Robin en Rick van Riel opnieuw succesvol

03 jul 2017

Afgelopen weekend (1-2 juli) vond in het Brabantse Vught bij Atletiekvereniging Prins Hendrik het Nederlands Kampioenschap A&B Junioren plaats. Van AV Attila namen de gebroeders Robin en Rick van Riel deel aan de 800 meter.

Robin (B-junior) loopt het gehele seizoen al bij de A-junioren en kwam ook nu uit in die categorie. Als enige met de EJK-limiet al in zijn zak stond hij in de spannendste finale van dit NK waarin alle favorieten zaten. Dat het geen boemelrace zou worden stond op voorhand al vast. Robin startte hard om meteen het tempo te bepalen, daarna wisselden Tom de Gelder en Samuel Chapple elkaar af omdat die nog een poging deden de EJK-limiet te halen. Bram Anderiessen en Robin volgden schouder aan schouder. Na 500 meter namen Bram Anderiessen en Robin afwisselend de kop over. Het was tot 50 meter voor de streep stuivertje wisselen maar uiteindelijk was het Robin die het goud pakte.

Rick (C-junior) kwam uit bij de B-junioren. Rick heeft samen met Najib Ali Hassan en Djoao Lobles de EYOF-limiet al op zak. Het hoogst denkbare in de finale zou een derde plaats zijn omdat Rick de derde tijd heeft staan. Meteen vanuit de start nam Rick de leiding, Najib en Djoao kwamen vanaf de 500 meter naar voren en namen de leiding over. De drie scheidden zich licht af van de rest, Rick finishte op de gehoopte 3e plek en nam het brons mee naar huis.

Beide races waren zeer spannend voor de toeschouwers, waaronder hun ouders, beide opa's en oma's, trainers André Wentink en Jack van Avendonk en trainingsmaatjes. Die uiteraard helemaal uit hun dak dingen en ze naar de eindstreep schreeuwden.

door Claudia, en met dank aan Toine