<![CDATA[Attila Nieuws]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/rss Fri, 15 Dec 2017 01:37:07 +0100 Fri, 15 Dec 2017 01:37:07 +0100 Zend_Feed en-us http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[Alle baantrainingen afgelast op maandag 11 december ]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/baan/alle-baantrainingen-afgelast-op-maandag-11-december- In verband met de weersomstandigheden zijn vanavond, 11 december, alle baantrainingen afgelast.

]]>
Mon, 11 Dec 2017 17:10:00 +0100 alle-baantrainingen-afgelast-op-maandag-11-december-
<![CDATA[Natuurduurloop december]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/weg/natuurduurloop-december-2017 Op zondag 10 december is het weer tijd voor de maandelijks duurloop. Wij starten deze keer bij de Natuurpoort Gorp en Roovert aan de Turnhoutsebaan / Provinciale weg van Goirle naar Poppel zoals altijd om 09.30.

"Voorloper" : Gerrit Heij. Afstand ca.10 km en bij voldoende deelname maken we een extra lus om aan ca. 15 km te komen,dus deelname aan beide afstanden is mogelijk.

(postadres van de vertreklokatie voor de navigatie: Gorps Baantje 1, 5051PX Goirle)

]]>
Wed, 29 Nov 2017 22:05:00 +0100 natuurduurloop-december-2017
<![CDATA[Jeugd Attila naar Warandeloop]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/jeugd-attila-naar-warandeloop Afgelopen zaterdag 25 november hebben veel jeugdatleten meegedaan aan de Warandeloop in de.....Beekse Bergen. Het was de eerste keer dat de Warandeloop op deze plek werd georganiseerd. Het was even wennen (minder bomen, veel modder), maar ook wel weer erg leuk (veel ruimte, een eigen Attila-stand, kampvuur).

Er deden meer dan 50 jeugdatleten mee met de individuele teams en daarnaast nog 4 Attila-estafette teams. Iedereen heeft harder gelopen dan ooit op dit parcours (????), en dus had iedereen een Persoonlijk Record (PR). Super!

We hebben een gezellige dag gehad zo met z'n allen, de pepernoten, de gezellige ouders, het kampvuur en de Pieten: een mooie combinatie van sportiviteit en gezelligheid.

]]>
Mon, 27 Nov 2017 23:25:00 +0100 jeugd-attila-naar-warandeloop
<![CDATA[Crossen is leuk en maakt je sterker!]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/crossen-is-leuk-en-maakt-je-sterker- In regio13 zijn wij al jaren erg verwend met veel leuke crossjes. Of je nu hardloper bent, of de algemene atletiek beoefend.. Het lopen van crossen maakt heel je lichaam sterker (en beter).

Kracht en Core-stability
Het grootste voordeel is wel de toename van kracht en de core-stability. Doordat je constant op oneffen terrein loopt, moet je heel de tijd corrigeren. Al je voet-, enkel- en core-spieren zijn constant aan het werk. Met al die extra kracht die je in de wintermaanden opdoet, kun je weer beter presteren bij het rennen, springen en werpen in de zomermaanden.

Blessurevrij
Doordat je lichaam steeds sterker wordt, neemt de kans op het krijgen van een blessure ook erg af. De sterkere spieren zorgen er voor dat je steeds een stapje extra kunt doen, zonder een blessure op te lopen. Ook is het lopen op een zachtere ondergrond goed om flinke conditie op te doen, zonder de kans op blessures die je vaak oploopt als je op een verharde ondergrond gaat hardlopen (denk aan shinsplint, knieblessures, achillesblessures).

Superleuk!
Het mooie van crossen, is dat je je niet druk hoeft te maken over het lopen van een goede tijd. Dat is namelijk niet belangrijk! Het gaat meer om de strijd met de elementen, je tegenstanders en vooral jezelf! Ren eens een keertje nét iets harder die heuvel af, of ga eens een keertje nét iets sneller door die leuke bocht.. allemaal leuk en spannend. Daarnaast is vooral de sfeer bij de regio13 crossen ook super!!!

Al jaren zijn wij als vereniging erg goed vertegenwoordigd geweest bij de crossen. Jaar na jaar stonden wij als vereniging op het podium in de regio. Niet alleen door de pure hardlopers, maar toch vooral ook door springers en werpers. De laatste tijd echter, zie ik erg weinig jeugdleden (buiten de hardlopers om) deelnemen aan de crossen. Met dit motiverend verhaaltje probeer ik om jullie allemaal weer enthousiast te krijgen voor het crossen. Misschien dat we in de toekomst, net als in het verleden, dan weer als vereniging bovenaan het klassement komen te staan.

Voor alle informatie over de crossen in onze regio, kun je terecht op www.regio13.nl

]]>
Mon, 13 Nov 2017 23:30:00 +0100 crossen-is-leuk-en-maakt-je-sterker-
<![CDATA[Verplaatsing atletiekbaan; de eerste horde genomen!]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/verplaatsing-atletiekbaan-de-eerste-horde-genomen- In de ledenvergadering van Attila  van 2 oktober wist Bart Vennix het mooi te verwoorden: "Willen we hier blijven of willen we gaan?".  Het antwoord was overduidelijk, de leden van Attila willen graag verhuizen.

