<![CDATA[Attila Nieuws]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/rss Sat, 23 Mar 2019 06:03:17 +0100 Sat, 23 Mar 2019 06:03:17 +0100 Zend_Feed en-us http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[Overlijden Frans Schelle]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/overlijden-frans-schelle

Op 8 maart is, 81 jaar oud, Frans Schelle overleden. Frans was voor velen een bekende figuur binnen Attila. Hij is jarenlang jurylid bij wedstrijden geweest. Ook was hij vele jaren actief bij de opbouw van de Warandeloop.

Bart Vennix, organisator van de Warandeloop, memoreert Frans als volgt: Frans was een altijd positief gestemde vrijwilliger van de Warandeloop, maar zeker ook van Attila.

Alle nabestaanden, kinderen en kleinkinderen, bij deze veel sterkte bij dit verlies gewenst.

 

]]>
Fri, 15 Mar 2019 11:45:00 +0100 overlijden-frans-schelle
<![CDATA[Indoor Athletic Champs]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/lidmaatschap/indoor-athletic-champs-2019 Met een gezellige groep van 31 pupillen heeft afgelopen zondag de Athletics Champs indoor plaatsgevonden in het studentensportcentrum in Tilburg. AV Sprint en AV Attila organiseerden samen deze wedstrijd om de pupillen net als buiten ook binnen een mogelijkheid te geven om een Athletics Champs te mogen beleven. 

Het was een leuke en sportieve ochtend. De mini/c/b pupillen mochten sprinten, hordenlopen, medicinebal stoten en hurkhoog springen. De oudste pupillen A1 en A2 mochten ook sprinten en hordenlopen, maar ook kogelstoten (in plaats van de medicinebal) en hoogspringen (in plaats van hurkhoog). Iedereen had er zin in, was enthousiast en veel persoonlijke records werden verbroken. De teams werden begeleid door enthousiaste ouders en familie, ook allemaal gehuld in het geel en blauw. Zag er mooi uit.

De ochtend eindigde met het laatste onderdeel; de teamestafette. Iedereen moedigde elkaar aan en het ‘hup Attila' schalde door de zaal. Iedereen kreeg een herinneringsmedaille en ging moe en voldaan naar huis. Uitslagen zijn te vinden op atletiek.nu (daar kun je alles vinden en ook allerlei schema's en statistieken voor de liefhebbers;)).

Op naar de openingswedstrijd op zaterdag 30 maart! Daar verwachten we alle pupillen aan de start; de hele baan in blauw geel!

]]>
Mon, 11 Mar 2019 22:40:00 +0100 indoor-athletic-champs-2019
<![CDATA[Vierde AttilaRun onder omstuimige weersomstandigheden]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/attilarun/vierde-attilarun-onder-omstuimige-weersomstandigheden  

Op zondag 10 maart vond bij Attila de vierde AttilaRun plaats, de loop die we in het verleden kenden als de 30 van Tilburg. De omstandigheden waren ronduit zwaar, flinke windvlagen met af en toe een fikse regenbui.
De organisatie kon een totaal van bijna 300 inschrijvingen noteren.

Het programma begon met de UrbanRunStappegoor met ca. 125 deelnemers. De route voerde de lopers over de tribunes van het koning Willem II stadion, de IJsbanen, de Euroscoop en nog veel meer.  Na een super enthousiaste Warming Up verzorgd door SportCity ging de loop van start.

Sfeerimpressies van Ad Weijtmans: 
https://photos.app.goo.gl/7T6WpLxcs7FNLzP18

De 10 kilometer wedstrijd, met een parcours in het gebied tussen Tilburg en Goirle, werd gwwonnen door Bjorn Koreman in een uitstekende tijd van 31.31, bij de dames was de snelste tijd voor Ciska Hensen, zij liep de 10km in 39.13.

Dan de 30 km, drie rondes van 10 km. Rond 12.00 verslechterde het weer flink, stond er na de start nog een wind waar wel tegenop viel te lopen, in de middag ontwikkelde zich toch een flinke storm. Door de wedstrijdleiding werd besloten om enkele lopers geen derde ronde te laten lopen, maar uit voorzorg uit de wedstrijd te halen.

