<![CDATA[Attila Nieuws]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/rss Mon, 19 Mar 2018 17:42:46 +0100 Mon, 19 Mar 2018 17:42:46 +0100 Zend_Feed en-us http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[Voorstel verplaatsing baan]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/voorstel-verplaatsing-baan Afgelopen woensdag presenteerde Attila de plannen voor het verplaatsen van de atletiekbaan naar Stadsbos013, het bosgebied rondom de Warande. Tijdens de ledenvergadering afgelopen oktober hebben veel mensen de plannen al bekeken en naar de presentatie geluisterd. Inmiddels is het voorstel weer wat verder uitgewerkt en de presentatie aangevuld.  In de kantine ligt het boekje met ons plan ter inzage. Ook is het voorstel en de presentatie via onderstaande links in te zien. Voor vragen of opmerkingen kun je altijd terecht bij Rene Korstanje. Rene is het makkelijkst bereikbaar via de email; r.korstanje(at)deloodsman.nl.

]]>
Fri, 16 Mar 2018 21:40:00 +0100 voorstel-verplaatsing-baan
<![CDATA[Raadsleden enthousiast over verhuisplan Attila]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/raadsleden-enthousiast-over-verhuisplan-attila Op 14 maart waren drie gemeenteraadsleden te gast bij Attila: Jan Stoop van D66, Jeroen van Dijk van de VVD en Yusuf Celik van de PvdA. Zij kregen een uiteenzetting over ons plan voor een verplaatsing van baan en clubhuis naar een plek bij de Oude Warande. Ook enkele tientallen leden van Attila en bewoners van Willemsbuiten kwamen op deze avond af.

Attila wil graag verhuizen naar een locatie aan de rand van het bos. Bijna alle leden van Attila trainen regelmatig in de Oude Warande. Het zou geweldig zijn als onze baan met kleedkamers en kantine ook bij dat bos lag zodat de baan en het bos gezamenlijk als trainingsaccommodatie kunnen fungeren. De gemeente heeft een project, Stadsbos013, dat erop gericht is het grote bos- en natuurgebied aan de westkant van Tilburg beter te benutten voor sport en recreatie. Daar zouden onze hardlopers, Nordic Walkers en al die andere atleten die regelmatig in het bos trainen prima bij passen.

Met het ontwerp voor de nieuwe baan wordt ingespeeld op de voortdurende groei van de baanatletiek.  Steeds meer jeugd wil in de voetsporen treden van Dafne Schippers of Churandy Martina en lekker rennen, springen en werpen.  De aanwas van jeugd maar ook de toegenomen aandacht voor speelse vormen van atletiek vraagt om ruimte. Vroeger was er direct buiten de baan, toen we nog midden in de sportvelden lagen, volop ruimte om te sporten. Nu de baan midden in een woonwijk is komen te liggen raken we opgesloten. We hebben behoefte aan een extra werpveldje, aan een trainingsheuvelgebied en aan polsstokhoogspringmatten en verspringbakken die aan de buitenkant van de baan liggen. Ook zou een baan met 10 banen op het rechte stuk de mogelijkheden om te trainen sterk vergroten.

Verder kan een grote vereniging niet zonder een indoor-trainingshal. Atletiek is een zomersport en kogelstoten of verspringen terwijl het vriest is geen pretje, laat staan sprinten of hoogspringen. Dafne Schippers traint niet voor niets de halve winter in Zuid-Afrika of Florida. En als ze in Nederland is traint ze in een hal. Attila hoeft geen hele gelikte sporthal, maar het voorbeeld in Naaldwijk waar een kas over een stuk baan gezet is zou ons enorm vooruit helpen.

Een belangrijk element van het plan is dat de aanleg van een nieuwe baan aan de bosrand bekostigd wordt door de opbrengst van het huidige terrein dat vrijkomt voor woningbouw. Daardoor is het een financieel sluitend plan. Een vertegenwoordiger van bouwbedrijf Van Kessel Sport en Cultuurtechniek  liet voorbeelden zien van hoogwaardige atletiekaccommodaties die zij in de afgelopen jaren elders aangelegd hebben. Als er een geschikte nieuwe locatie voor Attila wordt gevonden wil de firma Van Kessel ons plan voor eigen rekening en risico uitvoeren.

