Asics NK atletiek

29 jun 2018

Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni hebben verschillende attila atleten deelgenomen aan het NK atletiek in Utrecht. Op vrijdag avond kwam gelijk het grootste deel van de leden in actie. Als eerste in de middag kwam Puk van Gool in actie op de 400m. Hij finishte in een tijd van 53.63 helaas was dit niet genoeg om door te gaan naar de halve finale, hij gaf aan te voorzichtig te zijn gestart en dit op het laatste stuk met tegenwind niet meer goed kon maken. Aan het einde van de middag was de beurt aan Iris Bastmeijer in de voorrondes van de 100m. Zij finishte knap 3e in haar serie met een tijd van 12.93 maar dit was niet genoeg voor kwalificatie naar de halve finale.  Mathijs Mols vorige week nog 1e bij het NK junioren op de kogel. Bij de senioren met een zwaarder kogel van 7,26kg eindigde hij op een 9e plek.

In de avond was het de beurt aan Carlijn van de heuvel bij het speerwerpen. Zij eindigde 12e met een afstand van 42,12 meter. Tanita Hofman eindigde op vrijdag in de voorrondes met 1.70 op een 3e plaats waardoor ze op zaterdag in de finale nog een keer mocht springen. Hier eindigde ze 4e wederom met een hoogte van 170.

Als laatste op de avond kwam Mike Rasenberg in actie Op de 3000m steeplechase. Met een 14e plaats had hij zijn vooraf gestelde doel gehaald.

Op zaterdag kwam Eva Bastmeijer in actie op het verspringen. zij sprong een afstand van 5.42.

Als laatste op de zondag mocht Iris Bastmeijer nog een keer aan de bak alleen dan op de 100m horden ze eindigde met een tijd van 15.64