De snelste tijd bij de mannen werd gelopen door Stan de Vleminck uit het Belgische Wolvertem, hij had voor de 30 km 1.46.04 nodig. Bij de dames werd Yvonne van Roetsel uit Prinsenbeek de snelste in 1.56.11

Beelden van de prijsuitreiking: 
https://photos.app.goo.gl/tmJTzx2cXg6feBcF8

Alles bij elkaar was dit sportieve evenement, weliswaar  onder onstuimige weersomstandigheden, zeer geslaagd. In het clubhuis, op de baan en op het parcours waren tientallen vrijwilligers van Attila actief om de AttilaRun te doen slagen. Zij allemaal, en ook de organisatie, verdienen een grote pluim !

De volledige uitslagen: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2019031013326

door Gerrit Heij

]]>
Sun, 10 Mar 2019 20:15:00 +0100 vierde-attilarun-onder-omstuimige-weersomstandigheden
<![CDATA[Trainingsweekend 16-17 Februari]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/weg/trainingsweekend-16-17-februari Gezelligheid en trainen voor de wegatleten van groepen Purper en Blauw:

In December ontstond het idee om een extra gezamenlijke training te organiseren waarbij wat Sport en gezelligheid gecombineerd kan worden.

Het resultaat was dat Zaterdag 16 Februari om 10:30 in de stralende zon 12 atleten zich verzamelen aan de voet van de Loorberg in het Zuid Limburgse Slenaken. De eerste training was een heuveltraining die door de variatie in conditie 2 of 3 keer gelopen kon worden. Deze training was ontspannen met wat heuveltjes  als extra krachtoefeningen.  Zoals altijd doet iedereen daar rustig aan mee, zegt men.  Het wordt dus een interval-wedstrijdje over 21 km eindigend in een sprintje van een paar kilometer.

Om de training te verwerken wordt er eerst gegeten bij de lokale Boswachter op het terras. Daarna wordt de omgeving wandelend verkend om de stijfheid uit de benen te krijgen en leuk samen bezig te zijn.

Na deze wandeling gaan de eerste weer terug naar huis. Een aantal blijft bij de Boswachter achter om wat wild te verorberen en zich voor te bereiden op de hersteltraining van de zondag. Deze training was over een wat vlakker parcours in de frisse ochtend en stralende zonneschijn.

Bij de Strava-gebruikers was er een ranglijst opgedoken met de snelste tijden de Loorberg op. Daar moest nog ff wat gecorrigeerd worden in de rangorde. Na het douchen, nog wat koffie zijn we weer op huis aangegaan.

Al met al een gezellig weekend. Wat zeer gewaardeerd wordt door de atleten met de woorden "dat moeten we vaker doen"  Kortom weer voer voor de trainer.

Voor de sfeer impressie zie hieronder.

]]>
Mon, 25 Feb 2019 22:00:00 +0100 trainingsweekend-16-17-februari
<![CDATA[Groot succes voor Attila bij NK Indoor]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/topsport/groot-succes-voor-attila-bij-nk-indoor Prachtige Nederlandse kampioenschappen Indoor voor de verschillende categorieen: zo mogen ze wel betiteld worden voor Attila. Op alle drie de kampioenschappen werden 1 of meerdere medailles en titels behaald. De afgelopen drie weekenden vormde Omnisport in Apeldoorn weer het decor. Op 1 februari begonnen masters en meerkampers, het weekend erop waren de junioren A en B aan de beurt en afgelopen weekend sloten de senioren het drieluik af.

Robin van Riel
Onbetwiste smaakmaker was voor Attila Robin van Riel. Sociale media liepen vol met complimenten aan het adres van Attila's snelste middenafstander. Tijdens het junioren NK liep Robin volkomen onbedreigd naar de zege in een solorace van start tot finish. Trainer Jack van Avendonk had de mannen (jongere broer Rick liep ook in deze wedstrijd) vooraf de rondetijden doorgegeven waarop ze moesten lopen: 30 voor Robin, 31 voor Rick. En daar hielden ze zich vrijwel feilloos aan. Robin kwam binnen in een ontzettend snelle 3.46. Dat was niet alleen een ruime zege maar ook meteen de outdoor limiet voor het EK onder 20 jaar! Op gepaste afstand van Robin werd Rick vervolgens tweede, ook op zijn beurt met behoorlijke voorsprong (3.55).