Vervolgens gaven de drie raadsleden hun reacties. D66 prees het uitgewerkte voorstel van Attila en heeft verplaatsing van de baan in het verkiezingsprogramma opgenomen. Zij willen zich hier echt hard voor maken. Ook de andere partijen willen dat doen. De VVD benadrukte het belang van topsport naast breedtesport en gaf als tip mee om in Stappegoor ruimte te creëren voor de omwonenden om een potje te voetballen of anderszins te sporten. Tenslotte vroeg de PvdA aandacht voor landschappelijke inpassing van de nieuwe accommodatie in een bosrijke omgeving. Dat zou kunnen door duurzaam en ecologisch te bouwen. Tevens wil zij dat ook de bewoners van de wijk Wandelbos gaan profiteren van de nieuwe sportvoorziening. De drie partijen zijn uitgesproken positief over ons plan en willen de voorgestelde verplaatsing van Attila na de komende raadsverkiezingen graag in een nieuw coalitie-accoord opnemen.

Daarop sloot René de avond af met de wens dat de volgende wethouder van sportzaken nog in de komende collegeperiode de nieuwe atletiekaccommodatie zal kunnen openen !

door Michel van Eijkelenburg

]]>
Fri, 16 Mar 2018 21:30:00 +0100 raadsleden-enthousiast-over-verhuisplan-attila
<![CDATA[TTM clinics: samen trainen voor de Tilburg Ten Miles TTM clinics: samen trainen voor de Tilburg Ten Miles]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/weg/ttm-clinics-samen-trainen-voor-de-tilburg-ten-miles-ttm-clinics-samen-trainen-voor-de-tilburg-ten-miles Heb jij altijd al willen deelnemen aan de CZ Tilburg Ten Miles? Of zou je eindelijk je persoonlijke toptijd bij dit evenement weer eens willen oppoetsen? Dan zijn de TTM clinics ideaal voor jou. Of je nou beginner bent of gevorderde, samen met anderen bereid jij je optimaal voor op een mooie prestatie tijdens Tilburgs grootste hardloopevenement.

In het weekend van 2 september zindert het in Tilburg weer van de hardloopactiviteiten. De Tilburg Ten Miles, het gezelligste en grootste sportevenement van Tilburg, vindt dan plaats. Ook jij kunt daar goed voorbereid van start gaan, zelfs als je nog nooit hebt hardgelopen.

TTM clinics
Bij de TTM clinics train je samen voor de CZ Tilburg Ten Miles. Samen lopen is leuk en een goede stimulans omdat je elkaar motiveert. Daarnaast heb je een vast trainingsmoment en krijg je professionele begeleiding en advies van ervaren, gediplomeerde trainers. Er zijn clinics op elk niveau die je voorbereiden op de 5 of 10 kilometer, of op de 10 Engelse mijlen (16,1 km).

Meedoen
Iedereen die gezond is kan meedoen. Je kunt kiezen tussen twee trainingsdagen en -locaties: op dinsdagavond trainen we in de prachtige Oude Warande, op woensdagavond starten we vanaf hockeyclub Were Di aan de IJsclubweg in Tilburg Zuid. De clinics starten op dinsdag 15 en woensdag 16 mei.

Pakket met veel voordelen
Voor slechts €47,50 kom je goed voorbereid aan de start van de Tilburg Ten Miles. Hiervoor krijg je een uitgebreid pakket aan faciliteiten: 17 wekelijkse trainingsbijeenkomsten, professionele begeleiding en advies, een trainingslogboek, een speciaal TTM clinics-trainingsshirt, 10% korting op aankopen bij RUNSHOP Greg van Hest (vanaf je inschrijving tot 1 oktober) en gratis deelname aan een testloop in augustus.