Met onze ideeën over een nieuwe atletiekaccommodatie in de hand zijn we afgelopen weken op stap geweest.  We hebben contact gelegd met verschillende politieke partijen om ons verhaal te vertellen.  Zowel D66, PvdA als VVD zijn bij ons op de baan geweest en deze partijen hebben een voorstel (motie) aan Burgemeester en Wethouders gedaan.  De partijen hebben voorgesteld dat de gemeente een onderzoek start naar de verplaatsing van de atletiekbaan naar de rand van het bos. Het onderzoek moet voor de verkiezingen van maart gereed zijn.  Het voorstel werd als snel gesteund door LST, LT, CDA en OPA en in een later stadium gaven ook SP en VT hun steun aan het voorstel .  Daarmee ontstond er een ruime meerderheid in de Gemeenteraad en Burgemeester en Wethouders hebben toegezegd om het onderzoek uit te gaan voeren


vlnr Yusuf Celik (PvdA), Jan Stoop (D66) en Cecile Franssen (VVD), initiatiefnemers van het voorstel.


Naast de politieke partijen is er ook met anderen overlegd.  Er is onder meer gesproken met de Atletiekunie die ons natuurlijk  steunt,  Sprint Breda die hun ervaringen deelden, MONDO die in een arbitragezaak met de gemeente verwikkeld is over de ‘bobbels", het gemeentelijk Sportbedrijf en de afdeling Stadsontwikkeling van de gemeente, de Universiteit, de regisseur Stadsbos013 en wethouder Berend de Vries van Stadsontwikkeling die geïnteresseerd was in ons verhaal.

Komende weken gaan we verder met het benaderen van de verschillende belanghebbenden. Ook gaan we met de gemeente in gesprek over het op te starten onderzoek.  We hopen dat het onderzoek leidt tot een plan om te verhuizen naar een betere plek. We weten nog niet welke plek dat kan worden, die zoektocht is een onderdeel van het onderzoek.  Als het plan gereed is rond de verkiezingstijd dan kan een nieuw college van Burgemeester en Wethouders daar mee aan de slag.

Verhuizen betekent verandering, en dat is lang niet altijd makkelijk.  Ook binnen de vereniging levert dat spanningen op. Verhuizen is voor de atletieksport in Tilburg, en daarmee voor Attila, heel belangrijk. Dat betekent dat je soms oude standpunten moet verlaten, moet wennen aan een nieuwe werkelijkheid.  Om de verplaatsing mogelijk te maken moet er af te toe creatief gewerkt worden, niet altijd volgens de verenigingsstatuten. Het lijkt wel op een atletiektraining, ook dan moet je om vooruit te komen af en toe uit je comfortzone komen.

De verhuisdozen hoeven nog niet van zolder gehaald te worden, het gaat nog wel even duren.  En dan praten we over jaren, niet over maanden.  Misschien moet er nog een stukje grond gekocht worden, het bestemmingsplan moet vast gewijzigd worden en daar maken mensen altijd bezwaar tegen en dan moet de baan nog aangelegd worden.  Als alles vlot verloopt verhuizen we over 3 jaar, maar dit soort projecten vragen meestal veel tijd ....

Onze verplaatsing is net een hordenrace, we zijn goed gestart en we hebben de eerste horde heel vlot genomen.  Nu in een lekker ritme de volgende horden aanvallen. Niet af laten leiden door tegenstanders of blaadjes die over de baan waaien en hopen dat er geen hond oversteekt.

Mocht je suggesties hebben of vragen over de verplaatsing schroom dan niet contact op te nemen met het bestuur of mij me te mailen  r.korstanje@deloodsman.nl

Rene Korstanje

 

]]>
Fri, 10 Nov 2017 23:15:00 +0100 verplaatsing-atletiekbaan-de-eerste-horde-genomen-
<![CDATA[Mario World Kampverhaal ]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/mario-world-kampverhaal- Het was een prachtige lente avond in juni. Mario en zijn vrienden waren aan het trainen op de atletiekbaan bij AV Attila. Iedereen was heel hard aan het werk om beter en sneller te worden. Die avond was prinses Daisy jarig. Na de training bleef iedereen nog even om gezellig wat te drinken en voor het gebak van prinses Daisy.

Op het moment dat ze naar huis wilde gaan pakte donkere wolken zich samen boven de baan en begon het te onweren, even later begon het heel hard te regenen. Tot ieders schrik kwam de grote vijand Bowser tevoorschijn, die op zoek ging of hij iemand te pakken kon krijgen. Als Bowser weer weg gaat en iedereen weer bij elkaar komt, komen Mario en zijn vrienden erachter dat Prinses Daisy is ontvoerd door Bowser.

Snel bedenken ze samen een plan om prinses Daisy uit de handen van Bowser te redden. Iedereen gaat in een ander deel van de stad zoeken, maar niemand kan de prinses vinden. Er gaan maanden voorbij dat ze geen spoor van prinses Daisy kunnen vinden.