Een week later bij het NK voor senioren gaf Robin een fantastisch vervolg aan deze 3.46: hij werd voor het eerst Nederlands kampioen bij de senioren in een taktische race met een stevig eindschot waar niemand meer aan kwam.

Robin over zijn twee races: "De NK junioren was een wedstrijd waar ik vooral wilde kijken hoe mijn snelheid er op dit moment voorstond. Het doel was om te testen wat ik op dit moment kon in een solo race. Dat bleek dus 3:46 te zijn. Bij het NK senioren moest ik door de vele afmeldingen meteen een finale lopen, met 13 man! Yorben (zilver) en ik zaten midden in de groep maar door het duwen en trekken besloot ik naar de kop toe te gaan. In de laatste 200m ben ik vol gaan sprinten en werd ik gelukkig niet meer ingehaald!"

Rick gaf aan dat het lastig was om solo (het gat naar Robin was te groot om er veel aan te hebben) vast te houden aan de voorgestelde rondetijden. "Elk rondje verloor ik iets op die 31 seconden waardoor ik uiteindelijk op 3.55 uitkwam. Maar alsnog ben ik heel tevreden over de wedstrijd en vooral omdat het in het winterseizoen is, indoor, solo en dat we er niet echt naar toe gewerkt hebben"

Beide jongens zien we dit weekend ook weer terug op het NK cross! Succes mannen!

Tanita Hofmans
1.82! dat is het nieuwe PR dat Tanita nodig had om net als vorig jaar op de derde plaats terecht te komen. Het niveau van het hoogspringen bij de dames senioren was opvallend veel hoger dan de voorgaande jaren het geval was. Tanita heeft die weg omhoog ook duidelijk gevonden en was erg blij met vooral haar persoonlijk record. Dat dit tevens een evenaring is van het meer dan 22 jaar oude clubrecord van Marloes is nog eens extra mooi. De sportvrouw van Tilburg 2018 legt hiermee meteen weer een duidelijke nominatie neer.

Mattijs Mols
Onze sterke kogelstoter en discuswerper Mattijs is de laatste jaren steeds goed voor minstens een medaille en zo ook bij het NK junioren weer. De tweede plaats achter de sterke en snelle Shaquille Emanuelson was ditmaal zijn plek. Een week later kwam Mattijs bij het NK voor senioren met de 7.25 kilo zware kogel tot de zevende plaats met een nieuw persoonlijk record van 15.41 in de laatste poging!

Veel PR's
Bij het NK junioren werden door de overige deelnemende Attila atleten stuk voor stuk veel persoonlijke records en finaleplaatsen behaald: Finn de Graaf sprong bij de jongens B naar een hele mooie 6.49 (5e)! Hanna van Baast dook als meisje C deelnemend bij de Meisjes B voor het eerst onder de 9 seconden (8.92) op de 60 meter horden in de finale en werd daarin prachtig zesde. Pien Korstanje stootte de 4kg zware kogel voor het eerst over 11 meter (11.06), Olle van der Walle liep een PR op de 60 meter (7.51) en werd op de 200 meter 13e in 23.68. Lars Schellekens tenslotte liep net als Robin en Rick de 1500 meter en werd 12e in 4.34.

Bij het NK senioren kwam Eva Bastmeijer voor een medaille en daar mocht ze aan denken na 6.21 gesprongen te hebben eerder in het indoorseizoen. Eva heeft dit jaar mooie progressie gemaakt en kwam op dit NK welgeteld 1 centimeter tekort voor de derde plaats: ze sprong 6 meter in haar beste poging, even ver als de nummer 3 die echter twee keer 6.00 sprong waar Eva als tweede beste sprong 5.99 liet optekenen.

Masters
Het NK starttte zoals gezegd in het weekend van 1 februari met de masters met mezelf als enige deelnemer van Attila. Dit keer voor alleen een 400 meter en als favoriet bij de mannen 45 nam ik na seriewinst het initiatief in de finale en ging sneller van start dan ik normaal doe. Dat ging 300 meter echt heel goed en daarna werd het moeilijk. Maar zonder iemand voor me en door veel weggevallen trainingen lukte het niet om onder de 55 seconden te lopen. 55.02 was wel goed voor weer een Nederlandse titel. Het heeft me absoluut gemotiveerd: met meer lang crosswerk dan 400 meter tempo's in de benen valt er nog een flinke winst te boeken komende tijd.