Aanmelden
Kom je meetrainen vanaf dinsdag 15 mei of woensdag 16 mei? Schrijf je dan nu in via www.ttmclinics.nl. Hier vind je ook alle informatie over de clinics.

De TTM clinics is een initiatief van de atletiekverenigingen Tilburg Road Runners en Attila, in samenwerking met RUNSHOP Greg van Hest.

]]>
Wed, 14 Mar 2018 22:45:00 +0100 ttm-clinics-samen-trainen-voor-de-tilburg-ten-miles-ttm-clinics-samen-trainen-voor-de-tilburg-ten-miles
<![CDATA[Onze Ieneminies!]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/onze-ieneminies-

Met dit stukje tekst wil ik toch even de aandacht vestigen op onze Kanjers de Ieneminies!

Iedere zaterdag hebben wij training op de baan en dat gaat echt heel erg goed. De Ieneminies zijn geboren in 2012, 2013 en zelfs 2014, maar de leeftijd doet er eigenlijk niet toe, want zij rennen als echte grote atleten!

 

Tijdens de training rennen we een heel rondje op de baan en dat gaat nog snel ook. Maar behalve rennen doen we nog veel meer…

Verspringen kunnen we al bijna tot aan de verste band en dat is echt ver, maar ook hoogspringen gaat heel goed. De Ieneminies springen al bijna tot aan de maan! Wat een enthousiasme iedere week weer, ze gaan er echt voor.

Natuurlijk doen we tussendoor een spelletje, want dat vinden we ook erg leuk, en iedereen wint altijd, want we doen het gezellig samen.

Deze week gingen we de discus werpen, dat was best wel moeilijk maar de Ieneminies snapten al snel dat je deze rubberen discus kon slingeren en dat gaf resultaat. Sommigen kwamen al wel 3m ver!

 

Echt, wat een kanjers hebben we bij Attila!

Daarbij moet ik natuurlijk niet vergeten dat ik iedere week hulp krijg van enthousiaste D-Junioren. Dankzij deze geweldige atleten kunnen we iedere week een boel doen en zij kunnen vaak ook iets voordoen aan de Ieneminies, hoe leuk is dat!

Wat boffen wij (en bof ik zeker!) met zulke geweldige atleten bij Attila.

 

Nou Ieneminies, zaterdag zie ik jullie weer met natuurlijk iemand van de D-junioren erbij!

 

Tot dan,

Petra Winkes.

 

]]>
Fri, 23 Feb 2018 12:15:00 +0100 onze-ieneminies-
<![CDATA[Tanita Hofmans is terug: brons NK indoor]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/topsport/tanita-hofmans-is-terug-brons-nk-indoor Het NK indoor voor de senioren bracht Tanita Hofmans terug op het podium. Na een jaar van blessure problemen stond ze er afgelopen zondag weer helemaal. Met 1.76 stond ze op het podium en sprong even hoog als nummer twee en maar drie centimeter lager dan nummer 1. En die hoogte van 1.79 lukte ook bijna. Tanita was dan ook terecht heel erg tevreden. Een prachtige prestatie, zeker na zo'n lange periode zonder wedstrijden. Ze begon de wedstrijd foutloos op 1.63, ging eveneens in de eerste poging over 1.68 en 1.73 en had drie pogingen nodig voor de 1.76. De sprongen op 1.79 waren ook nog hoopgevend maar driemaal kwam de lat naar beneden. Nummer 2 had minder foutsprongen op 1.76 en dus werd de bronzen medaille voor Tanita. Gefeliciteerd!

Voor Attila kwam verder alleen Robin van Riel nog in actie. Na zijn zilveren medaille van vorige week bij het NK junioren werd de eerstejaars A-junior nu ook nog vijfde bij de senioren in een race die zo te zien tactischer was dan vorige week, want toen werd er sneller gelopen. Ook ditmaal zat de winnaar van vorige week, Bram Anderiessen, voor Robin maar vijfde is een knappe prestatie in het seniorenveld. Mooie opstekers voor Robin tijdens deze twee NK's. Voor hem is het NK cross nog een belangrijke wedstrijd deze winter.