Als Mario en Luigi boodschappen aan het doen zijn zien ze Bowser. Ze besluiten om hem te volgen. Als Bowser een bos in rijdt en het hek achter hem sluit komen Mario en Luigi erachter waar Bowsers Castle is: "Het Sparrenhof". Ze besluiten iedereen bij elkaar te roepen en in het weekend in het bos te gaan zoeken.

Als ze op vrijdag bij Bowsers Castle komen zien ze heel veel kinderen in het kasteel. Ze besluiten naar binnen te gaan om te vragen of de kinderen willen helpen met zoeken.

Eenmaal binnen in Bowsers Castle blijkt dat de kinderen maar al te graag willen helpen met het zoeken naar prinses Daisy.

De kinderen worden verdeeld in groepjes en zo krijgen Mario, Luigi, Peach, Rosalina, Para Troopa, Yoshi en Donkey Kong ieder de hulp van 8 kinderen.

Eerst willen ze wel eens weten wat de kinderen allemaal al weten over Mario, zijn vrienden en zijn vijanden, en daarom hebben ze op het speelveld 50 kaarsjes neergezet waar allemaal vragen op zitten. De kinderen moeten deze vragen beantwoorden en daarna weten Mario en de rest wat de kinderen allemaal al weten. De winnaar van het spel kreeg een letter van de locatie waar prinses Daisy opgesloten zat.

Later die avond waren Mario en zijn vrienden zo blij met alle hulp, dat ze dachten om er eerst maar eens een feestje van te maken, en zo werd er die avond een ontzettend leuk discofeest gehouden. Tijdens die disco werden nog verschillende spelletjes gedaan zoals de stoelendans, de limbodans en de vloer is lava (waarbij iedereen ineens op de tafels stond te dansen). Aan het einde van de avond zijn de kinderen allemaal zo moe, dat iedereen naar bed gaat om uit te rusten.

De volgende dag was iedereen voor 8 uur alweer wakker en klaar voor de zoektocht naar prinses Daisy. Na een lekker ontbijt was het tijd om wat "Minigames" te gaan spelen. Met spelletjes als spijkerpoepen, ranja pong, bottle flip en een proefspel konden de groepjes punten bij elkaar verdienen. Het groepje dat de meeste punten bij elkaar had verdiend kreeg ook een letter om de zoektocht naar prinses Daisy weer wat makkelijker te maken. Na de minigames was er tijd voor een lekker stukje fruit en een bekertje ranja tijdens de bananabreak. En daarna mocht iedereen even lekker gaan spelen.

Na de lunch in de middag stond het "Muntenspel" op het programma. Alle groepjes moesten in het bos op zoek gaan naar 3 munten. Door vragen goed te beantwoorden en opdrachten goed uit te voeren konden er aanwijzingen worden verdiend. Deze aanwijzingen leiden dan weer naar de 3 munten die verstopt lagen in het bos. Dit was voor de groepen best moeilijk en iedereen werd er zo moe van dat de kinderen halverwege het spel even een bananabreak hielden. Na de pauze gingen de kinderen weer op zoek naar de munten die ze nog niet hadden gevonden. Toen het spel was afgelopen kreeg de winnaar weer een letter. Ook kregen alle andere kinderen een aanwijzing die kon leiden naar de schuilplaats van Bowser.

Na een korte periode dat de kinderen even mochten spelen in de speeltuin was het al snel weer tijd voor het volgende spel "Mario kart". De groepjes moesten hierbij tegen elkaar strijden. Ieder groepje had een kruiwagen waarbij er 1 kind in de kruiwagen mocht gaan zitten en een ander kind moest

dan de kruiwagen duwen. In de kruiwagen lagen dan nog wat bananenschillen die de kinderen konden gebruiken om het de tegenstanders wat lastiger te maken. Nadat alle kinderen 1 of 2 keer aan de race mee hadden gedaan hadden we een winnaar die natuurlijk ook weer een letter had verdiend.

Aan het einde van de middag begonnen de kinderen alweer wat moe te worden. Dus werd het tijd om even op te frissen, wat uit te rusten en lekker te gaan eten. Bij het eten kregen de kinderen een lekkere kop soep en daarna werd er friet op tafel gegooid en kon iedereen genieten van een lekker broodje hamburger. En zo kon iedereen zich weer opladen voor een zwaar avondprogramma.

Het volgende spel was het smokkelspel. Hierbij moesten de kinderen paddenstoelen, vuurbloemen of sterren van de ene naar de andere post brengen. Op zich geen hele moeilijke opdracht, maar dit moest dan wel gebeuren zonder dat de kinderen werden betrapt door de douane. En dat bleek voor sommige kinderen toch nog wel vrij moeilijk te zijn. Het groepje dat het meeste wist te smokkelen won het spel en kreeg een letter voor de locatie van prinses Daisy.