Speciale vermelding hier ook voor Joris van Gool (die tot enkele jaren geleden bij Coen Huyding trainde): die lijkt op weg naar het Nederlands record op de 60 meter. Geleidelijk aan kruipt (niet letterlijk ????) hij naar die tijd toe en werd op indrukwekkende wijze voor het eerst Nederlands kampioen bij de senioren op de 60 meter in 6.63 (NR is 6.60!). Maureen Herremans, deels trainend in de groep van Sander Hage maar uitkomend voor Prins Hendrik werd tweede op Hinkstapspringen met een nieuw persoonlijk record! En tenslotte Iris Bastmeijer, die Attila dit jaar door studie heeft verruild voor AAC, liep naar een 13e plaats op de 60 meter horden.

Op naar het outdoorseizoen!

Foto's: Bjorn Paree en Bert van Zon

Toine van Beckhoven    

]]>
Wed, 20 Feb 2019 12:50:00 +0100 groot-succes-voor-attila-bij-nk-indoor
<![CDATA[Openingswedstrijd Attila voor junioren, senioren en masters ]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/baan/openingswedstrijd-2019 De krokussen bloeien, de zon schijnt, het indoorseizoen is bijna afgelopen en de organisatie van de Openingswedstrijd is in volle gang. Een trainingswedstrijdje met heel veel verschillende onderdelen voor zowel beginnende als ervaren atleten. Een echte trainingswedstrijd met supporters en trainers op de baan, wel officieel aangemeld bij de Atletiekunie.  Elektronische Tijdwaarneming en windmeting bij de looponderdelen, geen windmeting bij het verspringen.


Inschrijven etc

Het programma en het voorlopige tijdschema staan op Atletiek.nu. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kan het programma en het tijdschema nog enigszins gewijzigd worden. Inschrijven kan tot woensdag-avond 27 maart.  Vanaf dat moment wordt het definitieve tijdschema gemaakt, de series worden ingedeeld, jurylijsten geprint en startnummers toebedeeld. De kosten voor de inschrijving bedragen € 2 voor het eerste onderdeel en € 1 voor ieder volgend onderdeel. De CD-junioren van Attila hoeven geen inschrijfgeld te betalen.


Voor de serie-indeling en voor de groepsindeling is het heel prettig als iedereen een PR opgeeft in Atletiek.nu.  Let daar svp op en maak het ons makkelijk!


Iedereen die zich via Atletiek.nu heeft ingeschreven krijgt op de vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd een persoonlijke mail met het tijdschema en op Atletiek.nu zijn het tijdschema, serie-indelingen en de startlijsten terug te vinden.  De serie-indelingen en startvolgorde kunnen nog tot op het laatst wijzigen, hou de website in de gaten.


Het tijdschema wordt zo gemaakt dat iedereen meerdere onderdelen kan doen. Het basistijdschema is erop gericht dat alle categorieën de volgende onderdelen zonder overlap kunnen doen;  150m, ver, kogel, speer, horden en 600m. Polsstok, hoog, 1500m en 300m overlappen deels met andere onderdelen. Mocht je tijdens een onderdeel gelijktijdig een ander onderdeel willen doen meld dit dan bij de jury, die zullen proberen daar coulant mee om te gaan.


Parkeren

Door de bouwwerkzaamheden is het rondom onze baan nogal rommelig en lijken er niet veel parkeerplaatsen te zijn. Maar die zijn er wel want iedereen kan gewoon op het parkeerterrein achter het Willem II-stadion gaan staan! Je komt daar via de Bernard Leenestraat, een zijweg van de Goirleseweg. Kom je via de Stappegoorweg en de bouwweg rij dan helemaal door, onze baan als het ware voorbij en dan kom je ook op dat parkeerterrein.


Technische aspecten

Bij de technische onderdelen krijgt iedereen minimaal 3 pogingen. Als het tijdschema dat toelaat wordt vlak voor de wedstrijd het aantal pogingen verhoogd naar 4.  Dit is erg afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Bij het polsstokhoogspringen is de aanvangshoogte 2.00 meter en gaat de lat vervolgens in stappen van 10cm omhoog. Er kunnen maximaal 12 atleten deelnemen aan het polsstokken

Bij het hoogspringen wordt in twee groepen gesprongen met verschillende aanvangshoogte, een groep die wat lager begint en een groep die wat hoger begint.  Vul je PR in want dat helpt ons met de indeling. We gaan in stapjes van 5cm omhoog en er kunnen maximaal 32 atleten meedoen.

