RUNNERSWORLD Tilburg T-Meeting

→ Uitslagen 100m, met tussentijden mannen

→ Uitslagen 100m, met tussentijden vrouwen

→ Foto's (Kees Nouws)

Aangezien de Losse Veter aanwezig was bij de T-Meeting, zijn er een groot aantal onderdelen en races gefilmd. Sommige filmpjes staan momenteel al op hun website, de rest zal in de loop van de week online komen dus houd de website van Losse Veter in de gaten!

De gloednieuwe MONDO atletiekbaan van Attila werd maandag ingewijd met de Runnersworld Tilburg T-Meeting. De uitslagen onderstreepten meteen de spreekwoordelijke 'snelheid' van de toplaag. Niet alleen liep de Nederlandse 4x100 meter ploeg met B-junioren er meteen limiet voor het Europees Jeugd Olympische Festival (42,55, waar 42,72 vereist was), maar alleen op de 400 meter sneuvelden nog eens drie limieten.

Zo liep Bram Peters van Prins Hendrik de baanronde in 47,49, onder de vereiste 47,75 voor de EK junioren in Tallinn (21-24 juli). Peters is daarmee de zevende junior aller tijden op zijn onderdeel. Dat is precies dezelfde plek als Madiea Ghafoor (Phanos) bij de meisjes die met 54,46 precies onder de limiet 54,60 bleef. B-junior Olaf van den Bergh snelde ten slotte naar 49,46. De clubgenoot van Peters had indoor al indruk gemaakt met zijn tijd van 49,48, maar liep nu ook in de buitenlucht onder de limiettijd van 49,96 (en is nu ook weer sneller dan de 49,77 van zijn rivaal Joost de Jong).
Pech was er opnieuw voor Nicky van Leuveren. De clubgenote van Ghafoor heeft een limiet van 54,00 voor de EK neo-senioren, maar kwam opnieuw een zuchtje tekort. Na 54,01 in Hengelo en 54,17 in Leiden werd het in Tilburg 54,05.

Runnersworld Tilburg T-meeting organisator Attila zag drie thuisfavorieten hun onderdelen winnen: discuswerpster Ester Claassen (41,65 meter), speerwerper Koen van Veen (58,35 meter) en polsstokhoogspringer Cyriel Verberne. Laatgenoemde ging ondanks tegenwind bij de aanloop over 5,00 meter. Bij de vrouwen zien we in de uitslagen van dit onderdeel naast Rianna Galiart ook Robin Wingbermuhle staan met 3,90 meter - een evenaring van haar persoonlijk record bij de FBK Games dat tevens een EJK-limiet betekende.

Andere bekende overwinnaars in Tilburg waren Giovanni Codrington (10,70 op de 100 meter) en meerkampster Nadine Broersen (14,07 op de 100 meter horden - na een persoonlijk record van 13,89 in de series). Lennart Teunissen won het hinkstapspringen met 14.42m.

Chronoloog (update: 10 juni)

Persbericht 15 april 2011

Persbericht 10 mei 2011