Mario, Luigi, Rosalina, Prinses Peach, Yoshi, Para troopa en Donkey Kong waren na al deze activiteiten moe geworden en besloten alvast naar bed te gaan. De kinderen daarentegen waren nog helemaal niet moe en wilden nog wel even wakker blijven. Iedereen kreeg een lekkere kop warme chocolademelk. Er werd besloten om in het bos een spooktocht te gaan houden. Bowser had te horen gekregen dat de kinderen in de buurt waren en had al zijn vrienden verzameld in het bos om ervoor te zorgen dat de kinderen niet nóg dichterbij zouden komen. In groepjes gingen de kinderen het bos in om te proberen om alle vijanden te verslaan. Iedereen liep door 8 werelden en in iedere wereld kwam er een vijand die de kinderen een beetje bang wilden maken. Maar de kinderen lieten zich niet van de wijs brengen en wisten alle vijanden te verslaan en weer veilig terug te keren in Bowsers Castle. Na de spooktocht was iedereen moe en ging iedereen naar bed.

De volgende ochtend werden de kinderen wakker gemaakt door de kok van het kamp. De kinderen kregen de tijd om hun spullen op te ruimen en daarna begon iedereen weer aan het ontbijt. Na het ontbijt was het tijd voor het laatste spel van het weekend. In de speeltuin werd een parcours uitgezet en de kinderen moesten in estafettevorm proberen om de snelste tijd neer te zetten. De 4 beste groepjes mochten het hierna in de halve finale en de finale tegen elkaar opnemen en uiteindelijk won de winnaar de laatste letter van dit weekend. Nu alle letters uitgedeeld zijn konden de groepen die de letters hadden gewonnen proberen te achterhalen waar prinses Daisy gevangen zat. Ter voorbereiding op het eindspel mochten de kinderen eerst nog even lekker in het bos spelen. Hierna volgde de lunch. En daarna kregen we de totaal uitslag van alle spellen.

Deze uitslag was erg spannend. Op de eerste plaats waren de groepjes van Mario en Donkey Kong geëindigd. Op de derde plaats waren de groepjes van Luigi en Peach geëindigd. Op de vijfde plaats eindigde het groepje van Para Troopa. Op de zesde plaats het groepje van Rosalina en op de zevende plaats het groepje van Yoshi. Aangezien we toch moesten weten wie eerste en derde was geworden werd er nog een inschattingsvraag gesteld. Hieruit bleek dat de groepjes van Donkey Kong en Peach het beste konden inschatten, daardoor werd Donkey Kong eerste en eindigde Peach op de derde plaats.

Na alle uitslagen werd het tijd voor het eindspel. Prinses Daisy was nog steeds niet gevonden en daar werd het ondertussen toch echt tijd voor.

De groepen gingen 1 voor 1 het bos in, waar ze allemaal 5 opdrachten uit moesten voeren. Pas als deze uitgevoerd waren opende de poort naar de grote Bowser. Als eerste ging de winnaar Donkey Kong het bos in. Hierna Mario, Peach, Luigi, Para Troopa, Rosalina en als laatste het groepje van Yoshi. Heel fanatiek was iedereen alle opdrachten aan het uitvoeren. Uiteindelijk had het groepje van Donkey Kong als eerste alle opdrachten goed uitgevoerd. Ze mochten hierna naar Bowser om te proberen Bowser te verslaan. Om hem te kunnen verslaan kreeg de groep 5 vragen. Als er 3 vragen goed beantwoord waren was Bowser verslagen en konden ze prinses Daisy bevrijden uit de wigwam waarin ze gevangen was. Het team haastte zich hierna samen met Daisy naar de bel om deze te luiden en iedereen te laten weten dat het spel is afgelopen en dat zij de winnaar waren van het kamp.

Toen uiteindelijk iedereen terug was bij Bowsers Castle waren Mario en zijn vrienden zo ontzettend blij dat prinses Daisy weer bevrijd was, dat ze iedereen hebben bedankt voor de heel erg goede hulp van de kinderen. Ook hadden ze nog een presentje voor alle kinderen en nog een extra beloning voor het groepje dat prinses Daisy heeft weten te bevrijden.

Nadat alle kinderen hun presentje hadden gekregen was het voor iedereen weer tijd om samen met hun ouders naar huis te gaan en thuis alle prachtige kampverhalen te vertellen.

Wij als organisatie willen graag alle kinderen ontzettend bedanken voor een zeer geslaagd kamp dit jaar, en we zien jullie volgend jaar allemaal weer graag bij het pupillenkamp 2018.

]]>
Wed, 01 Nov 2017 21:05:00 +0100 mario-world-kampverhaal-
<![CDATA[Attila ontvangt 1.675,14 euro uit Rabobank Clubkas Campagne]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/attila-ontvangt-1-675-14-euro-uit-rabobank-clubkas-campagne Op 30 oktober heeft Bart Zwerts van de Rabobank Tilburg in het clubhuis van Attila een cheque van 1675,14 euro overhandigd aan ons bestuur in de persoon van Tini Rasenberg. Dit mooie bedrag krijgt Attila uit de Rabobank Clubkas Campagne 2017. Dat is een nieuw initiatief waarbij de bank een flink aantal regionale sportverenigingen en culturele stichtingen financieel ondersteunt. In totaal is ongeveer 200.000 euro verdeeld over 250 clubs in Tilburg en omstreken. Dat Attila zo'n hoog bedrag krijgt komt doordat veel leden van de Rabobank Tilburg op Attila hebben gestemd. Iedereen hartelijk bedankt daarvoor !