Ook het speerwerpen voor de masters, senioren en junioren AB gaat in 2 groepen van maximaal 18 atleten.


Informatie

Vragen of opmerkingen kunnen het best gesteld worden via de mail: openingswedstrijd@av-attila.nl

 

Wil je na woensdag 27 maart nog inschrijven? Vragen staat vrij, nee heb je, ja kun je misschien krijgen.  Heb je opmerkingen over de serie-indeling, meld ze tijdig, dan kijken we wat we kunnen doen. Is je programma door de verschuivingen van het tijdschema in de war geraakt, aarzel niet om ons te mailen, wie weet kunnen we wat regelen. Maar reageer svp op ons email-adres! Voor de  wedstrijdorganisatie is het technisch niet mogelijk om snel te reageren op reacties die op de site geplaatst worden of naar andere email-adressen verstuurd worden.


]]>
Mon, 18 Feb 2019 09:30:00 +0100 openingswedstrijd-2019
<![CDATA[Jeugd Attila derde in Verenigingsklassement]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/jeugd-attila-derde-in-verenigingsklassement  

Vrijdag 8 februari zijn in Rijen de prijzen uitgereikt voor het Regio13 Crosscircuit. De jeugd van Attila was al het hele seizoen goed vertegenwoordigd bij de crosses en ook in Rijen waren we met een mooie delegatie. En dat was niet voor niets: Attila heeft namelijk de derde plaats in het Verenigingsklassement behaald. Onze jeugdleden namen trots de bijbehorende beker in ontvangst. Gefeliciteerd, top gedaan allemaal!

Meer eremetaal
Ook individueel vielen verschillende Attilalopers in de prijzen. Ilian Strooper (C-pupillen) eindigde als tweede, Elin de Koeijer (B-pupillen) ging aan de haal met de derde plaats, Milan Watzeels (C-junioren) werd gedeeld eerste, ook Willemijn Fuite (B-junioren) pakte de eerste prijs en bij de A-junioren was het podium zelfs volledig voor Attila: Lars Schellekens (1), Sander Verweij (2) en Ian de Junker (3). Gefeliciteerd met jullie prachtige prestaties! Naast deze ereplaatsen kregen diverse atleten een diploma uitgereikt, omdat ze aan minstens vijf crosses hebben meegedaan. 

Kijk voor alle klassementen op www.regio13.nl.

 

]]>
Sun, 10 Feb 2019 09:35:00 +0100 jeugd-attila-derde-in-verenigingsklassement
<![CDATA[Vacatures wedstrijdsecretariaat baanwedstrijden]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/baan/vacatures-wedstrijdsecretariaat-baanwedstrijden Voor het wedstrijdsecretariaat zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die willen helpen met de invoer van de uitslagen. Dit hoeven niet hele dagen te zijn en ook niet iedere wedstrijd. Alhoewel wij dat altijd wel gezellig vinden.

Vaak heb je ook gewoon tijd om naar je kind te gaan kijken of het onderdeel dat je wilde zien. Met hoe meer we zijn hoe beter je elkaar kan afwisselen. En heb je nog wat meer feeling met de computer en ambitie om het pakket te leren ben je ook van harte welkom. Niet dat het erg moeilijk is met een stappenplan fiets je er zo doorheen.

]]>
Sat, 02 Feb 2019 17:40:00 +0100 vacatures-wedstrijdsecretariaat-baanwedstrijden
<![CDATA[Jeugd in actie in bij de Mastboscross: veel modder en twee podiumplaatsen!]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/jeugd-in-actie-in-bij-de-mastboscross-veel-modder-en-twee-podiumplaatsen-

Afgelopen zondag werd Attila vertegenwoordigd door een aantal kanjers bij de Mastboscross in Breda. Een van de regio 13 crossen van dit crossseizoen. Het was een mooie, natte en modderige cross voor onze volgende negen pupillen Ilian Strooper, Elin de Koeijer, Tessa van Drunen, Gijs Versteden, Timme Weterings, Amy van Gestel, Milou van de Nigtevegt, Rogier Gitz, Julian Smulders. Ook namen vier junioren deel: Jesse van Gestel,  Kamiel Watzeels, Milan Watzeels, en Remko van den Hout (allen in volgorde van leeftijdscategorie).

