twitter   facebook   rss

Sponsoren


JK Productions


Amarant Groep


Heerkens van Bavel


Interesse

Wedstrijden

24 aug: Kruikenmeerkamp

close
Loading...


Verplaatsing atletiekbaan; de eerste horde genomen!

10 nov 2017

In de ledenvergadering van Attila  van 2 oktober wist Bart Vennix het mooi te verwoorden: "Willen we hier blijven of willen we gaan?".  Het antwoord was overduidelijk, de leden van Attila willen graag verhuizen.

Met onze ideeën over een nieuwe atletiekaccommodatie in de hand zijn we afgelopen weken op stap geweest.  We hebben contact gelegd met verschillende politieke partijen om ons verhaal te vertellen.  Zowel D66, PvdA als VVD zijn bij ons op de baan geweest en deze partijen hebben een voorstel (motie) aan Burgemeester en Wethouders gedaan.  De partijen hebben voorgesteld dat de gemeente een onderzoek start naar de verplaatsing van de atletiekbaan naar de rand van het bos. Het onderzoek moet voor de verkiezingen van maart gereed zijn.  Het voorstel werd als snel gesteund door LST, LT, CDA en OPA en in een later stadium gaven ook SP en VT hun steun aan het voorstel .  Daarmee ontstond er een ruime meerderheid in de Gemeenteraad en Burgemeester en Wethouders hebben toegezegd om het onderzoek uit te gaan voeren


vlnr Yusuf Celik (PvdA), Jan Stoop (D66) en Cecile Franssen (VVD), initiatiefnemers van het voorstel.


Naast de politieke partijen is er ook met anderen overlegd.  Er is onder meer gesproken met de Atletiekunie die ons natuurlijk  steunt,  Sprint Breda die hun ervaringen deelden, MONDO die in een arbitragezaak met de gemeente verwikkeld is over de ‘bobbels", het gemeentelijk Sportbedrijf en de afdeling Stadsontwikkeling van de gemeente, de Universiteit, de regisseur Stadsbos013 en wethouder Berend de Vries van Stadsontwikkeling die geïnteresseerd was in ons verhaal.

Komende weken gaan we verder met het benaderen van de verschillende belanghebbenden. Ook gaan we met de gemeente in gesprek over het op te starten onderzoek.  We hopen dat het onderzoek leidt tot een plan om te verhuizen naar een betere plek. We weten nog niet welke plek dat kan worden, die zoektocht is een onderdeel van het onderzoek.  Als het plan gereed is rond de verkiezingstijd dan kan een nieuw college van Burgemeester en Wethouders daar mee aan de slag.

Verhuizen betekent verandering, en dat is lang niet altijd makkelijk.  Ook binnen de vereniging levert dat spanningen op. Verhuizen is voor de atletieksport in Tilburg, en daarmee voor Attila, heel belangrijk. Dat betekent dat je soms oude standpunten moet verlaten, moet wennen aan een nieuwe werkelijkheid.  Om de verplaatsing mogelijk te maken moet er af te toe creatief gewerkt worden, niet altijd volgens de verenigingsstatuten. Het lijkt wel op een atletiektraining, ook dan moet je om vooruit te komen af en toe uit je comfortzone komen.

De verhuisdozen hoeven nog niet van zolder gehaald te worden, het gaat nog wel even duren.  En dan praten we over jaren, niet over maanden.  Misschien moet er nog een stukje grond gekocht worden, het bestemmingsplan moet vast gewijzigd worden en daar maken mensen altijd bezwaar tegen en dan moet de baan nog aangelegd worden.  Als alles vlot verloopt verhuizen we over 3 jaar, maar dit soort projecten vragen meestal veel tijd ....

Onze verplaatsing is net een hordenrace, we zijn goed gestart en we hebben de eerste horde heel vlot genomen.  Nu in een lekker ritme de volgende horden aanvallen. Niet af laten leiden door tegenstanders of blaadjes die over de baan waaien en hopen dat er geen hond oversteekt.

Mocht je suggesties hebben of vragen over de verplaatsing schroom dan niet contact op te nemen met het bestuur of mij me te mailen  r.korstanje@deloodsman.nl

Rene Korstanje