Het indoorseizoen zit er op wat de NK's betreft en Attila heeft van elk kleurtje een medaille behaald!

Toine van Beckhoven


Fotograaf: Odile Verzantvoort Photography
]]>
Wed, 21 Feb 2018 22:30:00 +0100 tanita-hofmans-is-terug-brons-nk-indoor
<![CDATA[Eerste indoor Athletics Champs in regio13 een succes!]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/eerste-indoor-athletics-champs-in-regio13-een-succes- Afgelopen zondag 18 februari was dan de eerste Athletics Champs indoor van regio13. AV Sprint en AV Attila hadden de handen ineen geslagen en namen de organisatie op zich van deze wedstrijd onder leiding van de regiocoördinator Mike Stout. Het was een succes: 150 pupillen werkten binnen 2 uur 5 onderdelen af. Attila was aanwezig met maar liefst 31 pupillen verdeeld over 4 teams. Een record in aantal Attila-atleten wat deelname aan indoorwedstrijd betreft super!

De jongste pupillen mochten sprinten, hordenlopen, medicinebal stoten, hurkhoogspringen en estafette lopen. De oudste pupillen mochten ook sprinten en hordenlopen, maar de medicinebal werd vervangend door een kogel en de hurkhooginstallatie werd vervangen door een hoogspringmat. Ook liepen de oudste pupillen nog een estafette. Alle pupillen waren super fanatiek en er werden ook nog persoonlijke records gevestigd. Alle uitslagen zijn te vinden op www.atletiek.nu. Aan het einde van de ochtend kregen een alle pupillen een mooie medaille als aandenken.

Het was een gezellige en sportieve wedstrijd. We kregen veel leuke reacties van de kinderen en de ouders. Uiteraard zijn er nog een paar verbeterpunten en die nemen we mee naar volgend jaar. Want die was zeker niet de laatste keer dat een indoor-AC werd georganiseerd in regio13.

De eerste outdoor-AC staat gepland tijdens de openingswedstrijd op 31 maart, waar we met alle (en alleen Attila) pupillen-trainingsgroepen aan deel zullen nemen. Verder zullen we met de Attila-pupillengeleding deelnemen op zaterdag 14 april, 19 mei, 2 juni en 30 juni aan de regio13 Athletics Champs.

]]>
Mon, 19 Feb 2018 22:35:00 +0100 eerste-indoor-athletics-champs-in-regio13-een-succes-
<![CDATA[Twee uurtjes van je tijd op 11 maart voor de Urban Run Stappegoor]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/attilarun/twee-uurtjes-van-je-tijd-op-11-maart-voor-de-urban-run-stappegoor Op 11 maart 2018 organiseert AV Attila de AttilaRun over afstanden van 10, 20 en 30 km. Nieuw op het programma is dit jaar de UrbanRunStappegoor. De UrbanRunStappegoor is geen wedstrijd maar een "funrun" door het Stappegoorgebied. De totale afstand is 4,7 km, maar er zijn wel hoogteverschillen, regelmatig trappen op en natuurlijk ook weer af.

De route:
Het Koning Willem II stadion; Zwembad Stappegoor: het IJs sportcentrum; de Ireen Wüst IJsbaan; Sporthal T-Kwadraat; het onderwijsgebied met het ROC en Fontys; de Euroscoop en de sportzaken: Sportief en Wilkin Sports.

De start is om 10.00 op de atletiekbaan de laatste loper wordt om 11.00 binnen verwacht.

Nu de vraag: Wij zijn op zoek naar parkoerswachten die ervoor zorgen dat de lopers de goede kant oplopen, ze gewezen worden op af- en opstapjes, etc. etc. Je staat dus in of bij de gebouwen die hierboven zijn genoemd. We moeten zelf de deuren openen en na afloop weer sluiten.

Je inzet wordt gevraagd van 09.00 's morgens (je krijgt dan eerst instructies) tot de laatste loper binnen is en dat zal om 11.00 uur of iets eerder zijn.