Ze hebben allemaal hard geploeterd en er waren ook nog podiumplaatsen voor twee pupillen. Een hele mooie eerste plaats voor Elin de Koeijer (B-pupil) en een derde plaats voor Ilian Strooper (C-pupil). Gefeliciteerd!

Op naar Dongen waar op zondag 3 februari de laatste cross zal zijn voor het crosscircuit van regio 13!

 

]]>
Sun, 27 Jan 2019 23:15:00 +0100 jeugd-in-actie-in-bij-de-mastboscross-veel-modder-en-twee-podiumplaatsen-
<![CDATA[Tilburgse atleten bij NK Indoor!]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/tilburgse-atleten-bij-nk-indoor-  

Dit weekend hebben twee jeugdatleten van Attila deelgenomen aan het NK atletiek in Apeldoorn voor CD junioren (beter bekend als de Nationale CD Spelen indoor).

Hanna van Baast en Jaco Delissen, beiden junior C. Ze hebben het allebei harstikke goed gedaan. Zowel Hanna als Jaco behaalde een persoonlijk record: Hanna op de 60m horden in een tijd van 9.11 en Jaco met de 60 meter sprint in een tijd van 7.62. Ze eindigden daarmee op de 5e en respectievelijk 6e plaats.

Daarnaast deden ze allebei ook nog mee met een springnummer. Jaco behaalde met het verspringen een 9e plaats met een afstand van 5.26. Daar was hij zelf minder tevreden mee, al is een plek bij de beste 10 van Nederland toch iets om trost op te zijn.

Hanna behaalde net als bij het hordenlopen ook bij het hoogspringen een 5e plaats met een hoogte van 1.60. Mooi Hanna, op twee onderdelen een plaats bij de beste 5 van Nederland.

We feliciteren Hanna en Jaco met deze mooie prestaties.

 

]]>
Mon, 21 Jan 2019 23:10:00 +0100 tilburgse-atleten-bij-nk-indoor-
<![CDATA[Agenda Algemene ledenvergadering maandag 11 februari 2019.]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/lidmaatschap/alv-feb-2019  

De vergadering begint om 21.00 uur en wordt gehouden in het clubhuis van

AV Attila, Bernard Leenestraat 48, 5026 CA Tilburg (T: 013-5358140)

 

1. Opening.

2. Welkom en mededelingen.

a. Vaststellen verslag ledenvergadering van maandag 1 oktober

2018.

b. Korte update “Visie Attila 2025”

3. Bestuurslid Jan van der Laak (penningmeester) en Ad Rasenberg

(atletiekzaken) stellen zich herkiesbaar.

4. Goedkeuren begroting Attila 2019 en vaststellen contributie

5. Rondvraag en sluiting.

]]>
Sun, 20 Jan 2019 21:00:00 +0100 alv-feb-2019
<![CDATA[Jeugd haalt € 1450,50 op met Grote Clubactie]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/jeugd-haalt-1450-50-op-met-grote-clubactie De jeugdleden van Attila hebben in 2018 het mooie bedrag van € 1450,50 opgehaald met de Grote Clubactie. Uiteindelijk kreeg onze club zelfs € 1750,50 uitgekeerd, omdat we ook nog eens € 300 wonnen met een loterij onder deelnemende verenigingen. Een mooi bedrag waar de Jeugdcommissie erg blij mee is!

Om de verkoop te stimuleren hebben we ook een wedstrijd onder de jeugdleden gehouden. Het jeugdteam dat de meeste loten heeft, wint een middagje uit. In 2018 hebben de B-pupillen de meeste loten verkocht. De B-pupillen die loten hebben verkocht, worden binnenkort uitgenodigd voor een leuke activiteit.    

]]>
Sat, 12 Jan 2019 16:30:00 +0100 jeugd-haalt-1450-50-op-met-grote-clubactie
<![CDATA[Duintraining junioren een succes!]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/jeugd/duintraining-junioren-een-succes- Met een atleet of 30 werden afgelopen zondag 6 januari zand gehapt in de Drunense Duinen. Junioren in alle soorten en maten (soms nog inclusief broertje of zusjes van de pupillen) waren erbij. Onder leiding van Arnoud en Sjef werden alle hoeken van de duinen laten zien: rennend, springen, kruipend, plankend: alles kwam aan bod.

