedstrijd maar een "funrun" door het Stappegoorgebied. De totale afstand is 4,7 km, maar er zijn wel hoogteverschillen, regelmatig trappen op en natuurlijk ook weer af.

De route:
Het Koning Willem II stadion; Zwembad Stappegoor: het IJs sportcentrum; de Ireen Wüst IJsbaan; Sporthal T-Kwadraat; het onderwijsgebied met het ROC en Fontys; de Euroscoop en de sportzaken: Sportief en Wilkin Sports.

De start is om 10.00 op de atletiekbaan de laatste loper wordt om 11.00 binnen verwacht.

Nu de vraag: Wij zijn op zoek naar parkoerswachten die ervoor zorgen dat de lopers de goede kant oplopen, ze gewezen worden op af- en opstapjes, etc. etc. Je staat dus in of bij de gebouwen die hierboven zijn genoemd. We moeten zelf de deuren openen en na afloop weer sluiten.

Je inzet wordt gevraagd van 09.00 's morgens (je krijgt dan eerst instructies) tot de laatste loper binnen is en dat zal om 11.00 uur of iets eerder zijn.

De voorinschrijvingen voor deze loop verloopt voorspoedig, het doorgaan is echter wel afhankelijk van de vrijwilligers.  We zoeken nog ca. 15 vrijwilligers, stuur s.v.p. een berichtje naar: g.heij(at)hotmail.com.

Mocht je belangstelling hebben om ook bij te dragen aan de AttilaRun (deze start om 11.00 uur) stuur dan een berichtje naar Mark van de Ven: markvdven(at)ziggo.nl.

Met sportieve groeten,

Gerrit Heij
Organisatie AttilaRun / UrbanRunStappegoor

 

]]>
Mon, 12 Feb 2018 23:30:00 +0100 twee-uurtjes-van-je-tijd-op-11-maart-voor-de-urban-run-stappegoor
<![CDATA[Goud en zilver voor Mattijs en Robin tijdens NK indoor junioren]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/topsport/goud-en-zilver-voor-mattijs-en-robin-tijdens-nk-indoor-junioren De afgelopen weekend gehouden Nederlandse kampioenschappen atletiek voor junioren hebben voor Mattijs Mols en Robin van Riel mooie medailles opgeleverd. Mattijs, die elk jaar weer sterker wordt, mocht na afloop van de kogelstoot-wedstrijd de gouden medaille ophalen. Hij was een klasse apart in de wedstrijd waarin hij als eerstejaars A-junior aan de slag moest met de zes kilo zware kogel. Hij sloot vorig jaar zijn B-juniorentijd af met een stoot ruim over 18 meter, maar dat was nog met de 5 kilogram kogel. Afgelopen weekend landde de zes kilogram zware kogel tweemaal over 17.40 meter met 17.43 als verste. Dat is een prachtige afstand waarmee Mattijs wel tweeënhalve meter verder stootte dan de uiteindelijke nummer twee en overduidelijk liet zien de overgang naar de oudste junioren categorie soepel te maken. Dat gold nog niet helemaal voor de eveneens eerstejaars concurrent die het hem moeilijk had kunnen maken maar liefst drie ongeldige pogingen liet opmeten en dus geen afstand achter zijn naam kreeg.

Op de 1500 meter voor A-junioren kwam Robin aan de start. Vorige jaren zagen we Robin met name op de 800 meter waarop hij het afgelopen jaar zelfs in actie kwam tijdens het EK junioren en de vierde beste tijd ooit voor B-junioren liet optekenen, maar hij koos ditmaal tijdens het NK voor de 1500 meter. "Met mijn snelheid van de 800 meter en mijn kracht en uithouding van de cross zie ik mezelf uiteindelijk vooral ver komen op de 1500 meter, dus dit was eens een mooie eerste echte ervaring", aldus Robin. Met een hele snelle 3 minuut 52,38 seconden en een tweede plaats was Robin enorm tevreden. De nummer 1, Bram Anderiessen van atletiekvereniging AKU Uithoorn, was in deze wedstrijd nog een maatje te groot en is net als Robin een groot Middellange afstandstalent en ook een jaar ouder. Bram liep de tweede snelste tijd ooit gelopen met 3.47,83. En daar zit Robin krap 4,5 seconde achter!

Op de 800 meter voor jongens A kwam Jorg Schellekens in actie. Met een persoonlijk record van 2.06,27 en een veertiende plek was dat voor hem een prima NK.

Alle drie erg mooi gepresteerd. Gefeliciteerd!

Volgend weekend sluit de NK indoor reeks met het kampioenschap voor senioren. Zo te zien vinden we daar vanuit Attila alleen Tanita Hofmans (hoogspringen) en wederom Robin van Riel (1500 meter) op de startlijst terug. Eva Bastmeijer en Glenn van Hamond zijn voor verspringen beide helaas afgewezen.

Toine van Beckhoven

]]>
Mon, 12 Feb 2018 23:25:00 +0100 goud-en-zilver-voor-mattijs-en-robin-tijdens-nk-indoor-junioren