De voorinschrijvingen voor deze loop verloopt voorspoedig, het doorgaan is echter wel afhankelijk van de vrijwilligers.  We zoeken nog ca. 15 vrijwilligers, stuur s.v.p. een berichtje naar: g.heij(at)hotmail.com.

Mocht je belangstelling hebben om ook bij te dragen aan de AttilaRun (deze start om 11.00 uur) stuur dan een berichtje naar Mark van de Ven: markvdven(at)ziggo.nl.

Met sportieve groeten,

Gerrit Heij
Organisatie AttilaRun / UrbanRunStappegoor

 

]]>
Mon, 12 Feb 2018 23:30:00 +0100 twee-uurtjes-van-je-tijd-op-11-maart-voor-de-urban-run-stappegoor
<![CDATA[Goud en zilver voor Mattijs en Robin tijdens NK indoor junioren]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/topsport/goud-en-zilver-voor-mattijs-en-robin-tijdens-nk-indoor-junioren De afgelopen weekend gehouden Nederlandse kampioenschappen atletiek voor junioren hebben voor Mattijs Mols en Robin van Riel mooie medailles opgeleverd. Mattijs, die elk jaar weer sterker wordt, mocht na afloop van de kogelstoot-wedstrijd de gouden medaille ophalen. Hij was een klasse apart in de wedstrijd waarin hij als eerstejaars A-junior aan de slag moest met de zes kilo zware kogel. Hij sloot vorig jaar zijn B-juniorentijd af met een stoot ruim over 18 meter, maar dat was nog met de 5 kilogram kogel. Afgelopen weekend landde de zes kilogram zware kogel tweemaal over 17.40 meter met 17.43 als verste. Dat is een prachtige afstand waarmee Mattijs wel tweeënhalve meter verder stootte dan de uiteindelijke nummer twee en overduidelijk liet zien de overgang naar de oudste junioren categorie soepel te maken. Dat gold nog niet helemaal voor de eveneens eerstejaars concurrent die het hem moeilijk had kunnen maken maar liefst drie ongeldige pogingen liet opmeten en dus geen afstand achter zijn naam kreeg.

Op de 1500 meter voor A-junioren kwam Robin aan de start. Vorige jaren zagen we Robin met name op de 800 meter waarop hij het afgelopen jaar zelfs in actie kwam tijdens het EK junioren en de vierde beste tijd ooit voor B-junioren liet optekenen, maar hij koos ditmaal tijdens het NK voor de 1500 meter. "Met mijn snelheid van de 800 meter en mijn kracht en uithouding van de cross zie ik mezelf uiteindelijk vooral ver komen op de 1500 meter, dus dit was eens een mooie eerste echte ervaring", aldus Robin. Met een hele snelle 3 minuut 52,38 seconden en een tweede plaats was Robin enorm tevreden. De nummer 1, Bram Anderiessen van atletiekvereniging AKU Uithoorn, was in deze wedstrijd nog een maatje te groot en is net als Robin een groot Middellange afstandstalent en ook een jaar ouder. Bram liep de tweede snelste tijd ooit gelopen met 3.47,83. En daar zit Robin krap 4,5 seconde achter!

Op de 800 meter voor jongens A kwam Jorg Schellekens in actie. Met een persoonlijk record van 2.06,27 en een veertiende plek was dat voor hem een prima NK.

Alle drie erg mooi gepresteerd. Gefeliciteerd!

Volgend weekend sluit de NK indoor reeks met het kampioenschap voor senioren. Zo te zien vinden we daar vanuit Attila alleen Tanita Hofmans (hoogspringen) en wederom Robin van Riel (1500 meter) op de startlijst terug. Eva Bastmeijer en Glenn van Hamond zijn voor verspringen beide helaas afgewezen.