Attila wil deze welkome financiële steun gaan gebruiken voor het organiseren van wedstrijden voor G-atleten en voor de jongste jeugd.

Bart Zwerts legde nog uit wat de achtergrond van de Rabobank Clubkas Campagne is. Vanuit de coöperatieve oorsprong en structuur geeft de Rabobank een deel van haar winst terug aan de samenleving. Voorheen werd dit "coöperatief dividend" genoemd, nu gaat het onder meer in de vorm van de Clubkas Campagne. Volgend jaar oktober zal Attila graag weer meedoen.

Meer informatie
Op https://www.rabobank.nl/lokale-bank/tilburg-en-omstreken/rabobank-clubkas-campagne/ staat meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne.

door Michel van Eijkelenburg

]]>
Wed, 01 Nov 2017 21:00:00 +0100 attila-ontvangt-1-675-14-euro-uit-rabobank-clubkas-campagne
<![CDATA[Natuurduurloop november]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/weg/natuurduurloop-november-2017 De duurlooptraining van november zal worden gehouden op zondag de 12e (november).
De route van ca. 12 km voert door de bossen van het landgoed Gorp en Roovert.

Vertrek is bij de St. Janskerk in Goirle om 09.30, postadres van de vertreklokatie voor de navigatie: Kerkstraat 1, 5051 LA Goirle.

Voorloper is Gerrit Heij.

]]>
Wed, 01 Nov 2017 20:50:00 +0100 natuurduurloop-november-2017
<![CDATA[Overlijdensbericht Liesbeth Doreleijers]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/lidmaatschap/overlijdensbericht-liesbeth-doreleijers Tot ons grote verdriet moeten we mededelen dat Liesbeth Doreleijers op 74 jarige leeftijd is overleden. Liesbeth is een gewaardeerd medewerker geweest van Attila, zo heeft zij o.a. vele jaren samen met Henk op de woensdagavonden achter de bar gestaan. 

]]>
Thu, 19 Oct 2017 21:55:00 +0200 overlijdensbericht-liesbeth-doreleijers
<![CDATA[Juniorenkamp 2017: Strijden! ]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/lidmaatschap/juniorenkamp-2017  

 

In het weekend van 13, 14 en 15 oktober werden de C- en D-junioren van A.V. Attila opgeroepen voor een oefening op basis Attila Army. In dit weekend zouden zij worden getraind en klaargestoomd om omgetoverd te worden tot echte soldaten; klaar voor actie in het veld.


Attila Army is een regiment binnen de Koninklijke Nederlandse Landmacht en bestaat uit vier bataljons. Luitenant-Kolonel Yuri Engels was het aangewezen hoofd dit weekend. De vier bataljons zijn onderverdeeld in twee compagnieën:

  • Charlie Compagnie aangevoerd door Maj. Nathalie Bettonviel en ondersteund door Eerste Luitenanten Maarten Smulders en Jaro IJpelaar.  

  • Delta Compagnie aangevoerd door Maj. Niek Vermeer en ondersteund door Eerste Luitenanten Vincent Staat, Tim Verhoeven en Tijn de Smit.


Vrijdag 13 oktober trapten we af met een flinke training gegeven door Luitenant-Kolonel Engels. Doel van deze training was het creëren van een sterke band direct aan het begin van dit oefenweekend. Vervolgens werd deze band getest in Operatie Try Till you Die. Het doel van deze operatie was om zo vaak mogelijk het vijandige gebied over te steken zonder gezien te worden. Na afloop werd er stevig geëvalueerd bij een goed kampvuur. Om 00:00 lag iedereen natuurlijk heerlijk in zijn/haar barak…


Zaterdagochtend werden de rekruten gewekt voor de ochtendtraining. Na de training stond een goed ontbijtje klaar; een soldaat in opleiding moet immers goed eten! Na een ijskoude douche (warm water was er natuurlijk niet bij Attila Army) kon worden gestart met Operatie Brothers in Arms (a.k.a. Levend Stratego). De legerleiding was blij om te zien hoe serieus de rekruten bezig waren met deze operatie en spraken dan ook hun trots uit tijdens de lunch. Ook ging tijdens deze lunch ging plots het luchtalarm af! De vijand kwam dichterbij…!


Nadat iedereen dekking had gezocht en de lucht weer vrij was, liet Maj. Bettonviel aan de hand van een kaart zien hoe de vijand via noordwestelijke richting steeds dichterbij kwam. Het was dus van groot belang dat we dat gebied gingen voorzien van bunkers. En dat gebeurde dan ook in Operatie Bunker Bouwen. Het peloton onder leiding van Eerste-Luitenant Staat slaagde erin om de meest stevige bunker te bouwen. Omdat iedereen 110% inzet had laten zien, mochten de rekruten genieten van wat vrije tijd en kon de legerleiding het avondmaal voorbereiden.


