twitter   facebook   rss

Sponsoren


JK Productions


Amarant Groep


Heerkens van Bavel


Interesse

Wedstrijden

24 aug: Kruikenmeerkamp

close
Loading...


Wereldrecordpoging 5 km op twee krukken en één been

15 jun 2016

Op zaterdag 25 juni om 12.00 uur gaat er iets bijzonders gebeuren in Tilburg. Michaelrobbert Brans verbreekt op de atletiekbaan van Attila het wereldrecord voor mannen 'snelste 5 km op twee krukken en met één been'. Michaelrobbert gaat deuitdaging aan samen met de Ierse Nikki Bradley. Zij komt speciaal naar Nederland om dit record voor vrouwen te verbreken.

Michaelrobbert Brans mist één been nadat wegens kanker in 2001 zijn been is geamputeerd. Op 10 april 2016 deed hij als ambassadeur mee tijdens de Verbeeten Challenge, waarbij door 1600 deelnemers ruim 92.000 kilometer is afgelegd en een bedrag van €37.790,- is bijeengebracht voor het Verbeeten Fonds. Dit jaar wordt het geld besteed aan een meer patiëntvriendelijke manier van bestralen van hersentumoren.

Ook Nikki Bradley kan door kanker maar één been gebruiken. Zij daagt zichzelf uit met sportieve evenementen in het kader van de bewustwordingscampagne 'Fighting Fit For Ewing's' (FFFE). Het wereldrecord verbreken is een droom die ze nu samen met Michaelrobbert gaat verwezenlijken.

Beklimmen Ben Nevis
Voor Michaelrobbert Brans stopt het hier niet mee. In vervolg op de recordpoging bij Attila op 25 juni gaat hij de volgende uitdaging aan op 16 juli met het beklimmen van de Schotse berg Ben Nevis. Dat betekent 15 uur lopen, 1.330 meter omhoog, op krukken, met één been en een CrossXvest.

Michaelrobbert: "Wat klein begon is uitgegroeid tot een enorm event. Ik heb met hulp van vele sponsoren een kans om geld in te zamelen voor kankeronderzoek en revalidatieprojecten van het Revalidatiefonds. Ik daag mezelf hiermee uit en krijg er ontzettend veel energie van. Ik heb het geluk dat ik een enthousiast team om me heen heb die deze uitdaging mét mij wil aangaan. Dat ik via social media in contact ben gekomen met de Ierse Nikki Bradley is een prachtige kans. We gaan samen het wereldrecord verbreken in Tilburg en hopen hiermee veel geld op te halen voor het goede doel. Daarna naar Schotland, waar zelfs een drone met me mee gaat vliegen! Het uiteindelijke doel is om minimaal €10.000,- bijeen te brengen. Iedereen kan een bijdrage
leveren via https://justgiving.nl/letsmeetbennevis

Wil je meer weten over de Verbeeten Challenge? Kijk dan op www.verbeetenchallenge.nl of like dit goede doel op Facebook.

Alle activiteiten van Michaelrobbert Brans zijn te volgen via www.letsmeetbennevis.com
Lees meer over Nikki Bradley op www.nikkibradleyspeaks.com.