Toine van Beckhoven

]]>
Mon, 12 Feb 2018 23:25:00 +0100 goud-en-zilver-voor-mattijs-en-robin-tijdens-nk-indoor-junioren
<![CDATA[Urban Run Stappegoor]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/attilarun/urban-run-stappegoor De Urban Run Stappegoor is een splinternieuw onderdeel van de Attilarun en een echte fun-run. Je loopt door en langs allerlei karakteristieke gebouwen op het Stappegoor terrein bij de atletiekbaan van Attila. De route is ongeveer 4,7 km en je komt door gebouwen waar je normalerwijze niet komt en op plaatsen waar je normalerwijze niet mag komen, maar die speciaal voor de run worden opengesteld.

Wat ga je meemaken?

Wat dacht je van een loopje dwars door de gebouwen en het stadion van Willem II? Door een van de bioscoopzalen van de Euroscoop? Of een geheime route langs het tropisch zwemparadijs?

Een opsomming:
Het Koning Willem II stadion
Zwembad Stappegoor
Het IJssportcentrum
De Ireen Wüst IJsbaan
Sporthal T-Kwadraat
Het onderwijsgebied met het ROC en Fontys
De Euroscoop
De sportzaken zoals: Sportief en Wilkin Sports
Een start en finish op een olympische atletiekbaan

Wat je in ieder geval gaat meemaken is een unieke gebeurtenis. We maken er een feestje van met lekker sfeervolle muziek en geheime extra's. Houdt hiervoor de facebook pagina in de gaten.

Wil je er een extra sportief dagje van maken?

Je kunt er een extra sportief dagje van maken want bij inlevering van je startnummer bij de receptie van het recreatiebad Stappegoor kun je met maximaal 4 personen lekker zwemmen voor €3,75 p.p. en/of gaan schaatsen voor €2,50 per persoon op de Ireen Wüst IJsbaan (alleen op zondag 11 maart 2018)

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk voor iedereen, die de route van 4,7 km in 55 minuten kan lopen. Er worden geen leeftijdscategorieën gehanteerd, er zijn geen klassementen en er is geen tijdswaarneming, lopen is hier echt: FUN!
Je kunt hier inschrijven.

Tip

Neem in ieder geval een camera mee om de vele unieke momenten op dit parkoers vast te leggen. Deze Urban Run Stappegoor is alleen in 2018 mogelijk.

 

]]>
Wed, 31 Jan 2018 21:05:00 +0100 urban-run-stappegoor
<![CDATA[Opleiding scheidsrechter]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/opleiding-scheidsrechter-2018 Op de maandagen 19 en 26 maart en 9 april verzorgt Bart van Egeraat in Breda een opleiding tot de functie "Scheidsrechter".

In onze regio's ( 6 tem 17) worden dit jaar twee cursussen gegeven. Deze opleiding is in eerste instantie voor kandidaten uit de regio's 6 tot en met 12.

De organisatie rekent op een volle bak. Maximaal 12 kandidaten, minimaal 18 jaar en in het bezit van jury "algemeen".

De scheidsrechter kan na het volgen van de opleiding aan de slag op basisbaanwedstrijden. De scheidsrechter kent het wedstrijdreglement en weet hoe het reglement in de praktijk wordt toegepast. De scheidsrechter heeft een sturende rol. Hij/zij instrueert het juryteam en zorgt ervoor dat de juryleden de kritische elementen binnen de onderdelen voldoende aandacht geven.

Klik hier voor meer informatie of hier om je in te schrijven.

]]>
Wed, 31 Jan 2018 20:45:00 +0100 opleiding-scheidsrechter-2018
<![CDATA[Inschrijving AttilaRun geopend]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/attilarun/inschrijving-attilarun-geopend Op zondag 11 maart 2018 organiseert AV Attila in Tilburg voor de 3e keer de AttilaRun. Een wegwedstrijd met de afstanden 10, 20 en 30 km. De 20 en 30 km afstanden zijn perfect als voorbereiding op de voorjaarsmarathons. De 10 km afstand maakt deel uit van het Global-e Wegcircuit regio 13.

Urban Run Stappegoor

Nieuw in 2018: de Urban Run Stappegoor (URS). Een funrun van ongeveer 4,7 km die start op de atletiekbaan. Je loopt dwars door verschillende gebouwen waaronder dwars door het stadion van Willem II, dwars door een van de bioscoopzalen van de Euroscoop, en dwars door de sportzaken van Wilkin Sports en Sportief.