De pot schafte heerlijke Mexicaanse tortilla’s die de rekruten zelf mochten beleggen met een grote variatie aan groenten, gehakt, salade en natuurlijk een dot salsasaus en/of crème fraîche. Na de schaft kon worden gestart met Operatie Intelligence waarin onder andere de inhoudelijke kennis van het leger van de rekruten werd getest. De legerleiding was teleurgesteld dat niemand wist te vertellen waar de –D in D-Day voor stond… Iedereen wist echter wel waar de thee naar moest verwijzen en hoefde dankzij één rekruut niet na te denken over wat voor vliegtuig een Spitfite was…


Natuurlijk werd tijdens deze nachtelijke operatie ook het welbekende Oelie Boelie gespeeld, maar dan in de vorm van Alfa Bravo Charlie. Winnaar van dit spel was Finn de Graaf. Omdat de rekruten natuurlijk nog vol energie zaten, kon Operatie Behind Enemy Lines niet langer meer wachten: de rekruten moesten – in vijandig gebied op zoek naar vijf dezelfde objecten. Na afloop waren de rekruten blij om te horen dat ze hun bedje op mochten zoeken en sliepen allemaal al snel als roosjes.


De legerleiding was tot op heden erg te spreken over de inzet van de rekruten. Daarom stond voor alle rekruten een heerlijk hardgekookt eitje klaar bij het ontbijt zondagochtend. Na dit ontbijt werd Operatie Cleaning the base uitgelegd en gestart zodat het gehele kampterrein weer schoon werd achtergelaten. Hierna werd een beroep gedaan op de speurneuzen van de rekruten tijdens Operatie: Het Schaap is geschoren. Tijdens deze missie moesten zij uitzoeken wie, hoe en waarom de president van de Verenigde Staten was vermoord.


Het trainingsweekend werd afgesloten met Operatie: Seal Team 4 waarin de rekruten een viertal missies moesten uitvoeren: katapult schieten, mijnenvegen, uithoudingstest en krattenrace. Ondanks het feit dat het woordje ‘BOOM’ vaak is gevallen, hebben toch alle rekruten ook deze operatie weer overleefd.


Nadat de laatste score was opgemaakt, kon de eindceremonie van start gaan. Luitenant-Kolonel Engels hield ons niet langer in spanning en maakte bekend dat Milan op plek 3 was geëindigd, Jaïr op plek 2 en de eerste plaats ging naar Tijn. Zij ontvingen een baret als aandenken.

Vervolgens werden alle rekruten benoemd tot soldaat en bedankt voor hun inzet gedurende het gehele weekend. De legerleiding kijkt terug op een geslaagde oefening en ziet de soldaten graag volgend jaar weer verschijnen!


Hoogachtend,


Eerste-Luitenant Tim Verhoeven

Eerste-Luitenant Jaro IJpelaar

Eerste-Luitenant Vincent Staat

Eerste-Luitenant Maarten Smulders

Eerste-Luitenant Tijn de Smit

Majoor Niek Vermeer

Majoor Nathalie Bettonviel

 

Luitenant-Kolonel Yuri Engels

 


Foto's
klik op de foto voor het hele album.
]]>
Thu, 19 Oct 2017 13:20:00 +0200 juniorenkamp-2017
<![CDATA[Gezocht: Kandidaten voor de taak van Vertrouwenscontactpersoon]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/gezocht-kandidaten-voor-de-taak-van-vertrouwenscontactpersoon Louis Raaijmakers, samen met Tilly Cordia Vertrouwenscontactpersoon van Attila, is met pensioen gegaan en zij willen deze taak graag overdragen.

De Vertrouwenscontactpersoon is iemand in de vereniging bij wie elk lid van Attila veilig terecht kanals deze last heeft van ongewenst gedrag bij het sporten. Ongewenst gedrag kan gaan over pesten,discriminatie, agressie, seksuele intimidatie; eigenlijk over elk vorm van gedrag die maakt dat iemand zich niet meer veilig voelt bij het sporten.

Is je belangstelling gewekt? Lees er dan eens wat meer over op de website van Attila (Organisatie> Vertrouwenscontactpersoon) en als je interesse hebt, neem dan contact op met Louis. Telefonisch: 06 13474313. Of via contact@louisraaijmakers.nl

Vertrouwenscontactpersonen bij sportverenigingen moeten een cursus volgen van twee dagdelen bij NOC*NSF. Voorwaarden voor deelname zijn:
- Minimaal 25 jaar
- Hbo-denkniveau

Deze cursus wordt vergoed door Attila    

]]>
Wed, 18 Oct 2017 21:30:00 +0200 gezocht-kandidaten-voor-de-taak-van-vertrouwenscontactpersoon
<![CDATA[Clubkampioenschappen 2017]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/r-clubkampioenschappen-2017 Met zo'n 150 deelnemers was het clubkampioenschap 2017 één van de drukste van afgelopen jaren. Vooral bij de pupillen was de opkomst groot en was het heel gezellig maar ook de groep junioren AB en senioren had veel plezier.  Al dagen was het in die groep onrustig.  Want hoeveel horden zouden er eigenlijk staan bij die gekke 200m horden en hoe hoog zouden ze zijn.  En meters maken, wat was dat nu weer, en dan nog gelijk lopen met de pupillen, onmogelijk.

Maar dat is de charme van de clubkampioenschappen. Alle categorieën zijn tegelijkertijd op de baan; voor sommigen is het nog een serieuze afsluiting van het seizoen en voor anderen staat de gezelligheid voorop.  Voor elk wat wils.

