30 sep: Clubkampioenschappen

Twee nieuwe wereldrecords bij Attila

27 jun 2016

Op zaterdag 25 juni hebben Michaelrobbert Brans en de Ierse Nikki Bradley op de atletiekbaan van Attila het Guinness Book wereldrecord 5000 meter op twee krukken en met één been, voor respectievelijk mannen en vrouwen, glansrijk verbeterd. Michaelrobbert Brans realiseerde een tijd van 38 minuten en 50 seconden, en dat is ruim onder het oude record. Nikki Bradley’s tijd was 44.21 en ook dat is een nieuw wereldrecord.

Het was indrukwekkend te zien hoe deze twee ex-kankerpatiënten ondanks hun lichamelijke beperking een 5 kilometer afleggen in een tijd waar sommigen van ons op twee benen nog moeite mee hebben.

Bijgaande foto’s geven een indruk van hun prestatie. Respect voor deze atleten! Het geld dat ze bijeenbrengen wordt besteed aan een meer patiëntvriendelijke manier van bestralen van hersentumoren.

door Michel van Eijkelenburg