De Urban Run Stappegoor laat je kijken achter de schermen, je komt in gebouwen en op plaatsen die normalerwijze voor je gesloten blijven. Echt een unieke loop en puur genieten!

AttilaRun

De AttilaRun is een sfeervolle loop voor jong en oud. Om samen met je vrienden aan mee te doen, lekker met de lente in je bol. Om je recordtijd te verbeteren of puur voor de fun.

Er zijn korte en lange afstanden, op de baan en op de weg, zowel voor de trimmer als voor de wedstrijdatleet.

De hoofdonderdelen van de AttilaRun zijn 10 km, 20 km (een nieuwe afstand) en 30 km. Bij deze onderdelen kun je kiezen om te lopen als wedstrijdatleet of als trimmer. Een wedstrijdatleet schrijft in met vermelding van lidmaatschapsnummer van de atletiekvereniging. De afstanden gaan over een rondlopend parkoers van 10 km door het buitengebied van Tilburg en Goirle. Bij de 20 km loop je dit parcours 2x en bij de 30 km loop je dit parcours 3x.

Tevens zijn er leuke jeugdwedstrijden met afstanden van 600 meter, 1000 meter en 2000 meter op de baan.

Klik hier om je in te schrijven.

]]>
Wed, 31 Jan 2018 20:00:00 +0100 inschrijving-attilarun-geopend
<![CDATA[6e Schaats-Loop Tilburg]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/lidmaatschap/6e-schaats-loop-tilburg 6e Schaats-Loop Tilburg

Op zondag 4 maart 2018 zal de 6e editie van de Schaats-Loop gaan plaatsvinden!


Wat houdt de Schaats-Loop in

Allereerst zal er geschaatst worden op de Ireen Wüst ijsbaan en aansluitend gelopen worden op de atletiekbaan bij Attila. Beide onderdelen worden direct naar elkaar uitgevoerd, de looptijd is inclusief de wisseltijd (uitdoen van de schaatsen en aantrekken van de loopschoenen) en het lopen van de ijsbaan naar de atletiekbaan. De tijden worden geregistreerd door middel van een Pro-chip (MyLaps).

 

Wie kunnen er meedoen

Voor jong en oud, wedstrijdatleten en recreanten zijn er onderdelen. De minimumleeftijd is 7 jaar. Ook voor teams (duo’s) zijn er onderdelen. Ook dit jaar is er een Schaats-Loop voor kinderen en ouders waarbij het kind (t/m 11 jaar) schaatst en de ouder loopt. 
 

Informatie & inschrijven

Alle informatie over de Schaats-Loop is te vinden op www.schaatsloop.nl.
 

Heeft u nog vragen? Stuur een mailtje naar schaatsloop@gmail.com.
 

Organisatie Schaats-Loop Tilburg

 

Tilburg Road Runners
IJclub Tilburg
Attila

]]>
Tue, 30 Jan 2018 16:40:00 +0100 6e-schaats-loop-tilburg
<![CDATA[Wedstrijdlicentie incasso]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/lidmaatschap/wedstrijdlicentie-incasso

Bij de  incasso ( 26-1-2018) van de contributie over het 1e kwartaal 2018 wordt  de wedstrijdlicentie 2018 extra in rekening gebracht. Junioren € 14,30 Senioren en masters € 22,85. Deze draagt Attila in zijn geheel af aan de Atletiekbond.Wanneer iemand geen wedstrijd licentie meer wil hebben dan graag voor het begin van het nieuwe jaar (15 december) doorgeven aan de ledenadministratie@av-attila.nl. 