Alle pupillen kregen na de wedstrijd een medaille en de winnaars een beker. De uitslagen voor de pupillen zijn terug te vinden op atletiek.nu.  Net na het afsluitende onderdeel  ‘meters maken' crashte de internetverbinding waardoor we voor de senioren en junioren  geen uitslag meer kon opmaken.

Ben Pennings heeft met een traditioneel Excel-sheet toch een uitslag weten op te maken en tijdens één van de trainingen van komende weken zal alsnog een prijsuitreiking plaats vinden.

Heb je vragen of opmerkingen over de clubkampioenschappen mail die dan naar wedstrijden(at)av-attila.nl

]]>
Thu, 05 Oct 2017 07:55:00 +0200 r-clubkampioenschappen-2017
<![CDATA[We gaan !]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/we-gaan- In de ledenvergadering van Attila op 2 oktober heeft René Korstanje een idee gepresenteerd voor een verhuizing van Attila naar een locatie dichtbij de Oude Warande. Vrijwel alle trainingsgroepen van Attila, van de pupillen tot de Nordic Walkers en van de sprinters tot de wegatleten maken veel gebruik van trainingsmogelijkheden buiten de baan, en zoeken veelal het bos op. Een nieuwe baan nabij het bos, met een eenvoudige indoorhal, een extra werpveldje en een trainingsheuvelgebied zou voor atletiekminnend Tilburg mogelijkheden geven die er nu niet zijn. De huidige baan raakt geheel ingesloten door woningbouw en dat voelt ongemakkelijk.

Belangrijk is de vraag of de gemeente voor een verhuizing van de baan te porren is. Maar omdat onze huidige locatie dan vrij kan komen voor woningbouw is het financieel een haalbaar plan. René heeft contacten met een projectontwikkelaar/bouwer die bereid is om dit plan financieel uit te voeren zonder dat de gemeente daarbij mee hoeft te betalen. Na de presentatie door René en de daarop volgende discussie werd duidelijk dat de aanwezige leden voorstander zijn van een verhuizing van Attila. Er zijn daarbij meerdere locaties denkbaar. Vanzelfsprekend zijn er volop zaken die aandacht vragen, zoals veilige looproutes voor de wegatleten.

Bart Vennix verwoordde het mooi: "Willen we blijven of willen we gaan? We gaan!"

Met deze steun van de ledenvergadering gaat René nu samen met het bestuur het idee verder uitwerken en de concrete mogelijkheden verkennen. Via de Attila website en nieuwsbrief zullen de leden op de hoogte gehouden worden van de verdere ontwikkelingen.

]]>
Wed, 04 Oct 2017 08:10:00 +0200 we-gaan-
<![CDATA[Wie waren in 2017 Attila’s topatleten ?]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/wie-waren-in-2017-attila-s-topatleten- Tijdens de clubkampioenschappen op zaterdag 30 september, waar overigens enkele honderden atleten van jong tot oud en van tobbers tot toppers de hele middag plezier hadden, heeft het bestuur vijf atleten gehuldigd die in 2017 grootse prestaties geleverd hebben. Prestaties waar Attila trots op kan zijn. Meerdere Nederlandse kampioenstitels, deelname aan internationale toernooien en medailles bij die toernooien en nog wat Nederlandse records.

Mattijs Mols
Mattijs presteert al jaren in de top van zijn juniorcategorie met zowel kogel als discus. Hij verbeterde dit jaar zijn persoonlijke records heel ruim: de discus vloog naar ruim 54 meter en de kogel ging ontzettend ver: 18.58! Een superprestatie, waarmee Mattijs op beide onderdelen goud won bij het NK B-junioren. Bij het NK indoor werd Mattijs ook nog eens tweede.

Rick van Riel
Rick is pas C-junior, maar pakte dit jaar bij de B-junioren een bronzen NK-medaille op de 800 meter in 1.58. Hij liep dit jaar zelfs al in de 1.55, een van de beste C-junior prestaties ooit in Nederland. In de winter werd Rick ook al Nederlands crosskampioen bij de C-junioren.

Marlène van Gansewinkel
Marlène behaalde dit jaar bij het WK para-atletiek in Londen de zilveren medaille bij het verspringen met 5.29 meter. Op de 100 meter haalde ze de finale. Marlène is een vaste waarde in het Nederlands paralympische team. Onlangs is ze lid geworden van Phanos in Amsterdam om haar trainer te kunnen behouden. Marlène gaat Attila dus helaas verlaten.

Robin van Riel
B-junior Robin heeft een superseizoen achter de rug. Het hele jaar heeft hij in de A-categorie deelgenomen aan crossen en NK's. Een hoogtepunt was zijn deelname aan het grote EK voor junioren in Italië waar hij in de halve finale kwam. Hij verbeterde zijn persoonlijk record van 1.54 naar 1.50.32 wat de 4e tijd ooit is bij de B-junioren in Nederland (sneller dan Arnoud Okken en Marko Koers). Robin werd dan ook Nederlands kampioen 800 meter bij zowel de A-junioren als B-junioren, werd tweede tijdens het NK cross (ook bij de A-junioren) en derde in het Nationaal crosscircuit bij de A-junioren.

