Succes Attila bij de nationale C-spelen in Amsterdam

29 aug 2018

In het weekend van 25-26 augustus vonden bij AAC in Amsterdam weer de jaarlijkse C-spelen plaats, het officieuze nationale outdoor kampioenschap voor C-junioren. Attila werd dit weekend vertegenwoordigd door de dames Floor Alessie en Hanna van Baast. Helaas waren enkele andere Tilburgse atleten geblesseerd of te laat aangemeld voor deze perfect georganiseerde wedstrijd, hopelijk volgend jaar meer deelname vanuit het Zuiden.

Op de zaterdag was er alleen de kwalificatie voor het hoogspringen van Hanna, zij kon dan ook na 4 sprongen weer huiswaarts keren nadat ze de kwalificatiehoogte van 1.55 gehaald had.

Op zondag mochten de beide dames wat steviger aan het werk. Floor haalde met een afstand van 35.14 de kwalificatie voor de finale van het speerwerpen, Hanna zat met haar worp van 32.42 onder de kwalificatie eis van 34.50 en moest uiteindelijk genoegen nemen met de 13-e plaats. Ze kwam 13 centimeter tekort voor de finale.

Floor was daarna gedwongen om te schakelen tussen de speerwerp- en de Hink Stap Sprong finales. Bij het Hink Stap Springen noteerde zij in haar derde poging een mooie afstand van 10.59 waarmee ze een schitterende derde plek behaalde, achter Sica Verwasch en Nina Borger, beiden van AV Unitas. Bij het speerwerpen ging het helaas wat minder en behaalde ze uiteindelijk een nette tiende plaats.

Hanna had zich intussen met een makkelijke overwinning in de series geplaatst voor de halve finales horden, waarna ze aan de finale van het hoogspringen begon. In een zinderende finale haalde zij samen met Isa Hartjes van Ciko'66 uit Arnhem  een hoogte van 1.63, voor Hanna een PR. Beide dames misten de drie pogingen op 1.66 waarna Isa op basis van het aantal foutpogingen het goud behaalde. De derde plek was voor Eva van Mook van THOR uit Roosendaal.

Vervolgens haalde Hanna in de halve finale horden met een tijd van 12.46 de finale. Met een behoorlijke tegenwind wist ze zich daarna in de finale nogmaals te verbeteren tot een tijd van 12.31 waarmee ze een mooie vijfde plek behaalde in een superspannende finale. Deze werd gewonnen door Ruth Vogels van Rotterdam Atletiek voor Britt de Blauw van PAC Rotterdam en Mette van der Meer van AV Flevo Delta.

Een mooie bonus voor Hanna was dat de eerste twee van elk onderdeel uitgenodigd zijn voor de Nederlandse ploeg om op zaterdag 1 september deel te nemen aan de interland U16 tegen een team van de Duitse deelstaat Nordrhein/Westfalen.

Mooi weekend voor Atilla met dank ook aan de trainer/coach Jeroen Alessie.

door Robert van Baast

Reacties:

Hannie Weijters

30 aug 2018 - 08:29:53
Leuk fat jullie nog steeds bezig zijn en het dan ook nog zo goed doen. Allebei proficiat