 

]]>
Sat, 27 Jan 2018 23:45:00 +0100 wedstrijdlicentie-incasso
<![CDATA[Vierde plaatsen voor Attila atleten bij nationale CD indoor]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/lidmaatschap/vierde-plaatsen-voor-attila-atleten-bij-nationale-cd-indoor Bij de nationale C  indoor-spelen voor junioren afgelopen zondag 21 januari wisten Attila atleten Jaco Delissen en Hanna van Baast knappe vierde plaatsen te behalen. De derde ingeschreven Attila atlete Floor Alessie moest zich helaas afmelden.

 

De Omnisport atletiekhal was gelukkig net op tijd hersteld van de stormschade om de CD spelen doorgang te laten vinden. Het was weer een prima georganiseerde wedstrijd waar ruim 1100 C en D junioren zich voor hadden ingeschreven.

 

Voor Jaco Delissen was het zijn debuut in Apeldoorn bij de Jongens Junioren C1 klasse. Jaco verraste zijn ouders (en zichzelf waarschijnlijk ook) met een knappe negende plek in de finale van het onderdeel verspringen met een verste sprong van 5.02 meter. In de finale van de 60 meter sprint miste hij net de medailles met een tijd van 7,94 waarbij hij in de series ook al een knappe 7,91 had gelopen. Een hele knappe vierde plek met twee PR’s voor Jaco op dit officieuze NK.

 

Hanna van Baast had zich bij de Meisjes Junioren C1 ditmaal ingeschreven voor het verspringen en de 60 meter horden.  Bij het verspringen wist ze zich net te plaatsen voor de tweede helft van de finale, waar ze met haar eerste sprong van 4,94 een knappe vierde plek wist te bemachtigen. Helaas waren de laatste 2 sprongen net ongeldig en zat er dus niet meer in. In de finale van de 60 meter horden kwam Hanna ook net tekort voor de medaille plaatsen met 9,48 werd ze in de finale vierde, waarbij ze in de halve finale wel nog een knap PR en clubrecord van 9,37 wist te lopen.

 

En hoewel de vierde plaatsen natuurlijk de meest ondankbare plekken zijn voor de deelnemers, toch erg mooie prestaties van onze Attila atleten waar we trots op mogen zijn.

]]>
Sat, 27 Jan 2018 23:35:00 +0100 vierde-plaatsen-voor-attila-atleten-bij-nationale-cd-indoor
<![CDATA[Tweede indoor regio 13 voor de jeugd]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/tweede-indoor-regio-13-voor-de-jeugd Afgelopen zondag 21 januari vond de tweede indoorwedstrijd van het regio13 circuit. Een kleine groep atleten vertegenwoordigde Attila in Dongen, maar het waren zeker niet de minste. Als junioren waren aanwezig: Rick Damen (JC), Jill van Gurp en Susan Korevaar (MC), Ifelunwa Igwala, Lizzy Corsten en Tessa de Jong (MD). Bij de pupillen waren Bart Korevaar (JPA) en Amber van Gurp en Mila Strooper (MPA) aanwezig. De jongste pupillen werden vertegenwoordigd door Fleur Bouman en Isa Laro en Gijs Versteden en Ilian Strooper (allen pupil C/mini).

Voor de jongste atleten was het nog allemaal vrij nieuw en spannend. De oudere atleten weten allemaal al precies wat er van ze verwacht wordt. Mooi om te zien. Alle atleten werkten (de gebruikelijke indoor) meerkamp af met de onderdelen sprint, hoog en kogel.

Het was een goed georganiseerde wedstrijd en de ouders mochten lekker dicht bij de atleten komen. Er werden goede prestaties neergezet door onze atleten en een aantal persoonlijke records werden gevestigd. Er waren zelfs nog podiumplaatsen: een tweede plaats voor Bart Korevaar (jongen A2) en een derde plaats voor Mila Strooper. Alle uitslagen zijn te vinden op www.atletiek.nu

 

Op naar de volgende indoorwedstrijden: de 25e februari in Waalwijk en 4 maart in Rijen. Waar we overigens alle pupillen verwachten van Attila is de door Attila en Sprint georganiseerde Athletics Champs op zondag 18 februari!

]]>
Sat, 27 Jan 2018 23:15:00 +0100 tweede-indoor-regio-13-voor-de-jeugd