Toine van Beckhoven
Toine (45+) heeft zonder meer een geweldig seizoen gehad. Hij won bij de NK indoor Masters tweemaal goud: 200 meter in 24.18 en 400 meter in 53.50 (ongeveer 10e tijd in de wereld). Bij de NK outdoor Masters won Toine driemaal goud: 400 meter in 51.83, 400 meter horden in 56.21 (Nederlands record en tweede tijd van de wereld in 2017), en 200 meter in 24.00.

Een doel voor volgend jaar is naar het WK outdoor in Malaga te gaan.

Twee atleten die ook nog in dit rijtje thuishoren konden helaas niet aanwezig zijn, maar verdienen wel hier vermeld te worden: Annie van Anholt en Sander Hage.

Annie van Anholt
Annie heeft dit jaar geweldig gepresteerd bij het EK Masters in het Deense Aarhus. Zij behaalde maar liefst drie Europese titels: kogelslingeren, gewichtwerpen en werpvijfkamp.

Sander Hage
Hinkstapspringer Sander is dit jaar gestopt na vele jaren op het hoogste Nederlandse niveau gepresteerd te hebben. In dit laatste jaar haalde hij nog eenmaal een gouden medaille bij het NK Indoor. Wat Sander in al die jaren heeft gepresteerd is niet gering. Op NK's won hij 3x goud, 8x zilver en 2x brons, hij nam tweemaal deel aan de Europacup, en hij was meervoudig Nederlands juniorenkampioen. Zijn PR is 15.49m.

Sander blijft wel bij Attila actief als ver- en hinkstap trainer en is ook op andere manieren sterk betrokken bij Attila.

]]>
Mon, 02 Oct 2017 23:50:00 +0200 wie-waren-in-2017-attila-s-topatleten-
<![CDATA[Vesten uit de mottenballen]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/vesten-uit-de-mottenballen Het wordt weer kouder. De handschoenen en mutsen komen langzamerhand tevoorschijn. En dan is het ook weer tijd om de Attila vesten aan te trekken. Attila leent de fleecevesten uit aan de jeugd. Dit doet de vereniging al bijna tien jaar.

Het aantal jeugdleden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Een mooie ontwikkeling die hopelijk doorzet! Hiermee is er wel wat meer druk op de uitleen van de vesten gekomen. Er worden geen vesten meer bijgekocht. De bedoeling is om een keer met het systeem met deze vesten te stoppen en over te gaan op een andere werkwijze. Maar zo lang de vesten nog goed zijn en nog redelijk voldoende aanwezig zijn, zetten we deze werkwijze nog even door.

Dat betekent dat kinderen soms moeten wachten tot er een vest in hun maat is. De maten 128 en 164 zijn er voldoende maar de maten 140 en 152 (146 en 158 bestaan niet in deze serie) zijn schaars.

Daarom ook deze oproep: heeft u thuis een vest in de kast of aan de kapstok en wordt deze niet meer gebruikt: lever het schoon en heel in of kom het omruilen voor een grotere maat. Hiermee kunt u een ander kind weer blij maken!

Als u een vest wilt inleveren of omruilen voor een grotere maat stuur dan een mail naar kledingcommissie(at)av-attila.nl.

Versterking gezocht voor de kledingcommissie.
Tijd voor vernieuwing! De kledingcommissie bestaat uit twee mensen, Patricia de Graauw en Phira Otten, die dit werk nu al ruim 7 jaar doen. Wij willen onze kennis en ervaring graag overdragen aan nieuwe mensen. Het zou dan ook mooi zijn als zich een paar nieuwe vaders en / of moeders aanmelden. Het dagelijkse werk bestaan uit het uitgeven en bestellen van de wedstrijdkleding. Daarnaast liggen er een paar leuke projecten op de plank waaronder in ieder geval het nadenken over de vesten voor de jeugd. Het huidige systeem met de uitleen met een borg is niet meer optimaal en ook de vesten zelf raken een beetje op. Er zijn al vaker ideeën geopperd over hoodies met naam, niet alleen voor de jeugd maar ook voor andere leden. Iemand moet dit soort ideeën een keer oppakken en verder brengen. Het werk voor de kledingcommissie is de ideale vrijwilligersklus: het kost soms 1 uur in de week en soms een paar uur en er zijn ook weken dat het geen tijd vraagt. Als je een project oppakt, kost het wat meer tijd maar daar ga je vooral zelf over. Je kunt het werk doen als het jou uitkomt. De samenwerking met het bestuur verloopt soepel en je hoeft niet tot nauwelijks te vergaderen. Leuke bijkomstigheid: door de verkoop van de kleding heb je veel contact met de leden van Attila, de huidige kledingcommissie heeft nu wel zo'n beetje alle blote basten van onze leden kunnen bewonderen!

Wil je meer weten of wil je je aanmelden: stuur een mail aan kledingcommissie(at)av-attila.nl

]]>
Mon, 02 Oct 2017 23:30:00 +0200 vesten-uit-de-mottenballen