Doneer je sporthek

30 okt 2018

Wie sinds vrijdag op de atletiekbaan is geweest is wellicht opgevallen dat we een aantal banners op ons hek hebben gehangen. De komende twee weken wordt er namelijk landelijk aandacht gevraagd voor Pleegzorg en is er een actie opgezet waarin sportverenigingen hun hek ter beschikking stellen om banners op te hangen. Met andere woorden: onze mooie sportvereniging helpt zo mee aan de zoektocht voor nieuwe pleeggezinnen! De volgende tekst komt van deze actie:

“Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland 23.000 pleegkinderen. Deze kinderen zijn tussen de 0 en 21 jaar oud. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd. Het aantal nieuwe pleegouders is afgelopen jaar toegenomen, dankzij alle gezamenlijke inspanningen. Toch is er helaas nog steeds een tekort aan pleegouders. Zo wachten in onze regio nu 25 kinderen op een passend pleeggezin. Daarom zijn nieuwe pleegouders hard nodig!

Door samen met Sterk Huis, de gemeente en onze sportclub spandoeken op te hangen hopen we dat er meer pleegouders komen. Wil je meer weten over Pleegzorg of hoe je pleegouder kunt worden, kijk dan op www.sterkhuis/pleegzorg.nl of neem contact op via 013-5309400.”

Toine van Beckhoven