Het was dan ook een groot succes en dit succes krijgt zeker een vervolg. Houd de mail en de app dus in de gaten voor de volgende duintraining en sluit je aan!

]]>
Mon, 07 Jan 2019 22:10:00 +0100 duintraining-junioren-een-succes-
<![CDATA[Hoe een gezellige vereniging het nieuwe jaar in stapt]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/hoe-een-gezellige-vereniging-het-nieuwe-jaar-in-stapt Buiten was het koud, op vrijdagavond 4 januari, maar in de kantine van Attila genoten een slordige honderd leden van de warmte en de gezelligheid van onze vereniging. Een groepje initiatiefrijke vrijwilligers had een nieuwjaarsborrel georganiseerd met niet alleen een drankje en een hapje maar ook met diverse activiteiten om de zinnen te verzetten.
Zo ongeveer alle leeftijden van jong tot oud waren aanwezig, er werd driftig gepoold en gedart, en er werden nieuwe wijnen en biertjes ten doop gehouden. Maar bovenal stonden en zaten overal mensen geanimeerd met elkaar te praten en te lachen. Het is gewoon leuk om elkaar ook eens buiten de trainingen om te treffen en misschien wel beter te leren kennen. 

Namens het bestuur sprak Ad enkele woorden, hij keek terug op een zeer succesvol 2018 voor Attila: de eerste Urban Run Stappegoor, de eerste Athletics Champs Indoor, massale deelname van pupillen aan wedstrijden, de T-Meeting met hoofdrollen voor Rick en Robin van Riel, de geweldige inzet van vele vrijwilligers bij de Warandeloop en de EK cross, en tenslotte de prachtige Tilburgse sportprijzen voor Tanita, Toine en Robin.Vooruitkijkend naar 2019 noemde Ad de volgende zaken: op 10 maart weer de AttilaRun met de Urban Run Stappegoor, opnieuw de Athletics Champs en onze andere jaarlijkse wedstrijden, de verdere stappen richting Attila 2025 en het onderzoek door de gemeente naar een mogelijke andere locatie voor Attila in Tilburg. 

Het was een zeer geslaagde en leuke avond bij Attila. Daarom veel dank aan de organisatie: Tijs, Joeri, Desere, Jeroen en anderen. In deze vorm is de nieuwjaarsborrel een levendige avond waar veel leden op af komen, laten we hopen dat dit een vast evenement op de kalender is en blijft ! 

door Michel van Eijkelenburg

]]>
Sat, 05 Jan 2019 15:25:00 +0100 hoe-een-gezellige-vereniging-het-nieuwe-jaar-in-stapt
<![CDATA[Attila pakt drie Tilburgse sportprijzen 2018 !]]> http://www.av-attila.nl/nieuws/organisatie/attila-pakt-drie-tilburgse-sportprijzen-2018-

Tijdens het Tilburgs Sportgala 2018 op 14 december in de schouwburg is Attila flink in de prijzen gevallen. Onder het toeziend oog van vele clubgenoten in het publiek ontvingen maar liefst drie van de genomineerde Attila-atleten de felbegeerde jaarprijs in hun categorie, een geweldige oogst voor onze club.

Robin van Riel kreeg de Jeugdsportstimuleringsprijs individueel Jongens. Dit jaar werd hij Nederlands kampioen bij de A-junioren op de 1500 meter en haalde hij de finale op het WK voor junioren in Finland. In mei verbeterde hij zijn persoonlijk record naar een zeer scherpe 3.42.

Tanita Hofmans is gekozen tot Tilburgs sportvrouw van het jaar. Zij behaalde de bronzen medaille bij het NK hoogspringen.

Toine van Beckhoven won de jaarprijs in de Masters categorie. Toine werd in Spanje wereldkampioen op de 400 meter horden bij de mannen 45-50 jaar. Verder werd hij dit jaar driemaal Nederlands kampioen: op de 200 meter, 400 meter en 400 meter horden.

Meer info is te vinden op www.tilburgssportgala.nl.

]]>
Sat, 15 Dec 2018 16:35:00 +0100 attila-pakt-drie-tilburgse-sportprijzen-2018-